Lackluster

RME Fireface UCX – 36-kanavainen, 24bit/192kHz äänikortti Firewire- ja USB-väylään

1222.9€

Oli hirmusen hauskaa soittaa tuolla Kontula Electronic 2016:ssa. Sieltä jäi käteen mm. tämä, kieltämättä lämmittävä heitto. "Mikä järkähtämätön eleettömyys! Tiivis keskittyminen, pelkistetty ja kaikesta joutavasta riisuttu show, niin sanottu no bullshit approach" Asiaan. Olen Esa a.k.a. Lackluster, julkaissut musiikkia ensin omakustanteina v. 1999 (ja ennen sitä MP3-formaatissa), vinyyleillä ja cd-levyillä vuodesta 2000 eteenpäin erilaisilla labeleilla. Ja tietysti sitten myöhemmin labelittomana ja bandcampitse. Soitot on soitettu Koneistossa, Konemetsässä, Sähköjäniksissä, Kontufestarissa, Swägissä ja nyt tietysti Kontula Electronicissa. 18 maata koluttu läpi 16 vuoden keikkailun aikana, 122 keikan voimalla. Sydän hypähti kun Jukka Mikkola Avaruusromua -ohjelmasta otti v. 1999 yhteyttä ja pyysi omakustannetta. Tänä vuonna duunasin sinne myös Esa Ruoho specialin pelkkää Vuosaarelaista ja Kontulalaista kohinaa, sipinää ja säpinää - eli ambientdronea. Mutta mihin tästä eteenpäin? No, tietysti Skotlantiin, Jenkkeihin, Kanadaan, Japaniin ja Australiaan, ja vielä monia kertoja sinne Venäjälle. Ja lisää träkkejä ulos. Isommalle labelille. Sitä kaikkea. Ja Flow-festivaalille soittamaan, tietysti. Ensvuonna. 2017.

Vuosien varrella on monenlaisia äänikortteja (mm. laina- ja lahja-kortteja) kärähtänyt sähköpiikkien ja ties minkä käsittämättömän hämmingin takia.

On uskomattoman harmittavaa tulla kotiin ja tajuta että jaaha, kortti on nyt mennyt alta ja että uskottavien biisien viimeistely julkaisua varten joutuu jäämään kun ei ole enää niitä innejä eikä outteja.

Tsekataan mitä tälläsellä kortilla lähtee tulemaan, kun pitkästä aikaa saa kaikki vehkeet kiinni tietokoneeseen!

Suomalaista kulttuuria tukemassa