302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Väkivallasta keskustelupalstoilla jms. virtuaaliryhmissä.

Viestiketju osiossa 'Kulttuuri' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 09.11.2019.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Tällaiselle ketjulle on huutava tarve.
  On nimittäin tälläkin sivustolla tapahtunut niin sakeita juttuja kautta aikain. Ja hiljattainkin, että asian käsittely yleisellä tasollakin on alkanut kiinnostaa aina vain enemmän ja enemmän. Tulen itse osallistumaan tähän ketjuun palavasta kiinnostuksestani käsitellä sitä tietynlaista ''pimeyttä'' jonka ilmenemiselle on varmaan vähintään niin monia syitä kuin on päitäkin. Jonkinlaista ''välttämätöntä'' jota ilmankin pärjäisi, tai kukaan ei kaipaa, mutta siellä se aina vaan silti on. Kaikkialla. Tulen käsittelemään aihetta ottamalla esimerkkejä keskusteluista. Ja mahdollisuuksien mukaan harrastamalla pohdintaa aiheeseen liittyen, ja jakamalla kiinnostavaksi kokemani ajatukset aiheesta täällä.
   
 2. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Toki se, että jos niitä havaintoja kohtaa jatkuvasti, kertoo myös jotain siitä kulttuurista, tai seurasta jonka parissa on.

  Jokin seura vain on enemmän henkilökeskeistä siinä missä toisaalla keskitytään asioihin. Rohkenisin epäillä henkilökeskeisen kulttuurin loistavuutta tuossa suhteessa. Ja jopa väittää sen olevan turmiollinen juuri sillä tavalla, että ennemmin tai myöhemmin kaikki lässähtää, kun väen aivot eivät pääse kehittymään kun ne ovat niin jumissa toisissaan.
   
 3. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Jengo voisi kyllä heräillä tuosta horroksestaan ja todeta jotain siitä uskomattomasta sakeudesta mitä tässä taantumuksellisessa basso.fi:hin liittyvässä kulttuurissa pidetään ihan normaalina.

  Riittää kun vilkaisette tuonne shoutboxiin. Siellä on melkoisen komea havainnolistus siitä mihin turhuuteen tämäkin kulttuuri on vajonnut. Kyllä te ymmärtäisitte, jos tahtoisitte, että mikä siinä kusee että joku päättää pamahtaa paikalle, ainoana asianaan aukoa päätään paikalla olevista käyttäjistä. Esim. esittämällä vakavia väitteitä heidän mielenterveydestään. Sitten kun asiasta muistuttaa kyseistä käyttäjää, että tuo nyt on vaan ankeaa, niin se kritiikki omasta raivopimeästä käytöksestä ohitetaan sillä, että ruvetaan penäämään ''esimerkkiä'' käytöksestä kuinka toimia.

  Hiljaiseksi vetää.

  Saatans.
   
  Last edited: 09.11.2019
 4. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Ja mitäs mitäs. Tähän väliin voisin höpistä lämpimikseen jotain yleisluontoista.
  Vaikuttaakseen siltä, että on kartalla verkkokeskustelun luonteesta noin muuten, tällaisen aiheen yhteyteen lienee kai hyvä todeta jotakin sen kaltaista, että ''noh, internet on internet''. Ja omaa omat keskustelulelliset piirteensä joissa on eroja muunkaltaisen kommunikoinnin välillä. En nyt välttämättä suoranaisesta ''internet kulttuurista'' tahdo puhua, koska se on aina alati muuttuvaa. Mutta se kommunikaatiollinen piirre joka pysyy, on se kuinka asioilla taipumus kärjistyä helpommin verkkokeskustelussa. Ja kaikenlainen asiatonkin henkilöön kohdistuminen tapahtuu helposti. Tahtoo sanoa, että netistä löytää etsimättäänkin tympeää, tai suorastaan hölmöä meininkiä.

