302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Studio. Kysy/Vastaa/Mieti/Tokaise mitä ikinä

Viestiketju osiossa 'Musiikin tuottaminen' , käynnistäjänä ponimanni, 20.12.2010.

 1. ponimanni

  ponimanni Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Hep!

  Tovin hakuilun jälkeen totesin et syytä avata yleinen keskustelu studiosta. Olit sitten makuhuone-tuottaja-harrastelija, isomman verstaan työmyyrä, jotain siltä väliltä tai muuten vaan kiinnostunut aiheesta. Tänne. Oli sitten kysymyksessä rauta, softa, äänitys, monitorointi, äänieristys tai mitä ikinä. Tänne.

  Porukalla ollut tilat valmiina jo pidemmän aikaa ja nyt alkaa oleen rahoitus laitteille. Listailen mitä löytyy ja mitä on tulossa:

  Microkorg XL
  Pätevä uusintapainos klassikkosynasta. Pitää sisällään läskit saundit.

  dekit
  teknarit, susi stanton mixeri joka korvataan pian ynnä serato

  Korg Kaossilator Pro (tulossa)
  Efektien ja äänimaailman luomiseen, sekä mehukkaiden live mahdollisuuksien takia tuntuu pakkohankinnalta. Ei suoranaisesti pidetä studiolaitteena. "Eihän näillä valmiilla oikeeta musiikkia tehdä" yms mut muiden laitteiden rinnalla oma saundi tulee sieltä. Itseä mietityttää merkittävät erot K-Pad 3:n ja tämän välillä. Käyttötarkoituksista riippuen tietysti hankinnat tehdään. Rumpukone, sämpleri, efekti, sekvensseri/"loop masiina", syna. Nämä miksauspöytään ja avot. Millä laitteilla nää meriitit täytetään parhaiten. Mietteitä jakoon.

  http://www.youtube.com/watch?v=mBrBSMdlF-w
  http://www.youtube.com/watch?v=8bT19nQuVKU

  Akai MPC1000 (tulossa)
  Tonninen sämpläykseen sekä kontrolleriks softille. Tää vähän mietityttää, et oisko MPD parempi valinta, jos toi Kaossilator tulee oleen listalla. Entiä. Kaossilator/K-Pad/MPC/MPD??

  Yamaha n8 (tulossa) !
  Tämä kannattaa tarkastaa ulos. Sisäänrakennettu FireWire interface mixauspöytä. Analogi tatsi digipelissä. Pöytä mitä ohjata. Mukana tulee Cubase AI 4, joka on niinkin yhteensopiva mixerin kanssa, et softaa pystyy ohjamaan ja käsittelemään pöydän kontrolleista.

  http://www.youtube.com/watch?v=no9IRBURzWY

  MacBook OS X Leopard 2,16 GHz ymsmums
  FireWirellä linkitetään mixeri suoraan koneen kylkeen, jolloin softaa helppo ajaa. Ei tarvii erillistä äänikorttia.

  M-Audion usb interface
  Tällä ulkosella saadaan esimerkiksMicrokorg tai MPC pöytäkoneeseen. Reasonia kontrolloimaan. Löytyy pari pöytäkonetta, joita hyvä hyödyntää tässä tapauksessa, kunhan ensin laitetaan koneet kuntoon.

  Cubase AI 4 (jammun mukana)
  Reason 4
  Logic 9 (odottaa sopivaa myllyä)

  JA SITTE

  Tää keksi kiinnostaa. Efekti mille hyvänsä. masteriin tai jollekin raudalle tai vaikka softan ulostuloon jollekin linjalle. Vaikuttaa menevältä. Listatkaa jos on tiedossa vastaavia laitteita. Vertailua ja näin.

  OTO Biscuit

  http://www.youtube.com/watch?v=P2_oeQtHvOA
   
 2. Zapasnik

  Zapasnik 2. leveliläinen Staff Member Moderaattori

  Viestejä:
  1,485
  Saadut kiitokset:
  17
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  05.12.2004
  Hyvä aloitus. Luulen, että tämä toimii kuitenkin paremmin "tuottaminen"-osiossa.
   
