Basso.fi

Helsingin akateemiset kinkyt: "Vain joka toisessa saunaillassa orgiat"

22.5. 11:51 Basso

Sidonta003

”Teen tällä hetkellä paljon köysien kanssa, kuten esiintymistoimintaa. Vallanvaihtodynamiikka, kauneusaspekti ja tuntuma materiaalissa kiinnostaa. Köyden käyttö ja se mitä sillä pystyy tekemään, on niin paljon enemmän kuin mitä esimerkiksi ilmastointiteippurullalla”, kertoo Helsingin akateemisten kinkyjen varapuheenjohtaja Jaana.

Helsingin akateemiset kinkyt, lyhyemmin tunnettu nimellä Häkki, on yhdistys kinkyille ihmisille. Akateemiset kinkyt ovat pääasiallisesti Helsingin yliopiston opiskelijoita, jotka ovat innostuneita sadomasokistista seksuaalifetisseistä esimerkiksi juuri sidonnasta.

Yhdistyksen jäsen Jyri lähti mukaan toimintaan Häkin järjestän köysikurssin kautta. Sen jälkeen hän päätyi yhdistyksen saunailtaan, jossa hän päätti lähteä myös hallituksen toimintaan mukaan. Millaisia nämä saunaillat sitten ovat?

”Saunaillat ovat rentoja tapahtumia, hengaillaan, saunotaan, otetaan vähän olutta ja jutustellaan, on helppo tutustua ihmisiin. Ehkä ihmiset pelkää, et meillä on jotkut hirveet orgiat siellä käynnissä. Näin ei ole, vain joka toinen kerta on orgiat eikä ole pakko osallistua, jos ei halua”, kertoo Jaana pilke silmäkulmassa.

Mikä sidonnassa innostuttaa Jaanaa ja Jyriä?

”Kaksinkeskeinen kommunikaatio siinä on sama kuin jossain paritanssissa tai jossain muussa, ihmiset antaa signaaleja toisillensa ja liikkuu niiden mukaan. Siinä on kahdenkeskistä kommunikaatiota mikä mua on alkanut hirveästi kiinnostamaan — Sidonnan voi kokea myös hyvin meditatiiviseksi ja rauhoittavaksi, kun liikkumista rajoitetaan ja köydet kietoutuu ympärille kuin tiukaksi halaukseksi”, kertoo Jaana.

”Sidonnassa ei ole kyse siitä, että sitoja vain sitoo ja toinen joutuu olemaan hiljaa ja hyväksyy kaiken. Sitomisessa on kyse siitä, että molemmat nauttii tilanteesta, ja molemmat pitää siitä. Kiinnostava aspekti tässä on hyvin paljon se, että jotkut tietyt sidontatyylit ovat hyvin teknisiä. On mukava seurata, että miksi jokin tietty asia tehdään siinä sidonnan aikana”, Jyri kertoo.

Miten aloittelija voi lähestyä sidontaa harrastuksena? Mikä on tärkeää muistaa sidontaleikkiä aloittaessa? Kuuntele ote haastattelusta:

Mitä yhdistys käytännössä duunaa ja mitä siihen kuuluminen sisältää? Kuinka rohkeasti ihmiset uskaltavat tulla sidontakursseille? Mikä on Jaanan ja Jyrin lempisidonta-asento? Mitä väliä köyden materiaalilla on? Onko köysillä värkkääminen pelkästään nörteille ja friikkien hommaa?

Basson aamu on Ina Mikkolan juontama aamuohjelma,  jota voit kuunnella arkiaamuisin klo 7 – 11.

Basso suosittelee