302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Native Instruments Maschine

Viestiketju osiossa 'Musiikin tuottaminen' , käynnistäjänä ASP, 18.05.2009.

 1. ASP

  ASP Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Hyvät Bassolaiset. Nyt mulle henkilökohtaisesti on tullut se vaihe elämässä, kun ei jaksa enää vääntää Fruityn kanssa. Siks oonkin täs vähän tutustunu hardware -osastoon ja erityisesti NI:n Maschineen. Kyseisessä tuotteessa on yhdistetty softa ja rauta.

  [​IMG]

  Valmistajan sivuilta löytyy infoa, kuvaa ja videoo kyseisestä vehkeestä:

  http://www.native-instruments.com/newre ... /maschine/

  http://www.thomann.de/fi/native_instrum ... schine.htm

  Olis mukavaa kuulla bassolaisten mielipiteitä kyseisestä koneesta, jos joku sattuu sellaisen jo omistamaan. Oon jo vähän päässyt perehtymään Maschineen, mut yleisesti tää hardware -touhu on vähän hukassa ja siksi toivoisinkin, että voisitte auttaa miestä mäessä (ja vastata tyhmiin kysymyksiin). Eli tarvisinko tohon kaveriksi mikserin ja/tai äänikortin vai pärjääkö ilman? Mitä kaikkia johtoja tarvii hankkia? Mitä eroja yleisesti on esim. Maschinen (Groovebox) ja MPC:iden (Sampleri) välillä?

  Ei muutakun villi keskustelu kukoistamaan !
   
 2. Eemo1

  Eemo1 Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  maschine -"rauta" = midikontrolleri...

  mpc sisältää itsessään sen kaiken toiminnallisuuden.


  imho, toi maschine vaikuttaa olevan vähän samoilla leveleillä ku joku toinen pädikontrolleri + esim. ableton live.
   
 3. Lenno

  Lenno 1. leveliläinen

  Viestejä:
  74
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  161
  Liittynyt:
  18.11.2008
  Mut integraatio on tosi tiukka ilmeisesti.

  Oon tota kuolannu tässä viimisen pari kuukautta...
   
 4. raikas

  raikas Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vaikka tässä muutkin jo sano niin aattelin nyt kerrata vähän selvemmin.
  Fyysisestä maschinesta ei siis tuu äänen pihahdustakaan, se on enneminkin kaukosäädin tietokoneelle, näin yxinkertasta analogiaa käyttääxeni. Eli ei tietysti pärjää ilman äänikorttia, mut pärjäät kyl ihan samalla setupilla ku fruitynkin kanssa.
  No ei yhtään mitään ylimääräsiä. Laite kytketään usb:llä, mutta siinä ei siis siirry yhtään ääntä mukana.
  Ne on epätarkkoja nimityksiä. MPC on oleellisesti paljon enemmän kun sampleri, ja varmasti joku on sitä joskus sanonu grooveboxiksikin. Groovebox on oikeesti vaan Rolandin vanha markkinointitermi jolla on kuvattu vähän kaikennäkösiä laitteita.

  Muistutan kans et mikään laite ei todellisuudessa korvaa fruitya tai muita daweja ominaisuuksien puolesta, niitä käytetään mukavuussyistä. Mut sekin riippuu ihan käyttäjästä mistä tykkää eniten.
   
 5. eibou

  eibou 4. leveliläinen

  Viestejä:
  4,174
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  6,396
  Liittynyt:
  09.11.2003
  Siis... onks tossa Maschinen softassa DAW? Vai pelkkä ns. sämpleri/sekvensseri? Jos ei oo, ni miten tost Maschine-softasta kiikutetaan raidat DAWiin? Kyselee Logicia mpc:n DAWina käyttävä.

  Toi vaikuttaa eittämättä paperil aika hyvältä. Ominaisuuksia ja efektejä softassa varmasti on enemmän ku yhessäkään mpc:ssä. Se on sit taas toinen juttu, et onks se hyvä vai huono asia - allekirjoittanut tykkää mpc kakstonnisesta melkeinpä enemmän ku 2,5k:sta, ihan vain sen yksinkertaisuuden takia. Pää ei sekotu vaihtoehdoista, että mitä pitäisi tehdä.

