302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Pentti Linkola

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Rippa, 27.03.2008.

 1. olenko

  olenko Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Ekofasismista on esimerkkejä pilvin pimein, tosin ajatusmaailma liittynee enempi 60-luvun saksalaisiin keloihin.

  Pähkinänkuori:
  ajatuksena ekofasismissa on, että ainoa toimiva tapa suojella luontoa on perustaa fasistinen hallinto salaisine poliiseineen jne mukavine kontrollikeinoineen. Koska me tiedämme mitä on ekologinen ajattelu ja mitä fasismi on, en nähnyt tarpeelliseksi muodostaa isoa yhdistävää esitelmöintiä. Se olisi turhaa eikä jaksamus riitä aivan kaikkeen jauhamiseen. Se EI tarkoita, ettenkö pystyisi esittelemään mitä ekofasismi olisi?! Kysymys on, miksi vitussa minun pitäisi?

  Se, ettei fasistinen järjestelmä vaikuta toteutumiskelpoiselta, ei tarkoita, etteikö käsitteitä olisi olemassa tai etteikö niistä voisi keskustella. Viimeaikoina ollaan oltu purkamassa oikeusvaltiota jossain määrin vedoten milloin "terrorismiin" (jenkeissä ja briteissä hullut pidätysajat sekä puolueettoman oikeudenkäynnin eliminoiminen) milloin "väkivaltaisiin mielenosoituksiin" (sakot ennaltaehkäisevästi oletuksesta tulevasta mahdollisesta rikokseen syyllistymisestä) tai "töhrijöihin" (sama), joten en olisi aivan liian varma siitä, mitä massat kokevat hyväksi.

  Kaikesta huolimatta en ole pitämässä fasismia realistisena tulevaisuudenkuvana, mutta vittua, mitä tämän ketjun nimessä lukee? Olenko minä ainoa, joka tässä keskustelee ekofasismista? Ja mitä tämä on: sinä koet luonnonsuojelijoita sympatiseeraavana LOUKKAUKSENA sen, että me puhumme ekofasismista sen oikeassa tarkoitusmuodossa, koska joku vitun RUSH LIMBAUGH pelottelee konservatiivisia typeriä jenkkejä ekofasismilla kun Green Peace tekee sankaritekojaan? TÄH?! NIINKÖ?! MINÄKÖ OLEN SAMANLAINEN?!

  Vaikeeta? Vittu mitä jankkaamista.
   
 2. Infekto

  Infekto 0. leveliläinen

  Viestejä:
  451
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  08.03.2005
  Kukaan ei sitä pyytänytkään vaan muutaman esimerkin missä ekofasismi toteutuu/on tällähetkellä näkyvillä/todellinen uhka.
  Kysyin tätä sen vuoksi että kirjoituksistasi sai käsityksen että pidät ekofasismia jotenkin realistisena uhkana.
  En koe keskustelua ekofasismista loukkaavana.Puhuin yleisellä tasolla siitä että ekofasisti on vain haukkumasana jolla ei ole todellisuuspohjaa.
  Täten aiheella spekulointi on turhaa ja koska keskustelun aiheena on Linkola olisi mahdollisuus keskustella jampan käytännönläihesemmistä aiheista esim.siitä kuinka kotikissat ovat vieras laji ja tuhoavat lintukantaa.
   
 3. karvaton_koira

  karvaton_koira Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Eli ns. käytännön HIPPI?
   
 4. olenko

  olenko Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Perhetutulla kävi niin, että se yks päivä näki jonkun soutavan mökkirantansa lähellä olevaan lintujen asuttamaan saareen. No kundihan huusi tyyliin jotain: "Älä nyt vittu mee sinne vaa annan linnuille pesimärauha!"

  Mutta kukas se olikaan soutamassa venettä? No itse Pentti Linkola!! Vastasi iloisesti huutamalla veneestä, että kivaa, kuinka joku muukin välittää edelleen luonnosta. Ajatteli varmaan käydä laskemassa lintujen munien määrän tms..

  Nyt kun sain tekosyyn kirjoittaa lisää, totean vielä, että tällä puolella rapakkoa ekofasismilla on vain sanan oikea merkitys. Kuten esimerkiksi käsitteillä liberaali tai konservatiivi.
   
 5. Infekto

  Infekto 0. leveliläinen

  Viestejä:
  451
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  08.03.2005
  Hyvä että varoitti - Tuskin Linkola joka saaren pesimätilanntetta tuntee.
  Tässä on ohuelti sama ilmiö kun näissä "se on kasvissyöjä silti sillä on nahkatakki" jutuissa.
  Tosin en tiedä onko juuri k.o. tapauksen perhetuttu sitten Linkolaakin kiivaampi luonnonsuojelija,mutta noin yleisellä tasolla jengi joka ei tee mitään on hanakasti arvostelemassa niitä jotka toimivat.
   
