302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Kirjat (food for thought)

Viestiketju osiossa 'Viihde' , käynnistäjänä Guest, 14.08.2005.

 1. LeonardonVinssi

  LeonardonVinssi 4. leveliläinen

  Viestejä:
  4,466
  Saadut kiitokset:
  110
  Aktiivisuuspisteet:
  7,996
  Liittynyt:
  07.03.2008
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Tuo Tokio ei välitä meistä enää oli kyllä tosi jees, ainakin silloin kun vuosia sitten se tuli luettua. Minä ja joku muu jauhettiin siitä jotakin joskus täällä lyhyesti. Mitä nyt kirjasta muistan (zD), niin ainakin katkonainen kerrontatyyli oli kerrankin hyvin ja luontevasti selitetty niillä unohduslääkkeillä ja loppu asuntovaunualueella(?) säväytti kovasti. Pitää se ottaa joskus uusintakierrokselle ja myös muita herran tekeleitä kokeilla.

  Tällä hetkellä luen kronologisessa järjestyksessä tiettyjä länsimaisen kirjallisuuden klassikoita, jotka pitää lukea yhtä kirjallisuuden tenttiä varten. Tähän mennessä on tainnut mennä Odysseia (Mannisen suomennos hyvin raskasta luettavaa vanhahtavuutensa takia, mutta hetken luettuaan alkaa päästä sisälle. Toki hieno tarina Homeros, etenkin lopun verilöyly on mainio:D Melkoinen määrä vaan namedroppausta, eikä koko ajan jaksa googlettaa), Kuningas Oidipus (raakaa kakkaa tässäkin, yhä toimii ja yleissivistyksellisesti kiinnostava jo nimestään johtuen) Danten Helvetti (yhä vaan SYNKEMPÄÄ shittiä!, hieno kuvitus myös. Pitää kai joskus lukea myös tylsemmiksi luonnehditut Jumalaisen näytelmän osat Kiirastuli ja Paratiisi), Hamlet (Tämä oli kyllä aika loistava, ei ehkä turhaan läntisen maailman arvostetuimpia teoksia), Tartuffe (rahtusen kevyempi tyyppikomedia teeskentelystä ja huijauksesta, mutta silti vakavaa kamaa huumorinsa alla). Tänään alkavat Gulliverin retket, joille on kovia odotuksia, koska kirjoittajansa Jonathan Swift oli suomentajan alkupuheen mukaan syntymästä kuolemaansa (varmasti suurelta osin orpoudestaan johtuen) melkoinen ihmisvihaaja, "ala-arvoisempien" ja/tai vähä-älyisempien yksilöiden väheksyjä:D Ja lasten tarinaksi usein mielletty kirja on itse asiassa täynnä mm. kritiikkiä aikansa poliittista järjestelmää ja yhteiskuntaoloja kohtaan sekä ihmisten synnynnäisen pahuuden läpiluotausta jne.

  Tuon jälkeen on luvassa vielä ainakin Goethea, Flaubertia, Dostojevskia ja päätöskirjana Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyys, joka kinostelee ehkä eniten Doston Rikoksen ja rangaistuksen lisäksi. Raamatusta pitää myös lukea ainakin Genesis, Matteuksen evankeliumi ja Ilmestyskirja, olikohan jotain muutakin. Genesis on työn alla ja ajoittain huvittavaa, ajoittain hyvin tylsää puuroa. Tärkeä lähdeteksti tietty. Ihan kiinnostavaa näin vanhempana lukea jo peruskouluajoilta tuttuja tarinoita sensuroimattomina suoraan lähteestä (jos nyt suljetaan pois kaikki käännösvirheet, niiden epäilyt ja kiistat sun muut sekavuudet).

  Juuh okei. [img width=22 height=32]http://r28.imgfast.net/users/2811/13/44/08/smiles/2684924699.png[/img]
   
 2. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vs: Kirjat (food for thought)

  ^

  Pitänyt muuten vuosia lueskella Jumalainen Näytelmä. Dänks! Nyt laittelen moisen vihdoinkin tilaukseen.