  Niin ja viel sellanen, et on muuten imo helvetin typerä nimi tol Maschinella. Aina ku ajattelen kyseistä sanaa ni se ääntyy meitsin pääs über-saksalaisittain korostettuna. Rasittavaa :gna:
   
 6. Lenno

  Lenno 1. leveliläinen

  Viestejä:
  74
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  161
  Liittynyt:
  18.11.2008
  Siinä tulee mukana myös plugari
   
 7. ASP

  ASP Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Suurkiitos kaikille, jotka ovat selventäneet näitä asioita mulle! :thumbup: Seuraava kysymyskin olis valmiina. Eli: Jos tohon ostais kaveriksi keyboardin, niin toimiiko homma niin helposti, että keyboardi laitetaan vaan kiinni kontrollerin MIDI -liitäntään ja sit kiipparilla pystyy soittamaan vaikka bassokuvion Maschinen kirjastosta valitulla bassosamplella? Vai miten homma toimii? Sama juttu levarin kanssa. Eli jos haluaisin samplen talteen vinyyliltä, niin laitetaanko se levysoitin, tai siinä kiinni oleva mikseri, kiinni Maschinen MIDI liitäntöihin ja sen jälkeen pystyy ottamaan samplet talteen?

  Oon tosiaan näiden asioiden kanssa vielä aika (tosi) kujalla, niin siks haluaisin näihin selvityksen.
  Kiitos kaikille, jotka vaivautuu avaamaan näitä asioita mulle ! :)
   
 8. are

  are 4. leveliläinen

  Viestejä:
  211
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  5,636
  Liittynyt:
  20.11.2008
  Mun käsityksen mukaan se Maschine, midikiippari ja levarit tulee kaikki koneeseen kiinni erikseen, mitenkään liittymättä toisiinsa, juuri sen takia koska Maschine ja midikiippari ovat vain ohjaimia. Itsekseen niillä ei tee mitään. Laitat levarit koneeseen kiinni ja rippaat sämplet koneelle ja sitten vaan heität ne sämplet softaan.
   
 9. ASP

  ASP Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Kiitos are nopeasta vastauksesta! Eli kiippari ja levari laitettais yksinkertasesti koneen USB -liitäntöihin kiinni? Vai millanen liitäntä siellä pitäis olla? Ja miten noita Maschinen MIDI -liitäntöjä voi käyttää hyödykseen?
   
 10. are

  are 4. leveliläinen

  Viestejä:
  211
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  5,636
  Liittynyt:
  20.11.2008
  Jos sulla on levareissa USB niin kyllä. Eli kaikki vaan erikseen usbilla kiinni riippumatta muista laitteista. Ja MIDI-portteja et tarvi nyt mihinkään..
   
 11. ASP

  ASP Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Okei! Mitäs sit tehdään jos mulla on levarit kiinni mikserissä ja mikserissä ei USBia ole?
   
 12. assap

  assap 4. leveliläinen Staff Member Moderaattori

  Viestejä:
  2,519
  Saadut kiitokset:
  16
  Aktiivisuuspisteet:
  6,496
  Liittynyt:
  07.04.2006
  Mikseristä piuhat tietenkin tietokoneen äänikorttiin, LINE-IN liitäntään.
   
 13. ASP

  ASP Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Menee nyt vähän OT:ksi. mut en tienny mihin oisin tän laittanu enkä uutta topickiakaan viittiny väsätä.
  Eli voisko jengi suositella jtn MIDI-kiipparia tohon kaveriksi? Oon niitä tässä vähän katsellu ja silmiin on osunu erityisesti tämä: http://www.thomann.de/fi/yamaha_kx61.htm . Onko kellää antaa ruusuja / risuja kyseiselle laitteelle. Käyttötarkoitus olis bassokuvioiden ja melodioiden teko yleensäkin. Ja saa ehdottaa tietysti muitakin. Hintakatto olis 200 euroa.
   
 14. are

  are 4. leveliläinen

  Viestejä:
  211
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  5,636
  Liittynyt:
  20.11.2008
  Itellä M-Audio Oxygen 49, mutta jos haluut 61 koskettimisen niin tästä; http://www.thomann.de/fi/maudio_oxygen_61.htm
  Ite oon tykännyt, lähinnä bassoja kanssa väsännyt..
   
