302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Kirjat (food for thought)

Viestiketju osiossa 'Viihde' , käynnistäjänä Guest, 14.08.2005.

 1. Lout

  Lout 0. leveliläinen

  Viestejä:
  496
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  11.07.2012
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Kevyellä klassikolla menty tässä viime ajat:

  [img width=198 height=305]http://www.like.fi/sites/default/files/imagecache/book_cover/Tajunnanovet.jpg[/img]

  Aldous Huxley veti meskaliinia ja kirjoitti kokemastaan pari esseetä. Suora lainaus Liken sivuilta tiivistää olennaisen:
  Sivumäärä pokkarissa se 173 ja siitäkin about kolmas- tai neljäsosa viitteiden selityksiä ja ylimääräisiä liitteitä eli luku-urakka ei juuri päätä huimaa. Tiivis paketti samanaikaisesti viihdyttävää että erittäin älykästä tekstiä. Tajunnan ovet on (näin yhden lukukerran jälkeen) mahtava, toinen osa Taivas & Helvetti sen sijaan on omaan makuun turhan spekulatiivista pohdiskelua ylimaallisten kokemusten vaikutuksesta taiteen historiaan ymsyms, tosin se on kesken vielä eli jos loppupäästä löytyy lisää ekan osan tapaan iskevää matskua ni pitää päivitellä. Huxley oli helvetin fiksu ukko, pohtii asioita mahdollisimman objektiivisesti helvetin hienosti jäsennellyin lausein ja tiputtelee siinä samalla enemmän nimiä ja uskonto- ja kulttuuriviittauksia kuin kymmenen keskivertoräppäriä yhteensä.

  Tää on tosiaan se teos josta sellanen pikkubändi ku The Doors sai nimensä :thumbup:
   
 2. Crackass

  Crackass 3. leveliläinen

  Viestejä:
  209
  Saadut kiitokset:
  203
  Aktiivisuuspisteet:
  3,596
  Liittynyt:
  25.05.2011
  Juuri sain kaverilta lainaan, mielenkiintoista luettavaa ensimmäisien vilkaisujen perusteella ja ehkä jotain hyötyäkin saa irti. Ei noi doping-aineet niinkään kiinnosta paitsi historiansa puolesta mutta ravintolisät, urheiluravitsemus ja kropan toiminta kiinnostaa.

  "Lääkkeet ja lisäravinteet urheilussa"
  http://www.ebn.fi/laakkeet-lisaravinteet-urheilussa-p-776.html
   
 3. Mikkons

  Mikkons 4. leveliläinen

  Viestejä:
  924
  Saadut kiitokset:
  264
  Aktiivisuuspisteet:
  5,021
  Liittynyt:
  28.08.2013
  Tänää tuli lainattuu Nietczhczheheeee ja Franz Kafkia ja sit tota Bret Easton Ellisiä. Raporttia tulee jossai vaiheessa saatana. :bigboss::bigboss::bigboss::bigboss:
   
 4. Robertooo

  Robertooo 1. leveliläinen

  Viestejä:
  31
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  121
  Liittynyt:
  13.02.2014
  [​IMG]
  Bret Easton Ellis - Less Than Zero menossa. Ihan mukavaa luettavaa tähän mennessä!
   
 5. Rippa

  Rippa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  15,465
  Saadut kiitokset:
  314
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2002
  Taas ilmestynyt ns. pakollista luettavaa, boss ass Hannu Lauerma: Hyvän Kääntöpuoli
  [​IMG]
  Kirjoituksia pahan parista

  Pahuuden ilmenemismuotoja on monia, ja usein paha verhoutuu näennäisen hyvyyden kaapuun. Älykästä, hauskaa ja yllättävääkin tekstiä aikamme ilmiöistä.