  Gulliverin retket on todella hyvä, muutenkin noissa vanhoissa lastensaduissa/kirjoissa on aivan pirun hyvä meininki, nykyään ku skideille syötetään vaan töllöstä tota epilepsiaviihdettä. Grimmejä en oo lukenu vuosiin niin niitä vois kans ottaa työn alle. Länsimaisia klassikoita harvinaisen vähän tullu luettua, yleisistä klassikoista Saatana Saapuu Moskovaan on tieteishommia lukuun ottamatta viimeisin, no se nyt on täälläkin arvosteltu niin monesti ja kaikki tuntee ja tietää, niin en viitti enää sadatta kertaa.
   
 3. Reteo

  Reteo 2. leveliläinen

  Viestejä:
  329
  Saadut kiitokset:
  25
  Aktiivisuuspisteet:
  2,346
  Liittynyt:
  31.08.2009
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Ripan kanssa näköjään jotain teletappipatiaa, kun itsellä just samat kirjat lukujonossa. Lisätään Enqvistin kirjoista vielä uusin uskomaton matka uskovien maailmaan jota kaveri suositteli:

  [img width=300 height=430]http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/uutiset/kulttuuri/kirjallisuus/kirjaarviot/1497767.jpg[/img]

  Ketäs muista suomalaisia kirjailijoita(/suomennettuja teoksia) on, jotka kirjoittavat luonnontieteistä kansantajuisesti kuten yllämainittu Enqvist ja Esko Valtaoja?
   
 4. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vs: Kirjat (food for thought)

  ^

  Olemisen porteilla on hyvä teos. Vaatii ihan pienehkön tietämyksen fysiikasta. Suomalaisista ei taida muita Hawking/Greene tyyppisiä kavereita olla, Enqvistin jutut ei ehkä ihan samalla tavalla for dummies juttuja ole kun esimerkiksi Hawkingin.
   
 5. Teissi

  Teissi 0. leveliläinen

  Viestejä:
  328
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  20.12.2010
  Vs: Kirjat (food for thought)

  [img width=313 height=505]http://4.bp.blogspot.com/_u4ACnEAn3iY/TL7QUh1ToXI/AAAAAAAAAVE/RMku_XxYIvQ/s1600/George+Orwell+El%C3%A4inten+vallankumous.jpg[/img]

  George Orwell - Eläinten Vallankumous

  Toisen maailmansodan aikainen teos sosialismista, politiikasta, vallasta ja sen väärinkäytöstä. Kirja kertoo maatilasta, jossa eläimet saavat idean ottaa ohjat käsiinsä isännältään, ihmiseltä, joka vapauttaisi heidät joka päiväisestä pakkotyöstä, aliravitsemuksesta ja onnettomuudesta: vallankumous.

  Kirja on tiivistetty, helposti ymmärrettävä ja käännettävissä oleva teos, joka on suuri metafoora yhteiskunnan toimintamallin huonolle ja hyvälle puolelle, sekä sen mahdollisuuksille muuntautua jokaiseen suuntaan. Kirjan "päähenkilöt", eläimet, perustuvat silloisen Neuvostoliiton merkittävimpiin henkilöihin, ja kertoo karkeasti mutta toimivasti, esimerkiksi siitä, miten helposti päättäjät voivat valehdella kansalle.

  Orwellin teokset ovat edelleen moderneita kuvauksia ihmisen luomasta järjestelmästä, huolimatta faktasta, että teoriat ja kirjat on kirjoitettu vuosikymmeniä sitten. On jännittävää kuvitella poliittista varausta 40-luvulla, ja sitä miten kirja sai pakit monelta kustantajalta ennen sen julkaisua. Jouheva ja ytimekäs kerronta ei jätä paljon arvailujen varaan, ja vaikka teksti tulee suoraan tajuntaan, jättää se paljon miettimisen varaa.
   