  Ei mitään uutta auringon alla siis tämä aihe. Vaikkei aiheesta riittävästi puhutakkaan. Joillain asteilla olen jopa sinut kaikenlaisen netissä tapahtuvan asiattomankin huutelun suhteen. Ja sitä on tullutkin kestettyäkin. Joskus on jopa ihan mukava lähteä leikkiin mukaan, ja heilauttaa takaisin (vaikka toki kannattaa vältellä merkityksettömiä konflikteja; nyrkkisääntönä). Mutta se, mikä menee jo hyvän maun vastaiseksi ja tyystin ymmärryksen ulkopuolelle, on se jos jossain on yhteisö jonka ylläpito suojelee asiatonta toimintaa puolueellisesti.
  Sellaista ei tulisi ensinnäkään tapahtua missään. Saatika joutua kenenkään kestämään. Sellainen toiminta tulee aina tarkastella läpikotaisin, ja nostaa esille pahimmat epäkohdat niistä. Siten on mahdollista luoda varoittavia ennakkotapauksia joidenka pohjalta tulevaisuuden verkkoyhteisöissä on mahdollisuus luoda parempaa kulttuuria, välttelemällä aiemmin tehtyjä virheitä.

  Voisin jatkaa aiheesta seuraavassa postauksessa, mahdollisesti vaikkapa huomenna. Ja jakaa yhden oman havainnon hyvän maun vastaisesta ylläpidollisuudesta. Jonka epäkohtien koen olevan raskauttavia siten, että ko, toiminnasta tulisi tehdä varoittava ennakkotapaus
   
 5. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Olkaa hyvä ja herätkää. Tällaisen hiljaisen hyväksynnän tähden, jossa passiivisella sivustaseurannalla annetaan hyväksyntä ties mille sakeudelle, takaa sen että kaikenmaailman kilipäät kykenee harrastaa mielivaltaistaista järjestelmällistä tuhoa, ja väkivaltaa niin keskustelukulttuuria kuin yksittäisiä henkilöitäkin kohtaan.

  Mä olen henkilökohtaisesti aivan pohjattoman kyllästynyt siihen millaisia asioita tässä kulttuurisssa tapahtuu, jengon seuratessa nollat taulussa vieressä sitä kaikkea. Ymmärtäkää, ettei ole mikään pieni asia, jos ylläpidollisin keinoin lietsotaan, tuetaan ja kannustetaan joukolla harjoitettua, yhteen henkilöön kohdistettua henkiseen väkivaltaan. Ja tuomitaan tämä yksi henkilö kovaa kailottaen syylliseksi tuohon kaikkeen.

  Herätys, jumalauta. Tähän topikkiin edelleen tulossa ainakin yksi todistajalausunto tuonkaltaisesta väkivallasta. Aivan liian raivopimeitä asioita ohitettavaksi ilman keskustelua.
   
 6. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Voisi alkaa tämän aiheen tiimoilta jossain kohtaa aktivoitumaan. Joko tähän topikkiin, tai toisaalle. Tai sit hyvää ohjenuoraa "molempi paremi" noudattaen.
  Niin uskomattoman pimeetä toimintaa tässä piirissäkin on kuitenkin tapahtunut (joo joo, tiedän toistavani itseäni jossain määrin. Mutta sekin on pientä teidän loputtoman tyhjäkäyntinne rinnalla. Jossa mikään ei vain ikinä mene perille. " KOSKA UUH MUN OMA TULKINTA, JA LÄRVIT SIITÄ, KUN UUH SE ON NIIN HURMAAVAA, HUUMAANTUU YHÄ UUDESTAAN. OMASTA TULKINNASTA"),