  Hyvän kääntöpuoli on kirjoituskokoelma, jonka yhdistävänä teemana on pahuus ja siihen liittyvät myytit. Osansa saavat niin internetin keskustelupalstojen asiantuntijat ja viihteellinen kaupallinen tiedonvälitys kuin foliohattuun sonnustautuneet yrttikauppiaatkin. Humpuukin ja homeopatian lisäksi aiheita ovat muun muassa asiantuntijuus, taikausko, syrjäytyminen, väkivalta, suomalainen rangaistuskäytäntö, vankeinhoito ja potilaitaan surmaavat terveydenhuollon ammattilaiset. Vaikka pimeän puolella mennään, kirjoittajalla on pilkettä silmäkulmassa ja kirjoituksista paljastuu usein myös lukijaa hykerryttävä yllättävä rinnastus tai käänne.

  Hannu Lauerma on lääketieteen tohtori, psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti. Hänellä on unilääketieteen erityispätevyys. Lauerma työskentelee Psykiatrisen vankisairaalan vastaavana ylilääkärinä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorina.
  _____________
  HS:n arvostelu http://www.hs.fi/arviot/Kirja/Hannu+Lauerma+käy+kirjassaan+uskonkappaleiden+kimppuun/a1393922738416
   
  emma kiitti tästä.
 6. Daytona

  Daytona Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
 7. Puppiz

  Puppiz 4. leveliläinen

  Viestejä:
  2,300
  Saadut kiitokset:
  550
  Aktiivisuuspisteet:
  7,446
  Liittynyt:
  13.02.2012
  Tää pitää laittaa lukujonoon, vaikuttaa ainki hyvältä kirjalta
  Kingston Wall

  [​IMG]
  Tarina oma tähden seuraajista

  Kulttibändi Kingston Wall on suomalaisen psykedeelisen rockin kiintotähti, ja sen keulahahmo Petri Walli oli tinkimätön totuudenetsijä, jonka elämä ja kuolema ovat jääneet askarruttamaan kokonaista rocksukupolvea. 26-vuotiaana kirkontornista hypännyt Walli ehti lyhyen uransa aikana tehdä yhtyeineen kolme levyä, joista tuli suomalaisen rockin merkkipaaluja, ja jättää pysyvän jäljen maamme rockkulttuuriin.

  Kingston Wall – Petri Wallin saagakertoo mystisen Petri Wallin ja hänen yhtyeensä tarinan. Se paljastaa, millainen muusikko ja ihminen Walli oli, mistä Kingston Wall ammensi inspiraationsa, mitä Ior Bockin mytologia, Carlos Castanedan intiaaniviisaudet ja Hermann Hessen elämänfilosofia Wallille merkitsivät ja mihin Kingston Wallin taika perustui.

  Petri Walli (1969–1995) oli Kingston Wallin (1987–1994) perustaja, kitaristi ja biisintekijä.

  Viljami Puustinen (s. 1969) on vapaa toimittaja ja kirjailija, joka on työskennellyt Rumban päätoimittajana ja julkaissut rockhistoriikkeja. Hänen teostaan 22-Pistepirkko on ylistetty yhdeksi parhaista suomalaisista bändikirjoista.

  LikeVision suomalaismuusikoista tekemiä haastattelupätkiä Kingston Wallista:

  Kaarle Viikate, Viikate
  Tommi Liimatta, Absoluuttinen Nollapiste
  Lauri Porra, basisti & säveltäjä
  Tommi Tukiainen, Liken graafikko & basisti
   
 8. Mikkons

  Mikkons 4. leveliläinen

  Viestejä:
  924
  Saadut kiitokset:
  264
  Aktiivisuuspisteet:
  5,021
  Liittynyt:
  28.08.2013
  Heh Nesretku kehu tuota. Asia jätkä kyllä
   
 9. Rippa

  Rippa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  15,465
  Saadut kiitokset:
  314
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2002
  poistoja kirjastosta:

  Greg Graffin: Anarkia = evoluutio - Usko, tiede ja Bad Religion
  [​IMG]
  Tohtoripunkkarin tilitys henkisestä odysseiastaan, anarkian luovuudesta ja luovuuden anarkistisuudesta.

  Greg Graffin tunnetaan punkbändi Bad Religionin laulajana, mutta harva tietää, että hän on valmistunut filosofian tohtoriksi ja opettaa evoluutiobiologiaa Kalifornian yliopistossa. Provokatiivisen omintakeisessa kirjassaan hän kuvaa, miten hänestä tuli muusikko ja miten hänen Jumalaa, tiedettä ja ihmisen olemassaoloa pohdiskeleva naturalistinen maailmankatsomuksensa kehittyi.