 6. teippihesus

  teippihesus 1. leveliläinen

  Viestejä:
  188
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  161
  Liittynyt:
  06.10.2012
  Vs: Kirjat (food for thought)

  [img width=202 height=320]http://1.bp.blogspot.com/-CAdtao-VcAw/TVvOkD6vrDI/AAAAAAAAAas/viiu88A83iI/s320/Leonie+Swann+Murha+laitumella.jpg[/img]

  "Eräänä kesäaamuna makaa George Glenn, irlantilainen lammaspaimen, kasteisella ruohikolla hengettömänä, lapio rinnassaan. Lammaslauma on aluksi poissa tolaltaan, mutta neiti Maple, Glenkillin ja ehkä koko maailman viisain lammas, ryhtyy pohtimaan tapausta. Onneksi Georgella oli tapana lukea elikoilleen ääneen kaikenlaisia kertomuksia, ja niinpä hänen lampaansa ovatkin jo kohtalaisen perillä ihmisten aivoituksista ja rikosten selvittelyn peruspulmista."

  [img width=280 height=443]http://www.wsoy.fi/sch-base-portlet/resize?w=280&h=9999&folder=products&img=9187.jpg[/img]

  "Seudulla riehuva peto on kammottavasti raadellut peuroja, ja huhut ihmissudesta voimistuvat, kun tapausta tutkiva poliisi löytää linnan yleismiehen hopealuodilla ammuttuna. Älykkölammas neiti Maple tovereineen pelkää epäilyjen kohteeksi joutuvan *****:n puolesta, ja lauma alkaa selvittää tapausta omalakisella logiikallaan. Visusti lampaat uskovat löytävänsä murhaajan popsimalla tarot-kortteja."


  Voihan lampaat, olette te vekkuleita.

  Lampaat siis esittävät pääosaa näissä humoristisissa dekkareissa. Mysteereitä selvitellään ihmisten logiikasta kovasti poikkeavalla tavalla. Kirjojen tarjoama uusi perspektiivi ja välillä varsin hämärä järkeily on ehdottomasti kirjojen parasta antia, vaikka tällainen helposti kaikkea säikkyvä löysi hiukan jännitystäkin kirjoista. On mielenkiintoista seurata, kun mm. neiti Maple, Othello ja Mopple the Whale selvittävät, kuka tai ketkä ovat konnuuksien takana. Kerronta on varsin lammasmaista. Paremmin en osaa sanoa.

  Murha laitumella (kirjoista ensin ilmestynyt) on erityisesti lämpimien suositusten arvoinen. Nauroin sitä lukiessa ties kuinka monta kertaa ääneen ihan vedet silmissä. Lammasperspektiivin käyttö ja sen hämmentävältä tuntuva todenmukaisuus ("JUST NÄIN lampaat varmaan oikeastikin ajattelee!") ovat vielä uusi ja melkoisen mieltä mullistava juttu. Ihmissutta ken pelkäisi on sen ihan mukavasti toimiva jatko-osa, mutta uutuuden viehätys oli tätä lukiessa hiukan hävinnyt jo.

  Lainaus kirjasta Murha laitumella:
  "Mopple kertoi keijusadun. [...]Mopple keskeytettiin. "Olikohan se ihan oikeasti kääpiökuningas?" kysyi Cordelia vienosti. Kaikki tiesivät, että se puhui Georgen kuolemasta. Mopple nyhtäisi salamannopeasti ruohotupon.
  "Tai Saatana?" lisäsi Lane.
  "Pötyä," tuhahti Ramses hermostuneena. "Saatana ei ikinä tekisi sellaista."
  Jotkut lampaat määkivät hyväksyvästi. Kukaan ei uskonut Saatanasta sellaista. Saatana oli vanhanpuoleinen aasi, joka märehti joskus naapuriniityllä ja päästeli aika ajoin selkäpiitä karmivia kiljahduksia. Sen ääni oli todella kamala, mutta muuten se oli aina vaikuttanut harmittomalta.

