302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Pentti Linkola

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Rippa, 27.03.2008.

 1. Naelkae

  Naelkae 0. leveliläinen

  Viestejä:
  55
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  10.07.2003
  Arvostan kyl Linkolaa, asiallist meininkii.
  Väestönvähennyksen käytännön toteutuksesta oon osittain eri mieltä, mut kuitenkin.

  Offtopikkina pakko kertoo ko näin Linkolan kerran.

  Tapahtumapaikkana oli Järvenpään ja Tuusulan rajalla sijaitsevan Kallio-Kuninkalan luentosali, Platonin akatemian vuosittaiset filosofiapäivät vuonna 2003. Puhujina mm. Eero Paloheimo & Pentti Linkola, aiheena Estetiikka.
  Tähän aikaan olin innokas filosofian nuuhkija ja kiinnostunut milloin mistäki suuntauksesta aina eettisestä nihilismistä ekofasismiin. Saavuin paikalle juurikin kuullakseni / nähdäkseni infamous Pentti Linkolan. Luennolla tuli todellakin selväksi että kyseessä on enemmän kalastaja ja vähemmän puhuja. Pieni vaatimaton mies villapaidassa kertoi värisevällä, vaatimattomalla äänellä näkemyksiään kauneuden ja luonnon suhteesta. Ei vakuuttanut.

  Kiitos ja anteeks.
   
 2. Rippa

  Rippa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  15,465
  Saadut kiitokset:
  314
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2002
  kyllähän jonkin aatteen esiintuojan pitää olla vähintään Hitlerin kaltainen ollakseen uskottava?
  [​IMG]
  huvittaa nämä separeiden kommentit "höh! höhö! no miksei se sit tapa itteensä? höhöh!" voi vittu sentään...
   
 3. olenko

  olenko Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  SAKSALAINEN keksintö, eikä se ole ihme, sillä natsit olivat ensimmäisten vakavahenkisten luonnonsuojelijoiden joukossa. Myös vihreä liike ponnistaa Saksasta.

  Saksassa on keskusteltu ekofasismista PALJON ennen linkolameininkejä - ja vähemmän yllättäen ekofasistit saivat päälleen hirveän määrän paskaa. (Edit: Saivat paskaa ihan hyvästä syystä. Historiallisena taustana mainittakoon, että - toisin kuin nykysuomessa - saksalaisella älymystöllä oli tuoreessa muistissa kokemukset niin fasisteista kuin hyvin "mielikuvituksellisillisilla" perusteluilla yritetystä "rodunjalostuksesta".)

  Pisteen I:n päälle laittoi yksinkertainen toteaminen: ekoilu ja fasismi ovat kaksi eri asiaa. Pitäisi päättää haluammeko nyt suojella luontoa vai fasistisen hallinnon. Näistä jälkimmäinen yrittää tässä tapauksessa oikeuttaa itseään täysin erillisellä käsitteellä (luonnonsuojelu), vaikka asioilla ei ole oikeasti mitään yhteistä.

  Ekofasismi on vitun pelottava asia, sillä se naamioi jotain todella kamalaa hyvältä vaikuttavan asian taakse. Vielä pelottavampi asia on tämä "ihmisten jalostaminen" valitsemalla "vain parhaimmat" yksilöt lisääntymiskelpoisiksi. Miten tässä olisi tarkoitus erottaa yksilöiden geneettiset ominaisuudet ympäristön seurauksista ja mitä ominaisuksia pitäisi painottaa? Joo, "rodunjalostushan" on tehnyt aivan vitun hyvää esimerkiksi koirien geneettiselle perimälle ja terveydelle. (ironiaa)

  Vapaan seksuaalisen valinnan estäminen vain vaurioittaa ihmisten geneettistä monipuolisuutta, joka on huomattavasti tärkeämpi suvullisesti lisääntyville kuin voisi alunperin kuvitella. Eugenikot (edit: ihmisten geneettiseen jalostukseen pyrkivät) ja fasistit, vihollisia molemmat, luonnon kunnioittamisella (edit: jota eugeniikka tuskin on!) ratsastaminen ei pelasta. Kukkien kastelu oikeuttaa murhaamaan?
   