  Graffin on koko ikänsä ollut tinkimätön kyseenalaistaja, joka ei ole hyväksynyt valmiita totuuksia sen paremmin kotona, punkskenessä kuin yliopistossakaan. Punkympyröissä Graffinilla oli joka ilta tarjolla huumeita, seksiä ja ikävyyksiä, mutta tinkimätön totuudenetsijä halusi laajentaa tajuntaansa kestävämmin keinoin. Hän huomasi, että evoluution tutkiminen antoi välineet ymmärtää maailmaa.

  Virkistävän vivahteikkaan ja oivaltavan puheenvuoron ateismista ja ihmisen alkuperästä esittävä kirja on pakollista luettavaa kaikille, joita kiinnostaa omien voimavarojen vapauttaminen tai jotka ovat pohtineet, onko Jumala todella olemassa.

  ”Nöyrä, haastava ja innostava… Graffiniin nämä molemmat maailmat vetosivat siksi, että ne parhaimmillaan haastavat auktoriteetit, dogmit ja oletetut totuudet ja raivaavat tilaa luovuuden anarkistisille toimintatavoille.” – Kirkus Reviews
  ---------------------------------
  Daniel Furrer: Vessakirja - Pikkulan kulttuurihistoriaa

  Vessassa käynti on osa arkipäivää, joka yleensä keskusteluissa sivuutetaan. Mutta niin kuin kaikilla syvästi inhimillisillä tarpeilla, myös sillä on oma historiansa.

  Vessakirja kertoo, miten välttämättömistä tarpeista on selviydytty eri aikakausina ja erilaisissa yhteiskunnissa. Kirjassa kerrotaan myös kaikesta siitä, mitä tähän nykyisin hyvin yksityisluonteiseen toimitukseen liittyy.

  Kirja käsittelee häpeän tunnetta, sosiaalisten erojen pienuutta sekä hygieniaongelmia ja niiden seurauksia. Vessakirja astuukin pois eriön hiljaisuudesta: Millaisia teknisiä edistysaskelia on otettu helpottamaan tarpeiden tekoa? Entä miten kuninkaalliset ovat asiansa hoitaneet?

  Näistä aineksista on syntynyt monipuolinen ja viihdyttävä teos pienen, mutta tärkeän paikan kulttuurihistoriasta antiikista aina nykypäivään saakka. Kirja kuuluu ehdottomasti jokaisen vessakirjaston hyllyyn!


   
 10. Rippa

  Rippa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  15,465
  Saadut kiitokset:
  314
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2002
  Vähän turvallisuuspolitiikkaa poistettu kirjastosta, taidan aloitta lukemaan sivulta 229: Lentokoneisku eduskuntaan [​IMG]
  [​IMG]

  Mikä todella muuttui maailmassa 11.9.2001, kun kaapatut lentokoneet iskeytyivät New Yorkin kaksoistorneihin? Jäikö mikään ennalleen? Osattiinko maailmanrauhaa uhkaavia tekijöitä tulkita oikein vai liioiteltiinko niitä? Mitkä ovat maailman uhkakuvat tänä päivänä? Kuinka maailmanpoliittinen tilanne on kuluneen vuosikymmenen aikana heijastunut Suomeen ja suomalaisten elämään? Mikä tulee olemaan asemamme tulevaisuudessa? Kirjassa avataan rohkeasti niin kotimaan, Euroopan kuin koko maailman näkökulmia tavalla, jota Suomessa ei ole aiemmin nähty. Tässä kirjassa turvallisuuspolitiikka ei ole mitään salatiedettä tai poliittista liturgiaa, vaan Limnéll havainnoi maailmaa tarkasti, sanoo asiat suoraan ja kirjoittaa niin, että jokainen tästä päivästä ja maamme tulevaisuudesta kiinnostunut lukija pysyy kyydissä.
   