  :thumbup:
   
 7. DJmaksalaatikko

  DJmaksalaatikko 3. leveliläinen

  Viestejä:
  1,614
  Saadut kiitokset:
  10
  Aktiivisuuspisteet:
  2,846
  Liittynyt:
  17.10.2007
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Empä muista täällä nähneeni tätä kirjaa täällä.
  [img width=500 height=405]http://www.intokustannus.fi/images/isotkannet/katu_kansi.jpg[/img]
  Muutama tarina vasta lukastu ja vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta paketilta, rutkasti siistejä kuvia. :thumbup:
   
 8. ambulate

  ambulate 3. leveliläinen

  Viestejä:
  2,013
  Saadut kiitokset:
  21
  Aktiivisuuspisteet:
  2,846
  Liittynyt:
  14.06.2008
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Nyt tuli kyllä mullakin himo lukupiirin perustamiseen tämän blogin myötä. Pää täyttyi oitis haavekuvista, joissa istun hämyisessä olkkarissa upottavassa sohvassa suurien tyynyjen keskellä, siemailen kylmää valkkaria (tiedän että punaviini olisi tässä tilanteessa aidompi, mutta en tykkää siitä) ja pallottelen kirja-ajatuksia muiden lukemisesta intoilevien kanssa myöhään yöhön. Todellisuudessa menisin varmaan ihan lukkoon ainakin tuntemattomista ihmisistä koostuvassa lukupiirissä, mutta ajatus on silti kiehtova.

  Jostain syystä myös tämä alkoi pyöriä mun ajatuksissa tänään:
  [img width=200 height=326]http://1.bp.blogspot.com/-U_jizukL0Lw/TdzMJm1EfJI/AAAAAAAABUE/VK_2U8yAJYI/s1600/HerraHuu.jpg[/img]
  Kuka muistaa? Suunnittelin hakevani läheisestä kirjastosta kasan Herra Huita ja uppoutuvani nostalgiaan. En tosin edes muista pidinkö tästä lapsena, vai oliko Herra Huu yksi niistä tylsistä, joita äiti "pakotti" lukemaan. Joka tapauksessa saisin blogiin kerrankin jotain lastenkirjoihin liittyvää, se kun tuntuu olevan pieni häpeä nykyään, jos keskittyy pelkkiin aikuisille suunnattuihin romaaneihin eikä nosta esille edes nuortenkirjoja.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vs: Kirjat (food for thought)

  ^

  Herra huu kinostelee, pitääpä joskus lukea. Mites basson lukupiiri, ihan vaikka facebook rykelmä tai google+ tai jossain vastaavassa? Tyyliin kirjat voisi olla sellaisia mitä löytyy joka kirjastosta, itse ainakin ostaisin mielenkiintoisimmat. Ja sitten vielä niin, että jokainen lukee sovitut, ei nikottelua asian suhteen. Arvostelujen tulisi olla pohdittuja, eikä lukematta paskaa tyylistä hauskuuttelua.

  Just a thought, esimerkiksi luettavia kirjoja voisi vaikka äänestellä tai jotain. No mutta tästä pohdintaan. Jokainen ihminen on varmaan suhteellisen erilainen lukija niin voisi löytyä mielenkiintoisia juttuja siten.
   
 10. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Tää on kyl paras kirja ikinä. Jokaiselle hiphoppaajalle suositeltava teos :thumbup: Vähän kyllä harmittaa kuin oma kappale jäi suvilahden bileisiin :cry: hintakin sen 50e :cry:
  [img width=500 height=890]http://www.finlandiakirja.fi/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/5/15238_3.jpg[/img]
   
 11. skindu

  skindu 0. leveliläinen

  Viestejä:
  3,024
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  28.05.2005
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Sain izeeni niskasta kiinni ja aloin vihdoin perehtyä enemmän zen-buddhalaisuuteen. (En pelkästään sen takia, että aihe saattaa olla nyt jostain syystä pinnalla.)

