302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Spammia vastaan taisteleminen on hip hop.

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Tiketti, 14.02.2003.

 1. Tiketti

  Tiketti 4. leveliläinen

  Viestejä:
  4,370
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  6,386
  Liittynyt:
  04.01.2002
  Spammi on ehkä koko internetin ärsyttävin ilmiö heti lapsipornon jälkeen. Sitä vaan valuu ja valuu ja...

  Taisteletteko te ollenkaan vastaan vai otatteko kaiken kiltisti vastaan - pyllistäen housut kintussa?

  Itse en enää saa kovin paljoa spammia, kun sähköpostiosoitteet ovat vaihtuneet useampaan kertaan ja nyt olen katsonut aika tarkkaan minne annan minkäkin osoitteen. Potentiaalisille spammaajille voin antaa Hotmail-osoitteeni, jota ei tarvi käydä usein tarkistamassa. Kavereille taas annetaan "oikea" osoite.

  Silloin kun sitä spammia tuli enemmän niin käytin Spamcopia. SC:llä saa aika kätevästi tehtyä valituksen spammaajan ISP:lle, joskus niistä on jopa hyötyäkin ja spammaaja menettää webbisaittinsa, sähköpostiosoitteensa tai hyvässä lykyssä molemmat.

  Käytän myös Cloudmarkin SpamNetiä, jonka pitäisi tunnistaa spammit ja siirtää ne niille sopivaan paikkaan. Enpä ole kyllä huomannut mitään mullistavaa.

  Toisinaan jos joku spam saa raivon valtaan (tapahtuu usein...), käyn vilkaisemassa saittia ja jos sieltä löytyy jotain lomakkeita mitä täyttää, täytän ne haistattelulla. Hölmöä, hyödytöntä, mutta ah! niin terapeuttista paineiden purkamista.

  Käytättekö filttereitä, valituskirjeitä, webbisaitin spammaamista tai jotain muuta?
   
 2. sunchimes

  sunchimes 0. leveliläinen

  Viestejä:
  484
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  24.04.2002
  mulle tulee yllättävän vähän spammia - ehkä siks että oon varovainen enkä anna osoitetta juuri mihinkään... tai ehkä ihan muuten vaan. maili-pari päivässä ei pahemmin haittaa, deleteä on helppo painaa.

  tää kannattaa tsekata ihan mielenkiintosena esimerkkitapauksena.

  valituskirjeet ei todellakaan oo oikee ratkasu kuten ko. jutussa mainitaan:

  "Next, came the responses. I, like many people, often wonder what sorts of people actually respond to spam emails. For years, it has been beaten into my head that you never, under any circumstance, respond to a spam email. It just shows that you're a live human being, making your email address more valuable."

  "latte on OIKEASTI hiphop"-threadia odotellessa... :wink:

  edit: tageja on kiva kämmäillä.
   
 3. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Minäkin varon antamasta sähköpostiosoitettani jokaiselle kysyjälle. Tämä on toiminut hyvin, spammia tulee hyvin vähän. Torjuttujen lähettäjien listassa on näköjään vain kuusi osoitetta.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Propagandaa :lol:

  Paskapostit email luukussa vituttaa..etenkin kun samasta osotteesta tulee 30 viestiä päivässä.
   
 5. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Ja riimi siitä: Don't send me spam, only hi-quality ham.
   
 6. Tiketti

  Tiketti 4. leveliläinen

  Viestejä:
  4,370
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  6,386
  Liittynyt:
  04.01.2002
  [quote:6c58f1a2ca="sunchimes"]
  valituskirjeet ei todellakaan oo oikee ratkasu kuten ko. jutussa mainitaan:[/quote]

  Totta, en tarkoitakaan niitä valituksia, mitä lähetetään Reply to -nappia painamalla. Jos jotain lähetän, niin teen sen yleensä ottamalla selville esim. SpamCopin avulla lähettäjän sijainnin ja ISP:n ja lähetän sinne valituksen. Yleensä osoitehan on muotoa abuse@isp-nimi.com. Toinen vaihtoehto on se, että jos viestissä mainitaan joku sähköpostiosoite, johon voi lähettää tilauksia tai tiedusteluita, niin tekee sen osoitteen ISP:lle valituksen. Tällä tavalla spammaaja ei voi ottaa tilauksia vastaan, jos joku king suckerman oikeasti sellaista yrittäisi tehdä.