 3. maussa

  maussa 1. leveliläinen

  Viestejä:
  482
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  411
  Liittynyt:
  17.11.2009
  Aika paljon mitä tässä näkyy voi tehdä suoraan esim. fruity loopsissa. Jos tuo laitteiden hamstraaminen ei inspaa...
   
 4. aturtur

  aturtur 3. leveliläinen Staff Member Moderaattori Admin

  Viestejä:
  1,816
  Saadut kiitokset:
  23
  Aktiivisuuspisteet:
  2,846
  Liittynyt:
  17.05.2007
  Kaossilator Pro, jos sulla ei ole valmiina materiaalia. KaossPad 3, jos sulla on materiaalia valmiina ja keskityt sen efektoimiseen. KPadissa on enemmän efektejä ja paremmat samplaus ominaisuudet, mutta Kaossilatorista löytyy enemmän ääniä.

  Onhan niitä monia laitteita kyllä kiva olla, mutta softa on kannattavampaa, varsinkin studiossa.
   
 5. Deedrah

  Deedrah Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vähän hämmentävä aloitus. Turhan yleispätevä ketjun aihe tällanen "studio" kun se voi noilla sun kriteereillä tarkoittaa oikeastaan mitä tahansa musiikin tekemiseen liittyvää. Noh, ehkä tää tästä aukeaa.

  Yleisenä neuvona heittäisin, että ei kannata rohmuta sitä laiterompetta studion nurkkia täyteen ellei just tarkalleen tiedä mitä haluaa laitteilla tehdä. Kaikenmaaliman efektoinnit/synasoundit/prosessoinnit löytyy nykypäivänä pätevästi myös softapuolelta, ja hardwaren hommaaminen kannattaiskin olla suht harkittua. Ite oon huomannut, että kaikki hei tosta lähtee hienoo ääntä tossa youtube-videossa -tyyliset ostokset on lähtenyt aika nopeasti kierrätykseen. Harkitut ostokset taas nöpöttää vuosia pitkin nurkkia.

  Lisäks ei kannata kuvitella löytävänsä mitään yleispätevää laitosta kaikkeen kamaan, vaan jokaisella laitteella on käyttötarkoitus (tai parit), jossa se parhaiten toimii. Ja niitä oikeita tarpeita ei osaa hahmottaa ennen kun yrittää aikansa apinoida soundia/tekniikkaa x paskoilla tai väärillä kamoilla. Harkintaa ja kärsivällisyyttä siihen touhuun.

  Tietty hardwaren viehätyksessä suurta osaa pelaa myös mojo, joka ainakin itsellä kasvaa fyysistä namikkaa kääntäessä. Parempi soundi ei todellakaan ole kaikki mikä hardiksessa viehättää. Lisäks hardware on yleisesti helppo myydä, joka on sellanen ominaisuus mitä ei löydy softapuolelta.

  On ne vaikeita hommia.
   
 6. 34rinkku

  34rinkku 0. leveliläinen

  Viestejä:
  2,718
  Saadut kiitokset:
  2
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  03.03.2010
  Hommaa se KP3 mieluummin, kuin tämä ja Kaossilator.
   
 7. maussa

  maussa 1. leveliläinen

  Viestejä:
  482
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  411
  Liittynyt:
  17.11.2009
  Studio on sitäpaitsi ehkä enemmän juuri musantekoon tarkoitettu tila joka on akustoitu ja jossa on hyvä kuuntelu... ja puitteet vaikka minkä nauhoittamiseen ja tekemiseen...

  Ei se oo mikää studio jos sul on kaossilaattori ja teknarit makuuhuoneessa. :)

  t. makuuhuonetuottaja vuodesta 98.
   
 8. Ganesha

  Ganesha Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  jeps. mitään all-in-one tyyppistä gearia ei olekaan...kiipparistina nuo sormiot ovat tutuimpia, joten otan esimerkin sieltä:

  Ensimmäiseksi kiippariksi jengi ostaa useimmiten jonkun työasema/rompleri-henkisen laitoksen; Kun pitäisi lähteä soundeja vähän joka lähtöön: synapulputuksia, pianoja, jousia ja ehkä jopa jotain rumpusoundeja - että vois periaatteessa duunata biisin alusta loppuun pelkällä yhdellä rakkineella. Noh, onhan noita kohtuu hyviäkin romplereita, mutta...jossain vaiheessa kuitenkin alkaa huomata vehkeen rajoittuneisuus, useimmiten ne synasoundit on romplereiden heikoin lenkki.