  Jos totta puhutaan, niin joku "rautaputkella jonkun kolauttaminen" (jota en minä. Tai kukaan muukaan ole tekemässä. VEDÄ SE SIIHEN KAALIIS PERSLÄPI. VIHDOIN JO) olisi pikkujuttu tän paskan rinnalla mitä olette harjoittaneet SYSTEMAATTISELLA (ylläpidollisesti) TUETULLA JA LIETSOTULLA JÄRJESTELMÄLLISELLÄ HENKISELLÄ VÄKIVALLALLA. Jep jep. Se onkin se, mikä erottaa basso -piirin muusta internetin hölmöilyistä. Kaiken maailman vääntööhän sitä löytää kaikkialta etsimättäkin. Mut tää piiri on näillä näkymin todistetusti netin ainoa, jossa väkivaltaa harjoitetaan järjestelmällisesti. Ylläpidollisinkin keinoin lietsotaan ja harjoitetaan joukolla harjoitettua väkivaltaa, niinkin raukkamaisesti, että yhtä tyyppiä kohtaan joukolla. Kaikki epäurheilijamaisuus olisi kuitattavissa yhdellä sanalla: hyi.. Mutta koska emme ole sivistyksen parissa. Vaan tää barbaria on todellinen uhka niin keskustelukulttuurille kuin yksittäisille ihmisillekkin, niin on vain pakko jatkaa niiden epäkohtien käsittelemistä. En voi käsittää, kuinka kokonaiset yhteisöt voi katsella tällaisia, lammasmaisesti joukolla yhtä kohtaan harjoitettua väkivaltaa. Kenenkään siihen puuttumatta. En tule enää koskaan antamaan arvostusta teille. Enkä anteeksi. Mutta jatkan aiheeseen liittyvien tapahtumien käsittelyä niin kauan kuin jonkinaista, edes etäisesti älyllisen oloista konsensusta alkaa löytyä. Löytyi sitä sitten täältä, tai jostain muulta.
   
 7. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Toivottavasti tuossa ylläolevassa oli riittävästi dramaattisuutta. Kuinka niin? No sillä, että..
  Vaikka normaalisti onkin keskustelun luettavuuden kannalta mielekästä karsia kaikenmaailman dramaa ja teadraalisuutta,
  niin tällä kertaa poikkeava linja oli ihan tietoisesti valittu.

  Lähinnä sen johdosta, kun nyt viimevuosina tarpeeksi läheltä erillaisia ihmisiä erillaisine mentaliteetteineen tämän aiheen parista
  nähneenä, voin sanoa, että tuo on just se mitä ne kaipaavatkin. Siis sitä, että ihminen tavalla tai toisella toisi ilmi ärsyyntyneisyytensä tms. Kun oikeasti on sitä porukkaa, jotka saavat tyydytystä toisten ärsyttämisestä. Puhumattakaan siitä, että joku olisi ns. "pahoittanut mielensä" . Silloin hehkutaankin jo suorastaan kiimassa. (Mehusteltavaa on ylläolevasta viestistänikin varmasti siis riittänyt)

  Lisäksi haluan nyt minäkin jakaa sen, että tuohon kuvioon muuten liittyy lähes poikkeuksetta se, että sitten kun ollaan saavutettu se mitä ollaan keinoja kaihtamattomastikkin haettu, eli toisen ärsyyntyminen tai muu vastaava tila. Niin seuraavaksi aletaan syyttää sitä toiminnan kohteena ollutta henkilöä siitä, että se on mukamas hänen oma vikansa että on ärsyyntynyt tai muuta sellaista "Etkö kestä huumorii hei?" "RELAISIT VÄHÄ, älä oo noin nihkee hei..?". Tämä alkeellisen oloinen ja suoraan sanottuna suht juntti logiikka tunnetaan ehkä parhaiten koulumaailmasta, klassisena esimerkkinä kiusaajan logiikasta.

