302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Pentti Linkola

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Rippa, 27.03.2008.

 1. tommidmg

  tommidmg 0. leveliläinen

  Viestejä:
  75
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  03.08.2007
  Jos nyt liikutaan tolla kärjistetyllä "miksei tappais itteään"-linjalla, ni eiks Skandaalin lause "mä tappaisin itseni jos sil ois merkitystä" pätis tähän aika hyvin? Linkola ehkä kelailee et sen ois parempi opettaa ja saada ne muut tappaa itsensä, hyöty ois silloin suurempi.

  Olihan raamatussakin kohta - en tosin muista missä - "Tehkää niinkuin minä sanon, ei niinkuin minä teen" joka oli jotain siihen suuntaan ettei kukaan voi elää synnitöntä elämää, mutta silti siihen pitää pyrkiä. Vertailukohta lienee päivänselvä.

  ..lainasin sekä Skandaalia että raamattua samassa viestissä. Huh.
   
 2. rookie

  rookie 1. leveliläinen Basso DJ

  Viestejä:
  7,774
  Saadut kiitokset:
  5
  Aktiivisuuspisteet:
  921
  Liittynyt:
  05.02.2004
  Eiks todellisest johtajat johda esimerkillä?
   
 3. Hatefear

  Hatefear Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Johtajat ovat todellisia kun he johtavat. Se käy helpommin hengissä.

  Ja Linkola johtaa esimerkillään. Lapissa hän viettää erakkoelämää ja hankkii tuloja myymällä kalaa.
  Mutta, totta, itsaria se ei oo tehny, vaikka hänen vastauksensa väestönkasvuun on sen radikaali vähentäminen.

  Linkolalla on hyvin kiinnostavia ajatuksia tästä kaikesta, mutta, mielestäni väestönkasvua tulee ennaltaehkäistä turvatulla ympäristöllä, jossa on tosi tasa-arvo, joka estää Kiinan tapaiset poika/tyttö syntyvyys katastrofit.
   
 4. Janidubb

  Janidubb 4. leveliläinen

  Viestejä:
  4,768
  Saadut kiitokset:
  25
  Aktiivisuuspisteet:
  11,971
  Liittynyt:
  04.04.2002
  Ymmärrän pointtisi, mut nussitaan pilkkua nyt sen verran että tuo lausahdus ei oo Raamatusta.
   
 5. BlogeKLMDRM

  BlogeKLMDRM 0. leveliläinen

  Viestejä:
  1,875
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  06.04.2006
  Ketä helvettiä nää rajut väestön karsimiset auttais? Ehkä MEITÄ ja pari jälkipolvea. Maapallo on raiskattu sadan vuoden sisällä sellaseks doomlandiaksi, ettei sillä ole enää mitään merkitystä onko täällä 6 vai 10 miljardia ihmistä. Ruokaa on vähemmän ja se on helvetin kallista (kuten myös juomavesi), öljy on loppunut pallolta, kulutusta on koitettu kasvattaa ympäri maapallon jatkuvalla nousulla mutta onnistuttu vain ryssimään jokaisen maan talous, köyhyys ja sen mukana tulevat lieveilmiöt kasvavat...

  ihmiset ovat maapallolla vain imeäkseen tämän paikan kuiviin ja pilatakseen oman elinympäristönsä, samalla tappaen itsensä. Joten älkää murehtiko, radikaalit IHMISEN pelastamis-operaatiot ovat turhia. Ei ihminen pelastu, koska ihminen on syntynyt kuolemaan. Ihmisellä tarkoitan IHMISKUNTAA.

