Basso.fi

Juomisen lopettanut räppäri Kalle Kinos: "Kenellekään ei voi selittää miltä alkoholismi tuntuu"

15.4. 13:29 Basso

KaLLE_KINOS

”Kun on käynyt tämän tien, ei mulla ole mitään mielenkiintoa juoda enää ikinä. On tullut sellainen fiilis, kuin alottaisi alusta. Mulla kiinnostaa nyt samat jutut, mitkä kiinnosti 17-vuotiaana, eli pelata korista ja tehdä musaa – that’s it. On ollu hauska huomata, etten olekaan ihan perseestä, en usko että kukaan on kusipää syntyjään,” tamperelainen rap-artisti Kalle Kinos kertoo raitistumisestaan.

Kalle Kinos, aiemmin tunnettu myös artistinimellä Idän Ihme, julkaisee tänä syksynä uuden albumin. Kalle on aiemmin räpännyt Maajoukkue -kollektiivissa ja pongahti julkisuuteen tehtyään Seremoniamestarin kanssa ikivihreän sinkun ’Chillaa meiän kanssa’. Hänen viimeisin albuminsa ’Tästä ei sitten kerrota kellekkään’ ilmestyi vuonna 2010, ja ’Hyvä Ätmös’ –EP vuonna 2014. Kalle on ollut myös mukana dokumenttiprojekti Manseräpin ensimmäisessä jaksossa. Mitä manseräp tarkoittaa Kallelle?

”Manseräp on pääasiassa feelgoodräppiä – kaljanjuontia ja cha-cha-cha-meininkiä. Tampereella hyvä jätkä juo, tää on kuitenkin työläiskaupunki. Meillä ei kukaan kato pahalla, jos joku on joka päivä kännissä. Kukaan ei oo koskaan sanonu mulle ’Kalle c’mon’. Tää on mun maailma, mun Tampere. Oon alempaa keskiluokkaa ja ollut töissä paperitehtaalla niiku mun isä ja sen isä. En voisi enempää tamperelainen klisee olla”, Kinos naurahtaa.

Artisti puhuu avoimesti menneisyydestään ja alkoholismistaan. Hän ei ole juonut vuoteen. Miksi hän sitten lopetti juomisen?

”Se oli paras asia, mitä olen tässä elämässä tehnyt. Olin rakentanut mun elämäni niiku addiktit tekee, sillee että pystyn juomaan mahdollisimman paljon. Kun tajusin kaiken, lopetin muutamaksi päiväksi ja sain hermoromahduksen. — Räppikeikoillakin keikka oli vain oheistoimintaa.”

Uudella ’Pois’ –sinkullakin on raffi tausta ja synkkä teema. Mikä elämäntarina liittyy kappaleeseen? Pystyykö artisti esittämään vahvaa melankoliaa sisällään pitävää biisiä livenä? Kuuntele ote haastattelusta:

Mitä tulevalta albumilta on odotettavissa? Mitä muita projekteja on tulossa? Mikä merkitys sampleilla hänelle on? Kuinka tärkeää matkustaminen on, ja mikä on Kallen unelmakohde? Mitkä ovat hänen lempispotit Tampereella? Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan:

Kalle Kinos esiintyy 17.4 Tampereella Bassoklubilla.

Basson aamu on Ina Mikkolan juontama aamuohjelma,  jota voit kuunnella arkiaamuisin klo 7 – 11.

Basso suosittelee