  Koulumaailmaan liittyvistä vahvoista mielleyhtymistään huolimatta, on havaittavissa, ettei esitelty alkeellinen toiminta ole ihmisen ikään rajoittuvaa, vaikka ne mielleyhtymät sinne peruskoulun käytäville ensimmäisenä johtavatkin. Vaan toden totta jotkut kantavat tuollaista meininkiä mukana mahdollisesti koko elämänsä.
  Tiedä sitten mistä sekin lopulta kertoo. Ihmisen kyvyttömyydestä kasvaa ihmisenä? Vai silkasta mätäpäisyydestä? Oli ilmiön taustalla mitä hyvänsä, niin kyllähän se suhteellisen surullista on, kun vaikkapa nelikymppiset ihmiset ovat toimintansa kautta suoraan verrannollisia vasta kehityksensä alkupäässä oleviin ihmisalkuihin. Luulisi, että kynnys käyttäytyä niinkin edustavasti olisi vähän suurempi tämänkaltaisilla julkisilla areenoilla. Siten ettei viitsisi antaa itsestään niin vaiheessa olevan ihmisen kuvaa. Mutta ehkä se toiminta sitten vain on niin yleistä, ettei massaan sekoittuessa tarvitse esim. hävetä. Häpeä on aina tehokas kitkemään erillaisuutta. Ilmeisesti kaikenmaailman alkeellisetkin koulukiusaaja logiikat ovat sitten vain niin yleisiä, ettei sellaisen kautta harjoitettu toimintakaan saata ihmistä erillaiseksi. Ja kun kukaan ei halua olla erillainen niin tässä kohtaa joku ehkä osaa laskea loput tuosta yhtälöstä. Mutta koska en luota päättelykyynne, niin voin paljastaa, että yhtälön tulos on se, että senkään osan väestä, jotka edes julkisen paineen alla vähän osaisivat muokata toimintaansa edustavamman oloiseksi, ei yksinkertaisesti tarvitse vaivautua.. Niin yleistä on vatipäisyys.

  Tällaista tälläkertaa. Nauttikaa. Tai ehkä ottakaa jotain onkeenne. Vaikka tiedänkin ettei jälkimmäiseen toiveen varaan kannata paljoa odotuksia asettaa On hyvin todennäköistä, että tämänkin julkaisun monet hyvin esiin tuodut ja sanomansa suhteen aiheelliset pointit joku yrittää ohittaa, miettimällä kirjoittajan motivaatiota (vaikka motiiveja onkin/olisikin jo moneen kertaan eri yhteyksissä avattu kirjoittajan toimesta). Saavuttaen lähinnä tämänkaltaisia tulemia suuressa pähkäilyssään:

  "Ootko loukkaantunut vai mitä sä täällä avaudut?"
  "Itketkö sä kun kirjotat noita?"
  "#yhyy"

  [​IMG]

  "_b"
   
  Last edited: 09.05.2020
 8. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Kamppailututkimuksellinen näkökulma virtuaaliseen yhteenottamiseen: miksi kaivata kaksintaistelukulttuuria?

  Kamppailuntutkimus on monitieteinen ala, jonka keskiössä on kamppailu eli ihmisten välinen väkivalta sekä sen eri ilmenemismuotoihin vuorovaikutussuhteessa oleva aineellinen ja aineeton kulttuuri.
  -Tieteen termipankki

  Tutkimuksen alaan käsitteistöineen perehtyessäni , en voinut olla harjaantumatta etsimään, löytyisikö jotain millä kuvailla huonolaatuisia foorum(/chat) kiistelöjä, joissa ei niinkään edistetä humaania kulttuuria, eli kiistellä. Vaan otetaan yhteen.
  Käsittelemäni aineisto oli mielenkiintoinen, mutta sanasto tuntui enemmän tai vähemmän keskittyvän fyysisiin kamppailuihin. En ole (vielä) perehtynyt tutkimuksen alaan siinä määrin, että voisin väittää sen sanastoa puutteelliseksi. Mutta se, mikä on väistämättömästikin tiedossa, on että virtuaaliset mittelöt ovat niin nuori ilmiö, etteivät ne valitettavasti ole voineet edes saada kunnollista muotoa siinä määrin, että niitä olisi edes voinut tutkia merkittävissä määrin. Vähäiselläkin empiirisellä otannalla voi siis väittää, etteivät asiat tapahdu näissä internet mittelöissä tietoisesti. Internet onkin, mitä mittelöihin tulee, eräänlainen kunniaton barbaria. Vailla arvoja, vailla perinteitä, vailla kaikkea laajempaa kollektiivista järjellistä ymmärrystä kunniakkuudesta. Hyvin harvassa yhteenotossa kukaan lopulta tietää mistä on kysymys tai mihin pyritään. Kunhan sohitaan ja/tai kustaan nurkkiin. Siinä mittelöinti internetissä lyhyesti.