  Oikea ratkaisu olisi elää yhteisymmärryksessä kaikkien kanssa, tappamatta ketään... mutta koska se ei tule ikinä onnistumaan, niin mennään samaa rataa kuin tähänkin asti

  Maapallokin on olemassa tutkijoiden mukaan vielä n.7 miljardia vuotta, kunnes se tuhoutuu. Tuon 7 miljardin vuoden aikana ihmiskunta on vain yksi epäonnistunut mutaatio Telluksella, kun taas maapallo jatkaa "elämistään" niissä olosuhteissa jotka sille on annettu. Maapallon jäljellä olevaan aikaan mahtuu evoluution uusi alku, jolloin jostain pieneliöstä lähtee taas hiljalleen kehittymään jokin uusi laji, toivottavasti ei yhtä säälittävä räpellys kuin mitä ihmisestä tuli.
   
 6. rookie

  rookie 1. leveliläinen Basso DJ

  Viestejä:
  7,774
  Saadut kiitokset:
  5
  Aktiivisuuspisteet:
  921
  Liittynyt:
  05.02.2004
  Mä kävin teini-iässä läpi tuon ihmisvihavaiheen. Punkki soi niin vitusti ja näin selkeästi, kuinka ihmiset ovat kuin syöpäsoluja maapallon pinnassa ja leviävät tuhoa luoden sen jokaiseen kolkkaan. Ja niinhän se onkin. Mutta se on vain kolikon toinen puoli. Ratkaisevaa on se, onko kykenevä mittaamaan pippelinsä ja fiktaamaan kiveksensä ja päästämään irti omasta angstista ja vihasta. Riittääkö kanttia avata silmät ja katsoa maailmaa isossa kuvassa. Mä koen, että olen käynyt läpi älyttömän kasvuprosessin tullakseni tällaiseksi, Rippan parjaamaksi, Kristillis-humanistisen aivopesun uhriksi. (pssssst. en tosin ole koskaan ollut kristitty) Anyways, mä kuvittelin, että toi syväekologia ois ollut just niitä teini-iän tuskan lieveilmiöitä.

  Pitää niellä pallinsa ja hyväksyä, että täällä ei voi kukaan tehdä kuin osansa paremman puolesta. Olkoonkin, että se on laastarien liimailua murtumaisillaan olevaan patomuuriin, mutta nekin laastarit ovat sentään jotain ja ainakin enemmän kuin katkera nihilistinen kiukuttelu ja kyynisyys.

  Ihmisarvot, ihmisoikeudet ja yksilönvapaudet ovat harvoja asioita tässä maailmassa, jotka ovat kuolemisen ja etenkin elämisen arvoisia. Ihmisten suurin virhe on ollut yleinen lampailu, joka on sallinut nykyisenkaltaisten mielipuolisten ja järjettömän suurten hallintakoneistojen syntymisen, jotka ajavat ihmiset toteuttamaan ympäristön ja sitä kautta omaa tuhoaan. Tulevaisuus ja toivo on pienyhteisöissä ja rajattomassa maailmassa eikä diktatuureissa.
   
 7. pappa_smurffi

  pappa_smurffi Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  ripa hei mitä vittua? onko se muka huono juttu jos posse tekee noita? ei. tekopyhää? ehkä jos sillä perustellaan itelle ,että on ihan ok mennä raketilla lähikauppaan.

  mennään takas puihin eikä käytetä nauloja siihen. cunt me in!
   
 8. Laskimatti

  Laskimatti Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Jep jep. Linkolan itsensä mukaanhan varmaan se, että yhteiskunnassa on miehiä enemmän kuin naisia ei mitenkään ole katastrofi. Väestönkaskun kannalta kun naiset ovat avainasemassa ja miehiä tarvitaan vain siittämiseen noin karrikoiden.

  Itse kyllä rupesin just kelaamaan, että miksi helvetissä maksetaan jollekin lestadiolaisille lapsilisää? Omasta mielestä (ainakin periaatteessa) yli kahden lapsen hankkimista ei tulisi tukea millään tavoin. Pannaan lisäskidit sitte vaikka verollisiksi.

  ps. Linkola ei asu Lapissa vaan Hämeessä keskellä metsää.
   