 4. PikkuWaino

  PikkuWaino Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Noh kaiken kaikkiaan kasvissyönti ja kangaskassien ostaminen on hyvin pitkälti pilkunnussimista.
  Keskivertolänsimaalainen on 3 vuotta täyttäessään aihettunut enemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin keskivertotansanialainen koko elämänsä aikana...
   
 5. rohroh

  rohroh Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Ja tämä liittyy aiheeseen miten?
   
 6. tulikukkaNES

  tulikukkaNES Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Siinä vois olla esim. piiloargumentti fasismin puolesta.
   
 7. olenko

  olenko Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Ei ole tai sitten se on tosi hyvin piiloitettu.
   
 8. psykhe

  psykhe Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Linkola on mielestäni loistava esimerkki siitä kuinka ihminen pyrkii epätoivoisesti ymmärtämään epätoivoa ympärillään..

  ihmisen on löydettävä vain ja ainoastaan luonnon kautta vastaus kaikelle.. ? onko mieli osa luontoa?

  linkolan tapauksessa se on tarkoittanut sitä että, mies jätti nuoruus vuosien sodan vastaiset teesinsä matolaatikkoon hautumaan huomatessaan kuinka pari hassua hippiä panderollien kanssa ei voikaan muuttaa globaalin politiikan linjaa (edes kierrättämällä)

  niinpä ystävämme linkola hyväksyi ihmisen kykenemättömyyden tällä saralla ja päätti yhtyä filosofiaan, joka ei ainoastaan antaisi hänelle lupaa ola käyttämättä sitä moraalista aistinta mikä vaikuttaisi olevan meissä kaikissa vaan hän voisi myös nimetä kylmettymisensä syyksi sen että, haluaa olla osa luontoa ja kaikki tapahtuu niinkuin pitäisikin tapahtua.. harmi vaan että enemmän ihmisiä ei kuole..

  näin alkuaikoina niin aito huoli on kohdannut metamorfoosin jossa perhosesta on muuttunut limainen toukka ja se toukka on nyt linkolan ongenkoukussa, niin kuin linkola itsekkin..

  kuitenkin tämä jättää monta häilyvää kysymystä ilmaan.. tärkeintä on kuitenkin se että ei vain hyväksy kaikkea vaikka ei voikaan sitä itse muuttaa..
   
 9. Rippa

  Rippa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  15,465
  Saadut kiitokset:
  314
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2002
  humanisteja itkettää
   
 10. fenris

  fenris 0. leveliläinen

  Viestejä:
  1,548
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  25.06.2006
  Linkolan suurin ongelma on retoriikka. Vaikka hänellä on joitain ihan hyviä pointteja, kovinkaan moni ei halua olla samaa mieltä moisen mulkvistin kanssa. Linkolan kirjat ja tv-esiintymiset yms. ovat niin pelottavaa vaahtoamista, että hän kuulostaa itse suuremmalta saatanalta kuin väestönkasvu. Linkolan pitäisi ensin vakuuttaa kuulijansa, että väestönkasvu on suurin ongelma mitä on, ja tämän jälkeen argumentoida miksi hänen esittämät toimenpiteensä ovat ne oikeat. ... mitä hän siis ei ole onnistunut tekemään.

  Tämä ei tarkoita, että allekirjoittaisin Linkolan keskeisimmät teesit. Olen enemmän köyhyyden poistamisen, ja väestönkasvun rajoittamisen tätä kautta, linjoilla.

  Ainiin ja demokratiasta olen kanssa eri mieltä. Siis demokratia kyllä kusee, mutta mikään muu järjestelmä (varsinkin se Linkolan oma diktatuurimalli) tuskin toimisi paremmin.
   