  Tästä syystä voi kaivata kaksintaistelukulttuuria. Kamppailuja itsessään ei tarvi haikailla. Saattaa vain olla suuri harmi, kuinka niiden parissa pitkään kehitetty ymmärrys ja kulttuuri hiljalleen toissa vuosisadan vaihteessa on hiljalleen ajettu alas/kuihtunut/unohdettu. Nykypäivälle niistä saattaisi olla paljon ammennettavaa. Sen lisäksi, että kiistämätön fakta on, että kamppailuja on aina ollut, on, sekä tulee olemaan. Niin joskus näissä saattoi olla myös hitusen arvokkuutta ja internetille jotain täysin vierasta: merkityksellisyyttä. Jopa muuan Max Weberin tiedetään haikailleen kaksintaistelukulttuurin perään. Ei voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta en ihmettelisi, jos näihin ajatuksiin vielä joskus joudutaan palamaan olosuhteiden pakosta. Monet humaanin kulttuurin muut suuret harppaukset kuten luku- ja kirjoitustaitokin kun ovat ilmiselvästi menettämässä merkitystään.   
  Last edited: 13.05.2020
 9. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Terve taas. Akuutin ikeeseen. Halusin tulla muistuttamaan, ettei niistäkään asioista, joita tästä ketjusta voi ammentaa opittavaksi; ole merkityksellisintä kenenkään yksittäisen henkilön sanomiset, tekemiset, kokemus, eikä myöskään suhteet muihin individuaaleihin. Vaan se kuva, jonka kuka tahansa kokonaisuuksia hahmottamaan kykenevä pystyy poimimaan jo ilman tätä keskusteluakin. Yleisellä tasolla. Jos puhutaan verkko"keskustelusta". Tässä keskustelussa koitetaan lähinnä hahmoittaa sen välittämää kuvaa vielä kerran uudestaan ja mahdollisuuksien mukaan terävöittää sitä (jotta nekin, jotka syystä tai toisesta eivät ole olleet kyvykkäitä näkemään, voisivat hahmottaa. ["pistekirjoitusta" sokealle? Heh..]). Ja jos ei aivan läpeensä ole vielä ironian mädättämä hälläväliä tyyppi (kuten tässä luku- ja kirjoitustaidon & sanan merkityksen kuihtumisen jälkeisessä kulttuurissa on tapana olla), niin kyllä se on hahmotettavissa kuinka hirvittävällä tavalla se kollektiivinen taantuneisuus on raivokasta sillä tavalla. Että monet niistä humaanin kulttuurin arvoista, taidoista ja merkityksistä, joita olemme tottuneet pitämään kulttuurissa vahvoina. Ja joihin vieläkin toisinaan naivillakin tasoilla uskotaan (=pidetään itsestäänselvyyksinä), ovat, jossei tyystin uhattuna, niin aivan järkyttävissä määrin häpäistynä. Ei arvostettuja, ei vaalittuja.
  [​IMG]
  Kannustava kuva taantumusolennolle. WAU! Jaksoit lukea selata tähän asti.
  Kuvassa internettiä