  Eli pitäisi hommata joku kiva VA-syna jossa olisi knobeja ja säätövaraa. Köyhänä muusikkona sitä varmaan enskaksi hommaa jonkun suht halvan, joka ainakin pesee sen romplerin synaujellukset mennen tullen. Jossain vaiheessa kuitenkin vaatimustaso hieman nousee ja se halpis-VA lähtee farmiliigaan ja tilalle tulee jo ihan oikeasti hyvä VA-muljutin.

  ...ja sit ainakin, jos elektronisempaa soundia duunailee, niin pitäisi ehkä vielä saada yksi hyvä FM-syna. Joo, onhan noita hyviä FM-softasyniakin, mutta kun kaikki on kehuneet sitä legendaarista DX7:aa - ja niitähän saa ihan edukkaastikin käytettyjen markkinoilta. (Ja jos moista on päässyt itse joskus hiplaamaan, niin sehän on varsin vankkaa tekoa joten sopisi aika täydellisesti keikkakiippariksi ja suht pitkällä koskettimistolla menis masterkiipparinakin aika mukavasti...)

  Mut mikäs sit on tää joidenkin hehkuttama Korgin Wavestation...siinähän on aika jännä soundimaailma, eikä niistäkään pyydetä maltaita...yks niitä :) Tai joku muu wavetable-pohjainen muljutin mitä nyt toreilla ois tarjolla...

  Retrosoundeihinkin pitäisi sit saada oikeasti tymäkkää gearia kun ei sen romplerin rhodesit ja rokkiurut enää oikein vakuuta. Halvin ratkaisu lienee olis Nord Electro...jos sen uusimman sit, kun siinä on Mellotronia yms. lisäbonushärpättimiä...

  Ja muutaman vuoden päästä kämppä on niin täynnä kiippareita että sekaan ei mahdu :)

  En tiedä miten muiden instrumenttien kanssa tää kuvio menee. Voisin kuvitella, että kitarapuolella kamavarusteluun on ihan yhtä helppo lipsahtaa :D

  MUTTA kun se juttu vain menee niin, että tietyt vehkeet tekevät jonkun tietyn jutun helvetin hyvin ja jos omiin musiikillisiin edesottamuksiin kuuluu duunailla ko. juttuja niin eihän siinä sitten auta muu kuin hommata näitä one-trick-pony'ja. Toisaalta hardiksessa on sitä jälleenmyyntiarvoa. Vaikka joku vehjes on alkanut itsestä tuntua väsyneeltä ja suorastaan paskalta niin ehkä joku toinen tarttee sitä omaan setuppiinsa. Ja onhan noi ääntä tuottavat laitokset aina kivoja vaikka olisivatkin hieman lo-fi ja out-of-date.
  (Studiolaitteissa lo-fi ei ehkä ole niin cool.)
   
 9. maussa

  maussa 1. leveliläinen

  Viestejä:
  482
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  411
  Liittynyt:
  17.11.2009
  Kunnon Lo-fitä ei voi tehdä kuin high endillä :) On niillä hienoilla esim kompressoreilla käyttönsä. Ja hyvä mikseripöytä. Ja hyvät reverbit/chorukset... Mut emmä tiedä loppujen lopuks kaiken voi tehdä koneella...

  Joo. Tuo laitehamstraus on sairaus. Mul on yks syntikka 3 kitaraa kaks vahvaria, levarimikseri, behringermixeri, 3 äänikorttia ja hifit tuolla kellarissa. Päätin että paskat, kaiken voi tehä koneella, enkä oo takas kattonu. Mut kompressorit :) Vitsi makkariin pitäs kyl karsii laitteita...

  Ah fuckit. LAitteita!!!!!!!!!!!!:heart:

  Kyl mä rakastan niitä loppujen lopuks.
   