 6. Pangloss

  Pangloss Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
 7. robothereal

  robothereal Rekisteröitymätön

  Liittynyt:

  Kaikkein vammasin argumentti tässä koko luonnonsuojelunvastustamisessa on juuri tämä: "mitä nyt yksi ihminen voi tehdä" ja menee sinne Ikeaan ostamaan tyytyväisenä niitä sademetsänpuista tehtyjä huonekaluja, vaikka onhan se nyt jo aika paljon tehty olla ostamatta bensaa ja muovia ja syödä kasviksia lihan sijasta, jopa niinpaljon kuin vaan pystyy tekemään.
  Kasvissyöminen ja kangaskassin käyttö, julkisilla liikkuminen jne on todellakin parempi ku vaan kelata et: mitä välii sil on ja jatkaa samaan malliin. Siihen tilanteeseen nähden, että kaikki maailmassa eläis yhtä leveesti kuin me nyt Suomessa on kangaskassien käyttö ja julkinen liikenne jo huomattava ekologinen säästö. Sen takia olisi esim Kiinassa (tai tulevaisuuden Tansaniassa) hyvä jo nyt ymmärtää uusiutuvien energianmuotojen, julkiseen liikenteeseen panostamisen, kasvissyömisen ja kangaskassien käytön tärkeys, koska jos vaikkapa 10 vuoden päästä kiinalaiset ajattelis samalla tavalla kuin edellä mainitsit, niin muovipusseja, hiilidioksiidia ynnä muuta saastetta olisi "pikkaisen" enemmän verrattuna siihen jos he olisivat koko ajan käyttäneet samaa kangaskassia, välttäneet yksityisautoilua ja syöneet porkkanaa sen possun sijasta. Meidän "kehittyneiden" maiden tulisi olla esimerkkinä kehittyville maille(olettaen, että kehitys jatkuisi samaan suuntaan mitä meillä, mitä toivottavasti ei käy) ja ottaa ne kangaskassit käyttöön ja jättää yksityisautoilu minimiin sekä sen lisäksi paljon muutakin mitä nyt en ala erittelemään. Kyllä minull ainakin opetettiin lapsena, että jos tekee parhaansa niin se riittää, ja luotan kyllä suomalaiseen sisuun ja mentaliteettiin sen verran, että nykyisestä tuhlauksesta tulee loppu aika nopeasti.
   
 8. Rippa

  Rippa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  15,465
  Saadut kiitokset:
  314
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2002
  Haha! Muovikassittomuudella maailmaa pelastamaan :thumbup:

  Ja tuo argumentti "mitä nyt yksi ihminen voi tehdä", mikäs siinä nyt niin vammaista on? Kyseessä taas omantunnon kolkutuksen paikkailu. Täällä pikkuruisessa Suomessa kierrätetään pulloja hysteerisenä ja jauhetaan kakkaa ekologisuudesta, ympärillä kymmen- ja satamiljoonaiset kansat kippaavat kaiken paskansa kaatopaikalle sen kummemmin lajittelematta ja kierrätyksestä ei ole tietoakaan.
  Toinen pointti on tuo esimerkkinä oleminen, kuka ottaa mallia? Omahyväisyyttä.
  Miksi sitten esim. länsimaat eivät seuraa Kiinan esimerkkiä ja siirry noudattamaan yhden lapsen politiikkaa? Laskelmien mukaan populaatio kutistuisi 1800-luvun lukemiin (alle kahteen miljardiin) sadan vuoden päästä
   
 9. Viiksivaha

  Viiksivaha 1. leveliläinen

  Viestejä:
  500
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  911
  Liittynyt:
  08.11.2010
  [​IMG]

  http://fi.wikiquote.org/wiki/Pentti_Linkola

  Hieno kuva/video -kollaasi Linkolan ajatuksista: http://www.youtube.com/watch?v=4tnnFy66WVs

  Linkolan haastatteluja: http://www.youtube.com/user/hza6666


  Kerrassaan hieno mies! :thumbup:
   
 10. PasitheUndersta

  PasitheUndersta Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=84&t=364
  Elävästä arkistosta löytyy paljon linkolaan liittyviä pätkiä.
  Oma lemppari oli "Terroristi on iloinen asia". Tsekatkaa myös toi linkolan vittuilu vihreän liikeen kokouksesta :D
   
 11. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
 12. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,258
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,121
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Itse vasta hiljattain perehtynyt tämän tyypin ajatuksiin ajan kanssa, ja täytyy sanoa, että äärimmäisen mielenkiintoinen tyyppi kaikessa ristiriitaisuudessaan. Ja mitä tulee hänen filosofiaansa, niin todellakin kannatan suurta osaa hänen ajatuksistaan. Ja tapa jolla ne hän esittää ehdottomasti miellyttää. Varjopuoliakin varmasti on, mutta tuntuu, että hänen kehityskelpoiset ajatukset tulisivat olla entistä enemmän keskiössä tämän päivän puheessa. Todella kunnioitettavaa duunia tehnyt tämä tyyppi useita vuosikymmeniä.

  E: oho, en edes huomannut, että käytin samaa sanaa noin monta kertaa. Tyypillistä...
   
  Last edited: 28.09.2019