  Ja tuo "deleteä on helppo painaa" -argumentti ei todellakaan lämmitä. Niinkuin tuossa esimerkissäkin sanotaan ja jonka täysin allekirjoitan:

  :twisted: spam on 666! :twisted:

  Kaikki aikanaan, kaikki aikanaan...
   
 7. sunchimes

  sunchimes 0. leveliläinen

  Viestejä:
  484
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  24.04.2002
  jeps, stupid me. mutta tossa on tietty aina se pointti, että aika monet osoitteet voi olla tosi taidokkaasti spooffattujakin jolloin siitä varsinaisen syyllisen löytämisestä tulee yhtäkkiä aika moista kikkailua. pitääpä katsella mikä toi spamcop on...

  hmm... en tarkoittanut tota yleisellä tasolla vaan lähinnä sitä, että mun on aika helppoa näpäyttää kerran-pari deleteä päivässä turhien spammiviestien kohdalla verrattuna tyyppeihin, joiden e-mail-osoite on jossain suht. yleisillä webbisivuilla näkyvillä tai jotka jakelevat osoitettaan varomattomasti ja saavat sen parisen kymmentä viestiä päivässä.

  ton artikkelissa olleen pasteamas kommentin toki allekirjoitan myös, mutta mulle ei muistaakseni oo tullut mihinkään mailiosoitteeseen tasaisesti enempää kuin pari-kolme spamiksi luokiteltavaa viestiä päivässä - verrattuna täällä duunissa oleviin tiedottajiin sun muihin joille saattaa oikeesti tulla se 40-50 turhaa viestiä joka päivä. eli yleisellä tasolla buu, henk. koht. tasolla spammi ei oo toistaiseks aiheuttanut mitään ylitsepääsemättömiä aggressioita - enemmän pikkukiusa kuin maanvaiva.

  nyt kun puhutaan asioista, jotka ovat oikeasti hip hop, niin voisin ehkä lisätä parmankinkun - mielellään hunajamelonin kanssa - listaan. how gay can you go? :)
   
 8. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Spam vituttaa. Ite käyttää just tota yllämainittua tapaa jolla välttää aika hyvin pahimmat vitutukset. Muuten en oikeastaan jaksa taistella noita vastaan.

  Siihen osoitteeseen minkä mä aina pistän kaikkiin rekisteröinteihin (paitsi tänne) tulee joku 5-10 roskapostia päivässä. Ei se nyt maailmaa kaada mut vituttaahan se vähän. Varsinkin jos odottaa hiessä jotain tärkeetä meiliä ja inbox näyttää 3 saapunutta jolloin avaat sen innoissas vaan huomataksesi et joku tarjoo sulle "maailman parasta peniksen pidennysteknikkaa" tai muuta yhtä mielenkiintoista.

  Ne on kanssa huvittavia joissa on joku linkki et jos haluu pois listalta niin avaa linkin ja laittaa sinne emailosoitteensa. Niin selkee kusetus joka tuottaa vaan lisää spammia.

  Vittu, vielä puol tuntia lusimista...

  T
   
 9. Ilkka

  Ilkka 0. leveliläinen

  Viestejä:
  3,077
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  25.09.2001
  Erittäin ärsyttävä ilmiö. Yksi juttu mitä EI kannata tehdä on painaa sitä linkkiä "Remove me from this mailing list" tjsp.- linkkiä. Silloin ne vaan saa varmuuden, että osoitteesi on toiminnassa. Outlookissa vain shift + delete.
   
 10. vilhovelho

  vilhovelho 0. leveliläinen

  Viestejä:
  729
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  17.02.2002
  onkohan mullä tällä hetkellä neljä toimivaa osotetta. Yks "virallinen" yks "puolivirallinen" johon laitan tärkeimmät rekisteröitymiset ja muut "ei-huippu-tärkeät" jutut. Sitten kaks täysin turhaa,joista vaan käyn poisteleen spammit kerran viikos (n. 100-150/vko) ja hyvin toimii.

  Mul on aika hyvin toiminu kyl remove my address systeemi. Itseasiassa 4 tapauksessa viidestä se on toiminu. Joku jenkki dvd-firma lopetti ainakin samantien,ja muistaakseni viel pahoitteli perään että oli häirinny.