 10. Ganesha

  Ganesha Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Se on se "pieni ero" hyvän lo-fin ja huonon lo-fin välillä :) Itse olen kohta 15 vuotta hamstrannut budjettivehjeksiä nurkkiin ja nyt alkaa vanhimmasta päästä kamat levitä käsiin. Mutku "halvalla saa"...ja nyt on jo fyysinen tilakin himasta loppunut: tänne ei mahdu enää mitään, ei yhtään mitään uutta vermettä. Treenis-studiostakin lähdin kiitämään kun ei sielläkään voinut mitään järkevää duunata - joten nyt pitää kyllä oikeasti alkaa karsimaan noita moulinexeja. Kaikki lootat joita en ole pariin vuoteen "oikeasti" tarvinnut, saa lähteä kiertoon - samoin kuin kaikki suhisevat äänenpaskentimet. Ihan "in the box"-meininkeihin en lähde, kyllä jotain hardista pitää olla :)

  (Tietenkään tämä ei koske soittimia, niitähän ei ole koskaan liikaa...päinvastoin, niitä on aina hieman liian vähän)

  Mutta "studioromuissa" taidan alkaa soveltaa "vähän mutta hyvää"-linjaa. Ruuvasin just räkistä irti kaikki lodjut ja tuumasin, että kaksi palikkaa saa jäädä, muut joutaa veks. (ne mitkä jää? noh, Lexiconin MPX-110 koska diggaan muutamasta sen kaiusta ihan homona, vaikka Logicin Space Designer kyllä on aktiivisemmassa käytössä - ja sit Furmanin räkkijakorasia saa jäädä, heh...) Hankintalistalla ei oo tällä hetkellä kuin yksi harras toivomus: kunnollinen etuaste/channel strip. Kaksi vaihtoehtoa olisi kiikarissa mutta toinen taitaa mennä niin suolaisesti yli budjetin että hyvää päivää vaan. (vaihtikset: Avalon VT-737SP tai Universal Audion LA610. Ensinmainittuun ei taida olla varaa ikinä, jälkimmäiseen voisi persnahka ens vuoden aikana venyäkin - olishan siinä ehkä hivenen vintagempi soundikin!)

  Sit jos keskittyis GAS:n sijasta duunaamaan musaa ja ehkä parantelemaan kuunteluakustiikkaa...ja lopetan T-kaupan Hot Deals-lehdykän tilaamisen, saatana :D
   
 11. maussa

  maussa 1. leveliläinen

  Viestejä:
  482
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  411
  Liittynyt:
  17.11.2009
  Grace m101 on kans vaihtoehto...

  Kun ite hankin ton api a2d:n niin ei oo paremmasta väliä... :) T-kaupan lätykkä kyl ahistaa tekemään turhia kauppoja.

  Pitäs vaa totutella siihe ettei parempaa oo ja mennä vaa tällä. Tuo avalon on käytös ainaki yhdellä tyypillä ja hän tekee sillä hyvää jälkee... GS:ssä vaan dissataan aina avalonia. Emmä tiiä tuntuu silt et ne on vaa sellasii kyysii jotka fiilistelee noita, eikä kukaan käytä niitä duunikseen. Eli ei kandee kuunnella aina.
   
 12. fenris

  fenris 0. leveliläinen

  Viestejä:
  1,548
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  25.06.2006
  Kokemuksia SM7B:stä räppimikkinä? Tekisi mieli vähän päivitellä halpiskonkkaa (NT1A). Suurimmat toiveet olisi saada huoneen saundia pienemmälle ja ääneen enemmän "murinaa". :D Suunnitelmissa olisi siis vaihtaa kalliimpaan dynaamiseen. Katselenko oikeaan suuntaan?
   
 13. maussa

  maussa 1. leveliläinen

  Viestejä:
  482
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  411
  Liittynyt:
  17.11.2009
  SM7b antaa ehkä enemmän sellaisen ylämiddlen särön. Ja tuokin riippuu aika paljon etarista, pitää ottaa huomioon että kun tuo sm7b tarttee niin paljon vahvistusta, niin sehän tuo esiin muunlaisia ongelmia ja myös huonekaikua. Mic screen?

