Basson Aamu

Graafikko Jirka Väätäinen herättää kuvissaan Disney-prinssit eloon!

12.8. 17:31 Toimitus

Graafinen suunnittelija Jirka Väätäinen on – kuten monet muutkin – kasvanut Disney-elokuvien parissa. Väätäinen on vain vienyt Disney-fiilistelyn astetta pidemmälle: Hän piirtää digitaalisia realistisia muotokuvia Disney-hahmoista. Nämä teokset on noteerattu kansainvälisissä medioissa ja artistilla on sosiaalisen median kautta kymmeniä tuhansia seuraajia.

Väätäinen aloitti vuonna 2011 piirtäen Disneyn naishahmoja. Tänä vuonna hän alkoi kuitenkin julkaista myös muotokuvia mieshahmoista – yleisön pyynnöstä. Nyt moni on jo ehtinyt vannoa rakkauttaan ”Pienen Merenneidon” Prinssi Eerikiä kohtaan.

”Kaikilla on hahmoista joku käsitys. On hienoa huomata, että reaktio on siksi suurempi”, Väätäinen kertoo.

Hahmojen suunnittelu ja ihmiskasvot kiinnostavat Väätäistä, joka on ollut kiinnostunut naiskuvasta ja -kauneudesta koko ikänsä. Naiskauneus näkyy myös hänen töissään, tosin Disney-naisia on välillä moitittu yksipuolisen näköisiksi. Väätäinen on huomannut saman.

”Naishahmojen kanssa pitää välillä itse keksiä piirteitä, heijastaa jotenkin hahmojen persoonaa ilmeen kautta.”

Siksi graafikko huomasikin, että Disney-miesten tekeminen onkin hauskempaa, koska niissä on enemmän, mitä työstää: enemmän kasvonpiirteitä, eikä vain ”nukkenaama, jolla on nöpönenä ja suuret silmät”.

Miten realistinen piirretty hahmo syntyy? Mitä prosessiin kuuluu? Miten syntyvät Aladdinin vatsalihakset? Kuuntele ote haastattelusta:

Mihin taiteilemaansa hahmoon Väätäinen on tyytyväisin? Mistä inspiraatio hahmoihin kumpuaa? Miten omaksi iloksi tehdyistä kuvista tuli suuri, suosittu sarja? Kaikilla on käsityksensi Disney-hahmoista – minkälaista palautetta Väätäinen on saanut? Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan:

Basson aamu on Ina Mikkolan juontama aamuohjelma, jota voit kuunnella arkiaamuisin klo 7 – 11.

Basso suosittelee