 11. tulikukkaNES

  tulikukkaNES Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Heh, en tarkoittanutkaan sitä, että PikkuWainon viestistä löytyis argumentti fasismin puolesta. Kuulostaa ehkä ristiriitaiselta, muttei sen sellainen pitäis olla.
   
 12. PikkuWaino

  PikkuWaino Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Ai miten luonnon saastuttaminen liittyy Linkolaan?

  Koitin vaan esittää mittakaavaa sille mitä väliä loppujen lopuksi esim. yksityisautoilun vaihtaminen julkisiin on.

  Jos joku on oikeesti luonnon säästämisen kannalla ni kannattais olla hankkimat lapsii. En oikein usko et yks suomalainen voi vähentää kulutustaan niin paljon kuin tuleva lapsi tulee elämänsä aikana kuluttamaan. Vielä kun otetaan huomioon et meijä yhteiskunta perustuu just siihen et kaikkee pitää raahata kaupast himaan nii pal ku tili sallii tai pikemminkin niin pal ku lainaa kehtaa ottaa.
   
 13. Infekto

  Infekto 0. leveliläinen

  Viestejä:
  451
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  08.03.2005
  Ihan vain mielenkiinnosta oisko jotain käytännön esimerkkiä/tapahtumaa antaa?
  Meikä näkee ton "ekofasismin" lähinnä haukkumasanana jolla esim.luonnonsuojelusta närkästyneet tahot nimittävät ekohippejä.Todellista pohjaa tuolla nimityksellä harvoin on. ( En muista kuulleeni koskaan neonatseista jotka olisivat tehneet jotain ympäristötekoja)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ecofascism
  Meikäläisen ymmärryksen mukaan eugeniikalla ei ole tässä väestönkasvun rajoittamisessa kyse.
  Uskoisin että Linkolan mielestä vähiten kuluttavat olisivat ne sopivimmat planeetan asukit - ei suinkaan "älykkäimät" tai "pisimmät" etc...tämä on tosin ihan mutupohjalta heitetty.

  Linkolan näkemyksiä diktatuurista ja ihmisoikeuksista(tai niiden polkemisesta) tuskin kukaan kannattaa , siinä mielessä niistä vouhottaminen todellisena uhkana tässä yhteydessä on turhaa.
  (Se kylläkin on todellinen uhka että maapallo alkaa olla aika finaalissa.)
   
 14. olenko

  olenko Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Ekofasismi tuli esille Saksassa muistaakseni 60-luvulla ja sitä kannattivat monet natsitaustoihin yhdistetyt älyköt.

  Ennen Hitleriä jne Saksassa ollut nationalismi oli yleensä kansallisromanttisen VOLK liikkeen peruja. Tässä etniseen nationalismiin yhdistyivät sekä kansanperinteet että luonno kunnioittaminen. Itsestään vähän fiksumpaa kuvaa kuin 'nekrut takasi sinne aharikkaan' tarjoavat nationalistiset liikkeet lähes poikkeuksetta liittävät luonnonsuojelun tavoitteisiinsa. Suomen Sisu on tästä suomalainen esimerkki. Kalevalateemat ja jee suojellaan metsiä kulkevat käsi kädessä. Ei ole ihme, että kun joku toimittaja kävi haastattelemassa jotain noiden edustajaa, kirjahyllystä pilkisti holokaustia kieltävää kirjallisuutta.

  A number of völkisch movements existed prior to World War I. Combining interest in folklore, ecology, occultism and romanticism with ethnic nationalism, their ideologies were a strong influence on the Nazi party, which itself was inspired by Adolf Hitler's membership of the Deutsche Arbeiterpartei (German Workers' Party), even though Hitler in Mein Kampf himself denounced usage of the word völkisch as he considered it too vague as to carry any recognizable meaning due to former over-use.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Volk

  60-luvulla siis kun luonnonsuojelu alkoi nostaa uudestaan päätään monet natsitaustaiset olivat mukana vihreän liikkeen ensivaiheissa (ja saivat fudua kun asiat tulivat ilmi, tietenkin). Nämä idarit argumentoivat fasistisen diktatuurin puolesta ainoana keinona pelastaa luonto.