  Räppimikkinä kyllähän se on hyvä, mutta oon konkilla saanut parempaa aikaan. Jopa 58beta oli parempi mun äänelle esim. SM7b tuo kyllä sellaisen yhdenlaisen tutun saundin voksuihin. Mutta vahvuutta saundiin saa ehkä oikealla konkka+etaricombolla. Mikä se sit on muille ni en tiedä. Mulle halpiksista loppujen lopuks natsas se2200a ja gap pre 73.

  Etarikin vaikuttaa tuohon aika paljon. NT1a on kyl vähän sellainen mikki että sen tuotantolaatu on sii ja soo. Poikkeavat aika paljon toisistaan saundillisesti. Siihenhän on saatavilla tuo Joly mod... Se mikä mua ehkä ottaa eniten päähän tossa NT1a:ssa on lowcutin puute ja se että se on hiton herkkä lähellä olemiselle, basso menee tukkoon. Kun sen kaukana on niin sehän poimii turhan paljon huoneääntä...
   
 14. Deedrah

  Deedrah Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Hmm.. no mun mielestä sä katselet juurikin oikeaan suuntaan. Omat kokemukset kyseisestä mikistä on vähän erilaiset kun maussalla. En oo esimerkiks tollasta ylämiddlen säröä havainnut omassa käytössä, mut tosiaan etari vaikuttaa varmaan paljon. Soundi on aika tumma ja yläpää hyvinkin vaimee. Olis oma valinta paksuun RÄP-soundiin, jos tausta on kans tumma ja meininki yksinkertaista. Ei soundaa "modernilta".

  Ei tosta NT1a:n korvaajaksi ole kun on ihan erilainen mikki. Ja kuten mainittu, vahvistusta tarvii reippaasti, ja mölyä kanssa. Ei ehkä ykkösvalinta kerrostaloyksiössä tapahtuviin äänityksiin.
   
 15. SLICKPUPPY

  SLICKPUPPY 0. leveliläinen

  Viestejä:
  3,113
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  02.08.2004
  Laitteita tärkeämpää on itse tila ja sen akustointi. Jos tila ei ole tasainen, on täysin sama, mitä hilavitkuttimia siellä on.

  Suosittelenkin kunnon mittamikrofonien vuokraamista ja huoneen huolellista akustointia. Parin huntin panostus siihen jeesaa ihan törkeästi. Kuulostaa tylsältä, mutta jälkiviisaana ei voi asiaa painottaa liikaa.

  Näyte meidän huoneesta:

  http://www.youtube.com/watch?v=96SQpwmVb_o
   
 16. fenris

  fenris 0. leveliläinen

  Viestejä:
  1,548
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  25.06.2006
  ^Totta kaikki mitä sanoit. Sekin on totta, että dynaaminen antaa paskaa tilaa enemmän anteeksi. Siisteysfetissin omaavan vaimokkeen makuuhuoneeseen ei kovin helposti aleta ripustamaan kivivillaa. :D

  Oikeastaan omat epäilyt alkaa vahvistua, ja tuo sm7b vois hyvinkin istua samplevetoisiin ja tummasaundisiin biitteihin, joiden kanssa lähinnä tulee oltua tekemisissä. Metelöinti ei ole ongelma, ja eiköhän tuo halpis-presonus tubepre sen verran puske.
   
 17. Deedrah

  Deedrah Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Natsaa varmasti tohon sun tyylisuuntaan. Ainakin tohon myspace-raidan voksusoundiin ois helposti voinu kuvitella enemmänkin rintaääntä. Yläpää on ihan varmasti toimivampi kun nykysessä mikissä. Voit varautuu jopa korosteleen sitä vähän kun tota oot joutunu selvästi rajotteleen.
   
 18. maussa

  maussa 1. leveliläinen

  Viestejä:
  482
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  411
  Liittynyt:
  17.11.2009
  Ei saundaa modernilta?

  Kyl sen saa saundaa ihan miltä vaan :) Miettikää nyt vaikka radio-ohjelmia.

  SM7B:ssään on treblekorostus tuota varten.
   
 19. Deedrah

  Deedrah Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Määrittele moderni:wink:
   
 20. maussa

  maussa 1. leveliläinen

  Viestejä:
  482
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  411
  Liittynyt:
  17.11.2009
  [​IMG]

  Miks minun pitäisi kun itse otit sen modernin esille? Hyvää hanukkaa!