302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Onko humoristisen käsittelyn piiriin sallittujen asioiden lista yhä kapenemassa nykysuomessa?

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 29.06.2020.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,228
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Hola.

  Näin keskikesän helteillä harvempi on istumassa päätteen äärellä miettimässä ajankohtaiseksi koettavia yhteiskunnallisia ilmiöitä (itsekkin sateen johdattelemana). Sopiva aika siis tehdä aihe mahdollista myöhempää käsittelyä varten.

  Pienen, ehkä jopa tarpeettoman, alkupuheen jälkeen palaan suoraan otsikon kysymykseen, erittelemällä asioita joidenka enemmän tai vähemmän voi sanoa siirtyneen humoristisen käsittelyn ulkopuolelle. Huumorilla käsiteltävien asioiden listan ulkopuolelle suomessa voi jossain määrin väittää jääneen ainakin:

  -Sukupuoliseen tasa-arvoon (ja jossain määrin myös seksuaaliseen suuntautumiseen) liittyvät asiat
  -Erillaisten kansojen identiteetillä ja ominaispiirteillä leikittely (pl. suomenruotsalaiset ja mahdollisesti myös ruotsalaiset)
  - Terrorismi

  Nuo tulivat ensimmäisenä mieleen, mutta varmasti löytänee myös jotain muuta.
  Jos tulee jotain mieleen, niin mainitse. Aihe on sitä varten.

  Aiheessa on sallittua myös esittää kantoja havaittujen kehityssuuntojen puolesta, tai vastaan. Mutta mainittakoot, etteivät kannanotot niihin liittyen ole aiheen ensisijainen tarkoitus. Vaan muutoksessa olevien tapojen/asenteiden hahmottaminen ja tarkkailu.

  Aiheen tulevaisuutta tähän loppuun vähän hahmotellakseni: muutoksessa olevien asenteiden ja tapojen seuranta ei ole välttämättä pakko rajoittua vain humoristisen käsittelyn piiriin kuuluvien asioiden listaan, vaan voi sivuta myös muuta vakavoitumista. Joissa havainnoinut muutosta suhteessa käsitellä erinnäisiä asioita julkisesti tai/ja yksityisissä ryhmissä. Jos epäilee niiden takana olevan laajempaa asennemuutosta.
  Aiheella on siis minun puolestani vapaus laajeta jonkinlaiseksi "eikö mitään saa enää" -sanoa yleisthreadiksi. Jossa kummastella/ihastella/ylipäätään observoida muuttuneita tapoja ja asenteita erinnäisten aiheiden yms. asioiden käsittelyssä.