302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Sanoja, joiden käyttöä tulisi välttää tai harkita paremmin

Viestiketju osiossa 'Hiekkalaatikko' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 04.05.2020.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Jep jep. Tällainen aihe tuli mieleen. Ihan vaan siitä, kun pidemmältä ajalta tietyt sanat räsähdelleet aika pahastikkin korvaan. Ja ei pidä käsittää tätä nyt väärin. Tänne aiheeseen ei tulla ilmoittamaan sanoja sillä periaattella, että se "kuulostaa tyhmältä" tai jotain muuta, jakamisarvoltaan mitätöntä subjetkiivista kokemusta. Täällä esitellään sanoja, ja niiden käyttöä, joita toistuvasti näkee käytettävän väärin. Tai jopa haitallisesti.

  Jätän tämän nyt vain tähän. Ja palaan asiaan myöhemmin..
   
 2. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Empatia

  ..koska aavistelen, että tuo sanavalinta tähän aiheeseen yllättää ehkä jotkut, ellei jopa monetkin. Annan väen hämmästellä hetken. Ja palaan aiheeseen vasta myöhemmin.
   
 3. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  -Sivistys

  Tuota näkee käytettävän aivan järkyttävin tavoin ajattelemattomasti, niin paljon, että se nyt on vain pakko lisätä tähän aiheeseen. Vielä tuota(kaan) perustelematta. Saatte nyt hämmästellä kahta sanaa kerralla hetken aikaa. Mutta ei hätää. Palaan pohjustamaan valintojani.
   
 4. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Tarkkailkaamme itseämme ja lähimmäisiämme, jotka myötätuntoon pyrkimisestä usein puhuvat. Heillä ei välttämättä ole kaikki hyvällä tolalla joko itsensä tai aikomustensa suhteen . Ja voivat olla taipumustensa kautta vaaraksi muille.
  Kuinka niin?
  Empatia on tunnepitoinen asia. Jota on ihana tarjota ratkaisuksi tai syylliseksi milloin mihinkin asiaan. Valitettavasti kuitenkin siihen yltiöpäisesti keskittymällä on riski vieraantua niistä asioista, joidenka tilaan jotain muutosta haluttaisiin. Se, mitä kukin tunnetasollaan kokee on usein aivan tarpeettomasti keskiössä, kunniakkaitten tekojen ylitse.
  Empatiasta puhumisen sijaan tulisikin puhua yhä useammin solidaarisuudesta. Ja niistä pienistä ja suurista teoista, jotka solidaarisuutta edistävät . Liekö sitten monille sellainen vain liian kunnianhimoista? Vai miksi niin usein keskustellaan vain empatian määrästä. Ehkä sellaiseen on välinpitämättömän, apaattisen ihmisen vain niin helppo tuudittautua. Tunnepitoinen haihattelu, joka empatianakin tunnetaan on pahimmillaan apaattista, toivotonta vellomista, rypemistä paikalleen jättävässä tunteessa. Ja yleisen tason ilmiöstä puhuttaessa "surkeuden" huippunaan se, jos siihen peräänkuulutettuun myötätuntoon ei edes kyetä. Kaikesta siihen tuhlatusta palstatilasta huolimatta. Ehkä empatiakyvyttömyys todella on huolestuttavaa. Mutta eikö kyse ole silloin pikemminkin kognitiivisesta häiriöstä (jossei vain äärimmäsestä apatian tilasta) jota jokaisen tulisi tarkkailla lähinnä omalta (ja läheistensä osalta). Ja jättää julkiset vaatimukset ja meuhkaaminen muiden tunnemaailmaan liittyen vähemmälle. On lähinnä lääkärin (tms. ammattilaisen) asia keskittyä muiden kognitiivisiin häiriöihin, ei satunnaisen mielipidekirjoittelijan.