 9. Hatefear

  Hatefear Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Jos vielä jatketaan tätä laastari juttua, joka on aika hyvä vertauskuva. Jos yks (A) käy laittamassa " laastarin" muuriin, huomaa sen joku (B) ja ehkä ajattelee, että joku (A) on ainaki yrittäny. Se, taas voi johtaa siihen että tämä joku (B) käy itsekkin laittamassa laastarin. Ja kun henkilö (C) saapuu muurille huomaa hän jo kaksi laastaria muurissa ja käy tekemässä saman. Ja, jos tämä yksinkertainen eksponentiaalinen yhtälö jatkuu, tapahtuu muurin korjaus.

  Ah, kiitän oikomisesta.
   
 10. proffit

  proffit 2. leveliläinen

  Viestejä:
  307
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  2,236
  Liittynyt:
  17.02.2008
  Itse arvostan Linkolaa totaalisen asenteensa takia. Jokainen joka vetäytyy modernista yhteiskunnasta elämään itselleen on OK. Kuitenkin Linkolakin on hellyttävä esteetikko, joka ensijassa (ymmärtääkseni) on pelastamassa maapalloa sen luonnon takia.
  Stand-up koomikko ja ajattelija George Carlin kiteytti hauskasti sen, mikä itseäni on vaivannut ihminen ja luonto keskusteluissa, ihmisen törkeä omahyväisyys maailman "pelastamisessa":

  http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw
   
 11. proffit

  proffit 2. leveliläinen

  Viestejä:
  307
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  2,236
  Liittynyt:
  17.02.2008
  Oli mitä mieltä tahansa esim. sähkön säästämisestä, ruokavalion säätäminen itselleen sopivaksi on itseasiassa yksi harvoista asioista joista on yksilölle itselleen hyötyä. Kasvissyönti, tai valikoivampi syöminen on monen ihmisen henkilökohtainen ratkaisu, jolla saadaan lisää vitaalisuutta ja energiaa. Tarkoitan nyt siis suht puhdasta sekaravintoa jossa ei esim. ole teollista prosessishaissea ja lisäaineita hirveästi.
  Luomutuotteet monesti maistuvat paremmilta ja ovat puhtaampia, siinä mielessä niiden syöminen on järkevää. On varmasti hypetettyä läppää ja propagandaakin (niinkuin kaikki ruokavalio on, propagandaa ja uskontoa) liittyen luomutuotteisiin, mutta uskon että aika monella on kuitenkin puhtaat paperit. Ainakin kotimaisilla luomuviljelijähipeillä.

  Kierrättäminen tuottaa melkein aina henkistä tyytyväisyyttä, kun saa duunattua jostain vanhasta ja jo tuomitusta kamasta itselleen jotain hienoa. Tuota fiilistä ei saa uutta ostaessa. Siinä mielessä kierrätyskään ei ole turhaa.

  Ruokatietämys, kierrätys, innovatiivisuus ja toimeliaisuus muuttuvat tärkeimmiksi selvitymisominaisuuksiksi tulevaisuudessa kun kolmas maailmansota tekee tuhojaan, eikä tavaraa ole niin paljoa enää saatavilla.
   
 12. Rippa

  Rippa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  15,465
  Saadut kiitokset:
  314
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2002
  Mmm :thumbup:
  Linkola lähinnä rakastaa ihmistä, kaikki hänen kirjoituksensa kauhistelevat ihmisen tuhoa, hän miettii keinoja lajin säilymiseen
  Lainataanpas Linkolaa tästä Johdatus 1990-Luvun Ajatteluun-kirjasta, ymmärtänet logiikan, ja suosittelen lämpimästi lainaamaan jannun kirjoja, ajatusmaailma avautuu "hieman" paremmin kuin tässä foorumilla lässyttäessä
  _______________________________________________
  Ihmisen arvo

  Olen keskittynyt puhumaan ihmisen kohtalosta tietäen, että samalla tulen puhuneeksi myös luomakunnan kohtalosta, sillä näiden kohtalonyhteys on luja. Eniten olen puhunut länsimaisesta nykyihmisestä, koska yksin hänestä riippuu elonkehän tulevaisuus. Kaikki kiertyy ihmiseen, ihmisen arvoon ja asemaan maapallolla, ihmisen ominaisuuksiin, uskomuksiin ja arvostuksiin, ihmisen maailmankuvaan ja kuvaan omasta itsestä.

