Aamulinja

“Mulle sopii semmonen tuli perseen alla meininki” – Max Seeck kirjoitusprosessistaan

27.8. 16:15 Basso Admin

Kirjailija Max Seeck vieraili Bassoradiossa kertomassa uutuuskirjastaan. Aamulinjassa kirjailija pohtii hahmonluomisprosessia ja kertoo, mistä synkkä ja psykologinen trilleri kumpusi.

Max Seeckin neljäs romaani Uskollinen lukija on nyt ulkona. Seeckin psykologinen trilleri kertoo karmivan tarinan, jossa joku alkaa toteuttamaan murhia rikoskirjailijan kirjoista tutulla tavalla. Uuden romaanin kirjoitusprosessi oli Seeckille yksi rankimmista tähän mennessä.

“Tää on synkkä ja psykologisesti tiukka trilleri, joka kumpuaa vähän omista painajaisista ja peloista.”

Kirja kertoo kuitenkin myös paljon muusta kuin vain murhista.

“Siinä on enemmän tämmöinen yhden naisen henkilökohtainen helvetti, jos näin voi sanoa. Muistoja ja traumoja, ja hän on kuitenkin tässä tapahtumien keskiössä myös. Vähän niin kuin murhaajan tähtäimessä. “

Kirjan päähenkilö Jessica Niemi perustuu osittain Seeckin tuntemiin naisiin. Seeck kertoo aluksi pohtineensa, voiko mieskirjailija kirjoittaa uskottavan naispäähenkilön: “Mä nyt tulin siihen tulokseen, että totta kai pystyy. En mä miettinyt, että onko tämä realistista. Mä en usko, että me ollaan niin erilaisia. “

Seeck panostaa laatuun ja hän tekee paljon taustatyötä kirjojaan varten. Seeck tutustui psykologiaan tarkemmin jo toisen romaaninsa kohdalla. Uutta kirjaansa varten hän haastatteli ylikonstaapeli Marko Lehtorantaa, joka kertoi enemmän rikosteknisestä puolesta.

Seeckin edellinen kirja ilmestyi vain hieman yli vuosi sitten. Kirjoitusprosessi oli tiivis ja hektinen, mutta työtahti ei kuitenkaan ylikuormittanut häntä.

“Me yhdessä kustannustoimittajan kanssa sovittiin ja funtsittiin, että mikä on hyvä tahti. Mulle itelle sopii vähän semmonen tuli perseen alla meininki. “

Intensiivisen kirjoitusprosessin alkupuolella Seeckille syntyi lapsi. Seeck kertoo, että lapsen syntymä toi kirjoittamiseen oman mausteensa, mutta myös hyvää vastapainoa.

“Kun tälläsii synkkii asioita laittaa paperille, niin kotona taas on sit aivan toinen maailma. Se on tosi hauskaa. “

Kuuntele alla olevasta haastattelusta, mitä neuvoja Max Seeck antaa aloittelevalle kirjailijalle.

Artikkelikuva: Mikko Rasila

Basso suosittelee