  Itse tuen luonnonsuojelua täysillä enkä ole ikinä kuullut ekofasismia käytettävän missään muussa yhteydessä kuin viittauksissa linkolakeloihin ja näihin 60-luvun jäänteisiin. Tuleeko tuo sanan vääristynyt käyttö rapakon toiselta puolen, maasta, jossa sanoilla liberaali ja konservatiivi on täysin omat merkityksensä?

  Pyysit heittämään käytännön esimerkkejä siitä, miten fasistinen hallinto voisi olla kauhea. Voi juku, pitäisikö tähän edes kirjoittaam mitään? OK:

  äwägädäbrä ähähähä wägääää
   
 15. olenko

  olenko Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Itse en ole pahemmin Linkolan meininkeihin perehtynyt, puhuin aikaisemman viestin perusteella:
   
 16. olenko

  olenko Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Lopuksi: demokratia käsitteenä itsessään ei vielä ole este luonno suojelemiselle tai väestönkasvun rajoittamiselle.

  Eikö olisi hedelmällisempää hyökätä vaikkapa teollisuuden ym poliittisia linkkejä vastaan? Tai miettiä fiksumpaa maailmanjärjestystä kuin kansallisvaltiota ja "reaalipolitiikkaa"? Nämä ovat ihan oikeita käytännön esteitä paremman maailman rakentamiselle.

  Jos valitsee jonkin erikoisryhmän diktatuuriksi muiden yläpuolelle, kuka vittu sanoo, että sellainen ryhmä olisi jotain kivoja luonnon suojelijoita? Natsien aikana kaikki muut Euroopan fasistiset hallinnot (joita myös riitti) olivat täysin välinpitämättömiä luonnon kunnioittamisen suhteen.
   
 17. Zapasnik

  Zapasnik 2. leveliläinen Staff Member Moderaattori

  Viestejä:
  1,485
  Saadut kiitokset:
  17
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  05.12.2004
 18. Infekto

  Infekto 0. leveliläinen

  Viestejä:
  451
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  08.03.2005
  EH? Luetaanpas vähän tarkemmin.
  Pyysin antamaan käytännön esimerkkejä nimenomaan ekofasismista.
  Niitä ei tullut koska kuten itse sanot :
  Tätä juurikin tarkoitin - ihmettelin kauhisteluasi aiheesta joka ei ole käytännössä ajankohtainen tai jolla ei reaalitodellisuudessa ole mitään vaikutuksia.
  On turhaa keskittyä Linkolan täysin utopistisiin ekodiktatuuri läppiin.Hedelmällisempää olisi keskustella esim.jampan metsänsuojelunäkemyksistä joilla on käytännön seuraamuksia .(mm.Linkolan suojeluun ostama iso metsäalue).
   
 19. olenko

  olenko Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  *kauhistelua!*
  Mut joo, mun läpät lienevät aika luontainen reaktio, kun tässä keskiustelussa on jo mietitty ekofasismin ajankohtaisuutta? Noniin nyt loppu, hali hali, jos viel jotain nii privaan
  edit, ehehehehe, jatkuupas!
  ..kaikki tietävät miksi fasismi on paskaa. Ainakin toivottavasti.
  Jees-poks-moi
   
 20. Infekto

  Infekto 0. leveliläinen

  Viestejä:
  451
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  08.03.2005
  Vastauksesi on epälooginen. (joskin omana lauseenaan totta :) )
  Ekofasismista ei ole antaa esimerkkejä koska se ei todellisuudessa toteudu.
  Tästä syystä halusin viedä keskustelua pois jonkin utopian kauhistelusta.
  Viihdyttävämpäähän se on toki mässäillä epärealistisilla kauhukuvilla...