 11. Senseinikke

  Senseinikke 2. leveliläinen

  Viestejä:
  175
  Saadut kiitokset:
  111
  Aktiivisuuspisteet:
  1,771
  Liittynyt:
  13.02.2014
  [​IMG]
  Lukeminen aloitettu tasan äsken ja takana vasta eka, lyhyt luku mut vaikuttaa jo nyt aika helvetin hyvältä.
   
  Rippa kiitti tästä.
 12. Rippa

  Rippa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  15,465
  Saadut kiitokset:
  314
  Aktiivisuuspisteet:
  16,071
  Liittynyt:
  04.01.2002
 13. Rikhard

  Rikhard Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  [​IMG]

  Toimittaja lähtee selvittämään muistimestareiden ihmeellistä maailma ja huomaa, että näiden poikkeustapauksiksikin luokiteltujen ihmisten nerouden takana onkin aivan yksinkertaiset muistitekniikat joihin kirjoittaja itsekkin tarttuu ja voittaa muistamisen maailmenmestaruuden.
   
 14. Rikhard

  Rikhard Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Tuota tuota,
  tein joskus tämmösen kanavan misä kokosin Markus Esa -nimisen ihimisen kanavalta uuen testamentin äänikirijat järiestykseen Matteuksen evankeliumista lähtien.
  https://www.youtube.com/user/raamattuvideot/playlists
  Lukialla on upia upia ääni ja musiikki tukee tunnelmaa tosi hienolla tavalla.
  Luettu käännös on raamattu kansalle oy:n tekemä.
   
  Last edited by a moderator: 31.05.2014
 15. Damn The Man

  Damn The Man 0. leveliläinen

  Viestejä:
  2
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  11
  Liittynyt:
  27.06.2016
  Afroamerikkalaista kirjallisuutta nyt lukeneena tarvisin lisää luettavaa samoista aihepiireistä. Nyt viime aikoina luettu Kody Scott - Monster, Iceberg Slim - Parittaja ja se Ice-T elämänkerta. Vihan kadut on jo lukemis listalla. Olkaa hyvät ja suositelkaa.
   
 16. Damn The Man

  Damn The Man 0. leveliläinen

  Viestejä:
  2
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  11
  Liittynyt:
  27.06.2016
  Tää foorumi on kuollut. Terveisin nimimerkin vaihtanu.
   
  Lögä kiitti tästä.
 17. Lögä

  Lögä 1. leveliläinen

  Viestejä:
  142
  Saadut kiitokset:
  36
  Aktiivisuuspisteet:
  371
  Liittynyt:
  13.02.2014
  Täällä on vielä vähän eloa ainakin arkisin 8-16 ja lauantaisin 16-18 (Kultabassokerhon aikaan):
  http://www.basso.fi/foorumi/taigachat/
   
 18. daeauyum

  daeauyum 0. leveliläinen

  Viestejä:
  13
  Saadut kiitokset:
  2
  Aktiivisuuspisteet:
  21
  Liittynyt:
  12.01.2017
  [​IMG]
   
 19. putsipoika

  putsipoika 1. leveliläinen

  Viestejä:
  9
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  101
  Liittynyt:
  07.10.2016
  [​IMG] [​IMG]

  AMMATILLISTA KIRJALLISUUTTA RÄPPÄREILLE
   
 20. Lasoli

  Lasoli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  13
  Saadut kiitokset:
  4
  Aktiivisuuspisteet:
  1,946
  Liittynyt:
  01.08.2013
  Luin noin 1,5 V sitten kaikki mustat tornit, ja innostuin niistä niin paljon että otin projektiksi lukea kaikki suomeksi käännetyt stephen king kirjat järjestyksessä alusta loppuun(pimeyden talon luin suoraan talismaanin jälkeen koska jatko-osa). Nyt on loppusuoralla tommyknockers elikkä jos mustat tornit otetaan mukaan niin 27. Kirja menossa. Ehkä pari huonompaa ollu välissä mut suurinosa kyl ihan huippupaskaa.lempparit tähä mennessä ehdottomasti mustat tornit, tukikohta ja kauhun vuodenajat kokoelma. Suosittelen