 15. ASP

  ASP Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  "Compatible with Windows XP" Toimiiko Vistassa? :s
   
 16. aturtur

  aturtur 3. leveliläinen Staff Member Moderaattori Admin

  Viestejä:
  1,816
  Saadut kiitokset:
  23
  Aktiivisuuspisteet:
  2,846
  Liittynyt:
  17.05.2007
  Joo
   
 17. are

  are 4. leveliläinen

  Viestejä:
  211
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  5,636
  Liittynyt:
  20.11.2008
  Noi knobit ja slaiderit tos M-Audios ei sit välttämättä toimi itsestää joka softan kaa; esim FL Studios ne pitää merkitä manuaalisesti, kun taas joihinkin löytyy valmiit presetit. Et sinänsä noi on ehkä vähä turhia, ainakin itellä ollu just FL Studion kans.. Mut eri softista en sitten tiedä mitää :)
   
 18. Rosti

  Rosti Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Oli pakko tulla tänne avvautummaa... :D

  Eli siis. Maschine on sämpleriplugari (tai ihan oma sämplerisofta) johon on sama firma suunnitellu midikontrollerin. Eli siis voit käyttää softaa koskematta hiireen. Ja kontrolleri toimii myös normaalina midiohjaimena DAW:issa tai vaikka hardiksen kanssa. Mukana tulee vielä valmiita ohjainpresettejä suosituimpiin musasoftiin (DAW).

  Jos haluut soittaa maschinen sampleja nuotteina voit joko A) Soittaa niitä padeilla B) Kytkeä midi-keyboardin tai vaihtoehtoisesti synan missä on midit maschinen midi in paikkaan ja alkaa pimputtaa. Tämä tapa vaatii yleensä ulkoisen virtalähteen midikiippariin joten sellaisen joudut vielä hoitamaan C) Kytkeä midi-keyboardin tietokoneen usb-väylään (josta se osaa ottaa virran) ja siten hoitaa miditykset sitä kautta.
  Vielä muistutukseksi: Midipiuhoissa ei kulje audiota (tai no kai sieltä jotai ääntä sais ulos :D) vaan dataa. Midi-ohjain on siis vähän niinkuin pleikkarin ohjain ja ne portit vähän niikun pleikkarin ohjainportteja. Niitä on vaan kolmenlaisia: IN, OUT ja THRU. Eli siis voit säätää maschinesta vaikka sun musasoftan mikserin leveleitä, twiikkaa efektejä, soittaa padeilla softasynia tai muuta hienoo.

  Jos haluat sämplätä vinyyliä Maschineen (tai mihin tahansa muuhun softasampleriin) suosittelen hyvää äänikorttia. Näitä saa nykyään kohtis halvalla vaikka USB:hen meneviä. Soundblasterien (myös ne livet) ja integroidujen äänikorttien sisäänmenot riittää johonki skypejutusteluun. Ellet tietty haluu sun sämpleistä suhisevia, kohisevia, rätiseviä ja hiljasia p*skoja.
  Sitte samplays: Mikseri äänikortin sisäänmenoon -> Maschinesta valitaan sisäänmenoks se inputti missä mikseri on -> Nauhotetaan sample -> Tehään sillä mitä ihmeellisimpiä asioita.
  Ite en lähtis tollasella samplerilla eka rippaamaan biisejä koneelle ja sitte vasta samplaamaan. Menee koko vehkeen idea. Eli siis se että sämpläys on nopeeta ja saumatonta. Sitte ootki klikkaillu ja lataillu ja klikkaillu ja lataillu niin paljon, ettet enää muista mitä olit sämpläämässä ja miks ja mikä se idea taas olikaan? -> hoida samantien vaan joku fruiti ja triggerfingersi ja klikkaa niikauan et sormet menee rikki.

  Itellä olis yks kysymys tohon samplaykseen: Pystynkö samplaamaan abletonista tohon softaan tavaraa? Vaikka synalinjoista nauhottaa klippei ja sitte levittää sen padeille ja uudelleenjärjestää. Vai pitääks ne eka veivaa abletoninssa audioks ja sitte siirtää tonne maschineen?
   
 19. aturtur

  aturtur 3. leveliläinen Staff Member Moderaattori Admin

  Viestejä:
  1,816
  Saadut kiitokset:
  23
  Aktiivisuuspisteet:
  2,846
  Liittynyt:
  17.05.2007
  Uskoisin että pitää importtaa audiot erikseen, ihan niinku batteryssä ja gurussa.

  Itse olen asettanut omasta midi-kiipparista feiderit toimimaan mikserin kanssa (midi-learn) ja sitten tallentanut templaten ja sitten Fruity avaa sen käynnistyessään automaattisesti, ja feiderit ja knobit toimii passelisti! Samallailla kannattaa ja voi asettaa aftertouch ja mod-wheel.
   
 20. Rosti

  Rosti Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  ^ Uusimmassa fruitissa on se "override generic links" tms. -nappi millä saa tosi kätevästi midikiipparin napit mappautumaan aina plugarin mukaan. Vähän niiku novationin automap. Fruitin sivuilla / helpissä on tosta lisätietoo. Pistäisin linkin, mut nyt ei toimi copypaste firefoxissa :D