Hikinen Iltapäivä

“Playboy Carti tuli mun DM:iin” – Jimi Vainin luomukset ovat herättäneet kansainvälistä kiinnostusta

10.7. 16:07 Toimitus

Hikisen Iltapäivän Kesähessujen, eli Tumen ja Herkuleksen, ensimmäisena vieraana oli suunnittelijalupaus Jimi Vain, jonka custom Jordanit kiinnittivät muun muassa Playboy Cartin huomion. Viraalin kenkäparin ansiosta on suunnittelupyyntöjä ja yhteistyöehdotuksia tippuillut suunnalta jos toiseltakin.

Seinäjokelainen suunnittelija Jimi Vain on taiteen parissa kasvanut ja kertoo aina olleensa luova. Juuri vaatetuksen ja kenkien tuunaus on kuitenkin ollut se ilmaisutapa, joka on Jimin valokeilaan heittänyt. Tuunatut kengät kuitenkin näyttävät pitävän jalat hyvin maassa, eikä vaatimaton Vain hätiköi itsensä leimaamisessa. ”Mä en oikein haluais vielä sanoa, että mä oon muotisuunnittelija. Mä en koe, että mä oon niin lahjakas vielä”, Jimi toteaa. ”Ehkä taiteilija on lähempänä sitä mitä mä koen olevani.”

Vladis eli Cledos on yksi Jimin ensimmäisiä helsinkiläisystäviä, ja suunnittelijan tyttöystävää lukuunottamatta ainut suomalainen, jolla on Vainin tuunaamat tallaimet. Kenkiä on kuitenkin tekeillä, ja suurin osa on suuntaamassa Yhdysvaltoihin. Tuunausprosessi on yksioikoinen: tilaaja lähettää kengät Suomeen, Jimi antaa niille uuden ilmeen ja lähettää lopputuloksen takaisin. Näin syntyivät myös Playboy Cartin himoitut Air Jordan 1:nit.

Yhteistyö alkoi, kun instagramissa levinnyt kuva Jimin aikaisemmin tuunaamista Jordaneista saavutti yhdysvaltalaisräppärin. Carti slidasi Jimin viestiboksiin, ja samana iltana pari jutteli videopuhelun merkeissä. Räppärille luomiensa kenkien hintaa Jimi ei kommentoi, mutta toisin kuin suomalaiselle Cledokselle, ei alennusta ilmeisesti annettu. ”Cledos on homeboy. Sil on kaverihinta.”

Jimin tuunaukset ovat levinneet monien platformien ja vaikuttajien huomioon varsinkin Yhdysvalloissa. Playboy Carti ei liene jäämässä ainoaksi, joka voi Vain-kengillä kulkea, sillä Jimi on tähän mennessä saanut yhteydenoton muun muassa Lil Yachtylta. Häntä on myös lähestynyt useamman kansainvälisen rap-sensaation stylistit, mukaan lukien ASAP Rockyn, Wiz Khalifan ja Miguelin. CV:täkin on tullut läheteltyä sinne ja tänne, eikä Jimi sulje pois mahdollisuutta työskennellä muille suunnittelijoille – ainakin odotellessa oikeaa aikaa oman merkin luomiseen. ”Tää on niin lapsenkengis vielä tää mun touhu. Joka tapauksessa, tein mä mitä tahansa, mä tuun tekee tätä. Mä teen tätä omaks ilokseni.”

Koko haastattelun voit kuulla alta:

Basso suosittelee