  Vaikka harvalla riittää lukukyvykkyys (lukemisen kannusteeksi asetetusta kuvaporkkanasta huolimatta) lukea edes viestin ensimmäistä osuutta, niin voin vielä vähän perustella sitä. Palaamalla kaksintaistelukultuuriin. Haluan muistuttaa, että sillä on vuosisatoja pitkä perinne ja tunnustetu asema eurooppalaisessa historiassa. Koko euroopan tasolla käytössä ollut käytäntö ratkaista erimielisyyksiä ja hakea oikeutusta monenlaisista räikeistä vääryyksistä. Joihin ennen valtion roolin kehittymistä, vahvistumista, ei ole välttämättä ollut edes mahdollista hakea millään muulla tavoilla korjausta. Keskiajalla käytännöllä on ollut ihan ymmärrettävistä syistäkin siis jopa oikeudellinen asema.
  Kuinka kaikki tämä liittyy internettiin? No antakaa kun kerron..

  Keskiajalla vallinnut kunniakulttuuri, jossa valtion rooli oli vähäinen. Ja jossa ihmisen täytyi ensisijassa itse puolustaa ja luoda monenlaisia oikeuksiaan, ja itse hakea oikeutusta kunnianloukkauksiin, on täysin verrattavissa tähän epämääräiseen paskaan, jota kai "internetkulttuuriksi" kutsutaan. Niin pitkään kun kuka tahansa voi perustaa jonkin kujaisen chättiryhmän, tai jopa kokonaisen foorumin. Ja ylläpitää sitä, vain pienen mielensä rajoittamana, vailla mitään ymmärrystä/pyrkimystä humaanin kulttuurin perusarvojen ja -taitojen noudattamiseen ja kunnioittamiseen, asia ei voi edes olla millään mulla tavoin. Siten internetin voi perustellusti väittää olevan keskiajan yhteiskuntaan verrattavissa oleva ns. kunniakulttuuri, jossa jokaisen meistä tulisi kulkea miekat mukanamme. Ja vaalia, vaatia, oikeutta ja kunniaa, kaksinaistaistelukulttuurin hengessä.
  Ja jos et mitään muuta usko, niin ymmärrä edes se, että sanojen merkityksen halventamisen riittävän pitkään jatkuttua, tulevat ne väistämättömästi vaihtumaan ennenpitkään johonkin muuhun. Se voi tapahtua tietoisesti, tai pitkällisen kehityksen tuloksena,"luonnollisena siirtymänä" johonkin toimivampaan kommunikaatiomutoon. Yrityksen ja erehdyksen kautta, kun entiseen ei enää kyetty, tai siitä ei ollut mihinkään. Emme voi tietää mihin tulevaisuuden, tai nykyinen, ihminen ne sanat lopulta joutuisi vaihtamaan, mutta en nää mitään syytä mikseivät ne voisivat olla historiasta tuttuja.

  [​IMG]
   
  Last edited: 16.05.2020
 10. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Nosto itsetarkoituksellisesti, kun ei jaksa käsitellä aihetta muilla tavoin. Jotkut haluaisivat ehkä jankkaa jotain ympäriltä. Tuossa yllä sitten joillekkin monia ehkä jopa ihan hyviä pointteja. Ja kai tää noin yleisemminkin ottaen on suht sisällöllinen ketjuke. Vällkommen. Ja Weberin kunniaksi sama saksaksi.
   
  Last edited: 27.06.2020
 11. Visa

  Visa 2. leveliläinen

  Viestejä:
  456
  Saadut kiitokset:
  125
  Aktiivisuuspisteet:
  2,121
  Liittynyt:
  29.09.2015
  6 ensimmäistä viestiä jaksoin lukea. Raskaslukuista lukihäiriöiselle.
   
 12. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,217
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Parhaat pointit löytänee viestistä #7

  Viesti nro #6 sisälsi tahalleen improvisoitua ns. "mielen pahoittamista" jonka oli tarkoitus palvella kaiken maailman draaman nälkäisiä friikkejä, jotka saa jonkinlaista mielenvikaista tyydytystä sellaisesta kun jotakuta ärsyttää jokin. Sellaisesta koulukiusaajan mentaliteetistä ja ajatusmaailmasta löytää avauksia siitä viestistä #7