  Hassua muute,mulla on luukussa kans yks osote, en oo koskaan käyttäny sitä, en oo koskaan laittanu sitä mihinkään ja muutenkin se on ollu ihan omillaan,niin sinnekkin on eksyny jo näitä "hanki metrinen halko" yms. viestejä..konstit on ilmeisesti monet.

  Koulussa itseasiassa puhuttiin tästä ilmiöstä. Toi on nykyään ihan hyvä bisnes myydä "asiakastietoja" muille yrityksille. Esim. suomihiphop.comin ylläpitäjät eli ilkka ja kaverit vois myydä listan kaikista nimistä esim. 50c/nimi jollekin tetuanille tai syndicatelle tai jollekkin..hyvää bisnestä..firma saa helposti uutta potentiaalista asiakaskuntaa, shh.com saa rahaa ja käyttäjiä vituttaa spämmiposti. Mut siis yleisestihän toi homma toimii kaikessa bisneksessä. siistii ja helppoo..

  (oho..vähä eksyin off topikkiin..)

  ville
   
 11. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Spammi ei ole mulle todellakaan mikään ongelma, koska käytän sähköpostia suht harvoin. Luukussa on kyllä estolistat käytössä, ihmeesti spämmi vähenee, kun laittaa sanat "porn" ja "mp3" estoon. Ja kyllä mulla toi remove from this list toimi sen yhden kerran kun jouduin sitä painamaan.
   
 12. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Mua ärsyttää nää kaiken maailman popup mainokset jotka pomppii silmille.
  Ei kukaan sattuis tietää mitään toimivaa ja ilmasta "popup killeriä", kun viimeks hain googlesta se pisti mun koneen ihan solmuun.
  Eli jos jollain oln kokemusta tällasist ohjelmista, ni pistäppä linkkiä.
   
 13. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Kokeileppa Mozillaa Internet Explorerin sijaan. Exploreria käytin ja kokoajan sai poistella pop-uppeja, nyt mozilla ollu käytössä jonku kuukauden, eikä oo vielä yhtään pop-uppia tarvinu tappaa.
   
 14. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  mä en vielkää löytäny sitä et miten spammia vastaan taisteleminen on hiphop.
   
 15. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  niin ja jos se nyt sit on hip hop ni mix tää on yleisessä keskustelussa? :shock:
   
 16. Tiketti

  Tiketti 4. leveliläinen

  Viestejä:
  4,370
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  6,386
  Liittynyt:
  04.01.2002
  Mistä mä sitten juttelisin kavereiden kanssa?

  Toisin kuin Stereoiden kirjoittamasta viestistä, en löytänyt sinun viestistäsi huumoria. Voisitko ystävällisesti tarkistaa tilanteen?
   
 17. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Minulle ei tule melkein ollenkaan sellaista turhaa spämmiä, joka tulisi aina eri osoitteista. Joitakin "uutiskirjeitä" tai tiedotteita tulee joiltakin sivustoilta, mutta ne voisin kyllä peruuttaa halutessani.
  Sitten on kyllä kolmas osoite johon tulee aikapaljon spämmiä, koska käytin sitä nyysseissä email-osoitteenani puoli vuotta. Mutta sitä osoitetta en paljon käytä.

  Kannattaa ottaa toinen sähköpostiosoite, jonka voi ilmoittaa aina jos rekisteröityy kaiken maailman sivustoilla, niin menee mahdolliset mainokset ja spämmit sitten sinne. Ja spämmiinhän ei ikinä kannata suoraan vastata.
   
 18. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Siis sähköpostiviestin otsikosta (tai lähettäjästä) nuo sanat estoon, ei itse viestistä.
   
 19. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  ainaku mulle tulee tollast roskashittii ni pistän vaa et block sender ja kyl ne on vähentyny, enemmä mua vituttaa pop-upit, niihi pitäs löytää joku killeri
   
 20. Guest

  Guest Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Mä löysin tälläsen pop-up killerin kun WebWasher, tuntuu toimivan hyvin. Googlesta bongasin, kun mul oli ongelmia ton Mozillan asentamisen kanssa.
  Mut tää toimii.