  Noiden seikkojen tarkastelu on paljastanut ihmisessä epätoivoisen määrän tuhon aineksia ja hyvin vähän valon pilkahduksia, ehkä näennäisiä nekin.

  Yhä uudelleen ja uudelleen koetan järkyttää humanismia, ihmiskeskeisyyttä ja ihmiskorostusta, koska siinä on maailmantuhon ydin ja avain. Vastus tuntuu tässäkin vuorenkorkuiselta, tähän saakka ihmiskorostus on vain kasvanut länsimaisen kulttuurin nurinkurisessa historiassa. Mitä tukahduttavammaksi ihmismassojen paljous maapallolla on turvonnut, sitä fanaattisemmin länsimainen kulttuuri korostaa ihmishengen arvoa. Maailmassa, jossa luonnonvarat ehtyvät ja energiankulutuksen jokainen watti vie lähemmäksi loppua, suomalainen yhteiskunta ylläpitää ja käynnistää hirmuisen kaluston, hirmuisen energiapanoksen ja hirmuisen toiminnan löytääkseen nilkkansa nyrjäyttäneen kelvottoman retkeilijän vihoviimeisenkin tunturikurun kielekkeen alta rakkakivikon onkalosta ja kuljettaakseen tämän kuin timantin helikopterilla Rovaniemen tai Oulun keskussairaalaan teho-osastolle, jossa potilasvuorokausi maksaa sata tuhatta markkaa.

  Miltä näyttääkään tähdistä katsottuna se kehitys, että kun ihmisten luku laskettiin miljoonissa, oli kuolemanrangaistus pahimmista rikoksista itsestäänselvyys, mutta viiden (nyk. lähemmäs seitsemän) miljardin ihmisen kihinässä yhä useampi yhteiskunta kauhistuen torjuu kuolemanrangaistuksen. Hirvittävimpienkin lähimmäisiään ja yhteisöään koko elämänsä iän terrorisoivien ihmispetojen ja maailman mitassa operoivien ympäristörikollisten tuomitsemista kuolemaan kavahdetaan ehdottomasti, koska heidän henkensä, ihmisyksilön henki laadusta riippumatta on mystisessä, järjettömässä mielessä ylikäymätön arvo. Mitä suuremmaksi kasvaa ihmisen kollektiivinen syyllisyys. mitä hurjemmin hän laahaa viimeiset maapallon perukat murhatakseen ja öljytäkseen lopulta Etelänavan pingviinitkin ja Alaskan hylkeet, sitä enemmän hän hekumoi ihmisen vapaudella ja ihmisoikeuksilla. Nuo arvot länsimainen ihminen kokee kaikkein kalliimmiksi ja kaikkein kauneimmiksi, niistä hän eniten ylpeilee, koska niiden omaksumisen hän katsoo kirkkaimmin erottavan itsensä muista eläimistä ja myös omista lähtökohdistaan luonnonkansoista.
  _________________________________________
  Eikös olekin mielenkiintoinen yhtälö; ihmiskunta lisääntyy räjähdysmäisesti ja yksittäisen ihmisen henki on vain entistä arvokkaampi? Eikös kaiken logiikan mukaan sen pitäisi olla päinvastoin? Mitä vähemmän, sitä arvokkaampi?
   
