Aamulinja

”Me voitais tykittää joku levy viikos” – freestylet johti Särren ja Prinssi Jusufin yhteiseen EP:hen

4.7. 13:55 Toimitus

Prinssi Jusuf ja Särre lyöttäytyivät syksyllä 2018 yhteen radio-ohjelmaa varten, jonka jälkeen yhteisestä ajanvietosta tuli tapa. Nyt parin vuorovaikutteinen dynamiikka on kulminoitunut yhteiseen EP:hen, ’Etelä vs. Itä’.

Sekä Särren että Prinssi Jusufin nimet ovat jo tuttuja suomalaisella rap-skenellä: ensimmäinen tunnetaan muun muassa ’Ei Riitä’ -albumista (2016), jälkimmäinen tuoreemmasta ’NONSTOP’ EP:stä (2018). Viime syksynä tiet yhtyivät radio-ohjelman parissa, jossa miehet viihdyttivät kansaa lauantaisin. Radiolähetyksissä tavaksi tulivat spontaanit freestyle-sessiot ja räppien rustailu. ”Särre vaan lähti tykittää ja mä olin silleen, no nyt munki pitää lähtee tykittää”, Jusuf muistelee. ”Sit mä huomaan että me ollaan siin pisteessä, että me voitais oikeesti tykittää joku levy vaan viikos. Mä ehdotin Särrelle, että miks me ei tehdä musaa tälläsel tahdilla, tälläsel fiiliksellä.”

EP syntyi yhdessä hengaillessa, videopelien lomassa. Tietokoneelle kertyneet beatit soivat shufflella, ja kun joku nappasi tai osui lyriikkojen fiilikseen, siihen tartuttiin. Nauhoitusta varten kämppää eristi valmiina ollut asetelma: puutavaralla täytetty parvi, patja, kirjahylly, matot ja verhot. Lopputulos muodostui omilla ehdoilla, ilman julkaisupakkoa tai kankeita raameja. ”Se kaikki ylimääränen ja turha jää pois”, Jusuf toteaa.

EP:n nimi viittaa duon eri asuinalueisiin. Aikoinaan varsinkin rap-piireissä, alueilla oli paljonkin merkitystä. Vaikka asian paino ei enää kenties ole yhtä suuri, huomioivat he kuitenkin edelleen erojen näkyvän, puolin ja toisin. ”Kyl se jotain merkitsee. Totta kai, kun sä katot ympärilles, millasta jengii on – se vaikuttaa miten sä peilaat ittees siihen.”

Kuullaksesi miten nuorisoslangi inspiroi EP:tä ja kuinka Jordanit vaihtui Nikeihin, kuuntele koko haastattelu alta:

Basso suosittelee