 13. Ludicrous

  Ludicrous 4. leveliläinen

  Viestejä:
  780
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  6,386
  Liittynyt:
  24.09.2005
  Mun mielestä radikaalien keinojen ajattelu tai kannattaminen ei oo mitenkään outoa enää tässä tilanteessa, kun taviksetkin alkaa pikkuhiljaa herätä tilanteeseen ja tajuamaan että meitä on täällä helvetisti liikaa. Ja jos ongelma edes rajoittus siihen, mutta kaiken lisäksi meitä on vaan kokoajan enemmän. Meitsi oli jossain vaiheessa kans vähän samoilla linjoilla tän homman suhteen ku Mr. Linkola, mutta sittemmin oon funtsinu että tässä isossa maailmankaikkeudessa ei meillä ihmisillä hirveästikkään ole merkitystä. Aikaa on äärettömästi, mutta silti ihmisten aika on jokatapauksessa rajallinen. Joten lieneekö sillä sitte merkitystä tapetaanko me ahneuksissamme ittemme sukupuuttoon tuhannessa vuodessa, vai eletäänkö harmoniassa sata tuhatta vuotta. Jossain vaiheessa kuitenki ihminen lajina lakkaa olemasta. Tietysti olis hienoa, jos jokainen sais oman elämänsä viettää niin että olis perusasiat kunnossa, puhdasta vettä ja ruokaa ja ilmaa mitä hengittää. Mutta eihän näin ole ollut koskaan. Aina on jossain päin joillakin ollut asiat viturallaan, ja salettiin näin tulee myös jatkossa olemaan.

  Silti olen vahvasti sitä mieltä että väestönkasvua pitäs kyetä leikkaamaan rajusti, ja mielellään saada väestön kokonaismäärä hallittuun laskuun. Kenenkään tappamista en kannata, vaan haluaisin aidosti nähdä sen kun ihmisväestö kollektiivisessa tajunnassaan ymmärtäisi oman, ja maapallon parhaan ja toimisi sen mukaisesti. Itse kannan korteni kekoon, enkä aio jälkikasvua maailmaan työntää. Mielestäni merkittävä ympäristöteko, vaikka todellinen motiivi toimia näin ei itselläni ensisijaisesti ympäristön suojeluun liittyvä olekaan.

  Maailmassa on edelleen paljon ihmisiä jotka elää luonnosta luonnon ehdoilla. Ja väittäsin että aika moni näistä ihmisistä on onnellisempi ku harmaiden kaupunkien asukkaat.
   
 14. weronmaksaja

  weronmaksaja Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Pentillä on paljon hyviä ajatuksia ja eräs mitä komppaan täysin on se että AIDS on siunaus kehitysmaille.Luonto yrittää kaikin keinoin rajoittaa liikakansoitusta joten annettaisiin sen tehdä työnsä niin ihmisillä olisi paremmat olot myös afrikassa kun ei ole niin paljoa populaa.
   
 15. Janidubb

  Janidubb 4. leveliläinen

  Viestejä:
  4,768
  Saadut kiitokset:
  25
  Aktiivisuuspisteet:
  11,971
  Liittynyt:
  04.04.2002
  Eli sun mielestä maailmassa olevan ihmisarvon määrä on vakio? Ihmisarvoa on maailmassa N määrä, ja se jaetaan väkiluvulla Y?
   
 16. jam-masta

  jam-masta 4. leveliläinen

  Viestejä:
  2,102
  Saadut kiitokset:
  5
  Aktiivisuuspisteet:
  6,396
  Liittynyt:
  06.01.2002
  Eiks tää kouluammuskelija ollu muunmuassa Linkolan kannattaja? Tai muistaakseni meni niin että sen mielestä ainoa järkevä suomalainen on Linkola, muttei sekään täydellinen ollu sen mielestä. No tuo nyt ei tarkota juurikaan mitään, mutta ehkä hiukan antaa osviittaa jostain, ku ei kai Linkolakaan erottele kenet se haluais hengiltä, tärkeintä on että porukkaa vain vittu lakoaa tällä maapallolla.

  Ku ihmiset on tietämättöminä (siis tyyliin silloin ku keksittiin höyryveturit, ei enää tänäpänä) saastutti palloa, on ihmiset myöski tekniikan avulla voi auttaa maapalloa. Jos me mennään räimimään koululaisia voidaanki tappaa vahingossa just se jäbä joka keksis hiukkaskiihdyttimen. Taitaa olla offtopicia mutta kuitenki, ihmishenget on tärkeitä ja toisaalta niillä ei taas ole niin paljoa merkitystä, vaan menetys tuntuu vasta sitte ku se sattuu omalle kohalle.

  Aidsista sen verran ettei se ole kiva kehitysmaillekaan ja noilla taudeilla on tapana levitä mantereiden välilläki. Oishan se kiehtova ajatus että kaikki ihmiset kuolis johonki tautiin, vaan sitten ei kukaan meistä ois täällä jeesustelemassa näistä jutuista.
   
 17. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  No kysyppä tätä niiltä, jotka on käyny vetään Linkolan rekee - siis "ekskuilemassa" mösjöö Pentin luona - ja päätyneet lähinnä vedätyksen kohteiksi. :D

  Sanotaan vaikka näin: Pentin elämää idealisoidaan (sivistyneessä) mediassa samalla tavalla ku roskalehdet boostaa Matti Nykäsen jurreja! 1980-luvulla "linkolalaisuus" oli kova juttu ja jengi OIKEESTI itki ihmisen vääristynyttä suhdetta luontoon, välittämättä siitä, että kuka on vääristynyt, millon ja missä! Kääk, ihmisen ja luonnon suhde on ylihistoriallinen, kulttuuri on paha asia. Edellistä ei ole pakko ymmärtää.

  Linkolalaisuus on vain läntisen hedoinismin huono omatunto - vihaan kaikkea, mutta nautin siitä niin pirusti!!

  Heh, mitähän "humanismia" Linkola mahtaa tarkoittaa? Antiikin paideiaa, renessanssin humanismia, brittiläistä valistushumanismia, ranskalaista valistushumanismia vai mitä vittua? Jos eurooppalainen ekspansio lasketaan "humanismiksi" ja kaiken maailman John Locket ja Jari Sarasvuot, niin olkoon. En vaan voi itse hyväksyä sitä, että humanismilla ymmärretään kakofoninen hedoinismi, eurooppalaisen kapitalismin ja porvariston aseman vahvistaminen, moderni lääketiede ja aineellinen yltäkylläisyys. Mun mielestä eurooppalaisessa historiassa, on esimerkiksi nyt viimeisen 50-vuoden aikana tapahtunu huima kopernikaaninen käänne, jossa ihminen on reifikoitunut ja taloudellinen abstrakti muuttunut tuntevaksi, kokevaksi ja "humaaniksi" subjektiksi - jonka ehdoilla mennään, joka on kaiken keskiössä, joka vaatii teknologiaa entistä intensiivisempään luonnon tuhoamiseen... Ja toi on lähinnä sitä AntiHumanismia; vihaa ihmistä kohtaan, tai sitä porvarillista - alun perin ranskalaisen aateliston veressä jalostunutta - hedoinismia, joka saa muotonsa ton vihan kautta!!

  Linkolalaisuus on ooppiumia linkolalaisille!
   
 18. tellusalien

  tellusalien Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vaikka olenkin kasvissyöjä, ja suosin luomua, olen tästä silti ehdottoman samaa mieltä.
  Mielestäni on hieman humoristista, kun ihmiset vege/luomupäissään pelastavan maa-
  palloa ja huitelevat sormillaan ties mihinkä suuntaan. Pentti Linkolalle :thumbup:
   
 19. tellusalien

  tellusalien Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Hieman topikkia luettuani, humanismille :thumbdown:
   
 20. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  ylemmällä: höpöhöpö - entä nussiminen?.