  Tällaisen kirjasen tilasin Suomalaisesta 9,95€:
  [img width=448 height=336]https://dl.dropboxusercontent.com/u/35716585/2013-05-20-094.jpg[/img]

  Tuttu mies Yrjö Kallinen toimitti kirjan (lähteitä käyttäen) vuonna 1944. Teos taitaa olla aiheensa ensimmäinen suomalainen julkaisu. Kieli on iän vuoksi vähän vaikeaselkoisempaa mutta toistaiseksi tykkään ja olen oppinut paljon :yes:
   
 12. teippihesus

  teippihesus 1. leveliläinen

  Viestejä:
  188
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  161
  Liittynyt:
  06.10.2012
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Kirjakaupasta tarttui heräteostoksena Esko Valtaojan Kaiken Käsikirja. Ei pöllömpi ostos! Hyvin luettavaa ja kiinnostavaa tekstiä, joskin välillä vähän turhan lapsellista mukahassuttelua seassa.

  [img width=500 height=750]http://www.radiocity.fi/files/picture_460/2012_10_04_506d6caae4407.jpg[/img]
   
 13. pissaliisa

  pissaliisa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  6,144
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  6,396
  Liittynyt:
  03.01.2002
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Tämäpä mielenkiintoista! Itseäni kiinnostaisi perehtyä enemmänkin tän Kallisen juttuihin, en tiennyt että on myös buddhismiin perehtynyt. Oliko Kallinen itse buddhalainen, vai onko tämä tietokirjatyyppinen?
   
 14. skindu

  skindu 0. leveliläinen

  Viestejä:
  3,024
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  28.05.2005
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Kallinen on varmaan mielenkiintoisin tyyppi ja ajattelija mitä itsenäisestä Suomesta löytyy, ja mun mielessä aina "suurimpia suomalaisia". Mies oli siis vannoutunut pasifisti, ja sisällissodassa toimi rauhanvälittäjänä valkoisten ja punaisten välillä, mistä seurasi kolme eri kuolemantuomiota. Myöhemmin toimi myös puolustusministerinä.

  Kallinen oli ehkä lähimpänä ateistia, mutta kuitenkin liittyi jo nuorena teosofisen seuran jäseneksi. Zen-buddhalaisuutta lähestyi nimenomaan tutkimuksellisessa mielessä, mutta sisällytti siitä sitten paljon omaan ajatteluun. Elämänkertakin on olemassa joka on seuraavana lukulistassa.

  Elämmekö unessa (Yrjö Kallinen) - 1/5

  Nuo videot kannattaa jokaisen kattoo jos vähänkään kiinnostaa. On sellasta sanomaa ja filosofista jäsentelyä (itseoppineen) valtiomiehen suusta etten parempaa tiedä.
   
 15. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Tämä!

  Toi kyseinen videokokonaisuus kannattaa kyllä katsoa. On parhaita haastatteluja mitä olen nähnyt. Pelkkää asiaa.
   
 16. Reteo

  Reteo 2. leveliläinen

  Viestejä:
  329
  Saadut kiitokset:
  25
  Aktiivisuuspisteet:
  2,346
  Liittynyt:
  31.08.2009
  Vs: Kirjat (food for thought)

  En nyt osannut päättää minnekkä tämän laitan, mutta taitaa tämä olla lähimpänä kun kirjallisuuden aakkosia käydään läpi:

  Thug Notes - Crime and Punishment

  Thug Notes - The Great Gatsby

  Thug Notes - To Kill a Mockingbird

  Kirjallisuuden klassikko-teoksia käydään läpi höystettynä OG- kommenteilla. Tästä tulee kyllä jotain mahtavaa.

  “Classic literature, original gangster.”

  E: Jos on viimisimmän youtubevideon kommenttien uskomista, seuraavassa videossa käsitellään Orwellin 1984
   
 17. ambulate

  ambulate 3. leveliläinen

  Viestejä:
  2,013
  Saadut kiitokset:
  21
  Aktiivisuuspisteet:
  2,846
  Liittynyt:
  14.06.2008
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Tajusin tänään, että mun lempikirjailijaksi on tänä keväänä noussut Louise Boije af Gennäs, ja vaikea kuvitella, että kukaan olisi ihan heti syrjäyttämässä häntä. En ole varmaan ikinä lukiessani käynyt läpi samanlaista tunnemyrskyä kuin kirjailijan uusimman romaanin Blå Koralin kohdalla. Se on keskimmäinen osa trilogiassa, joka kertoo pienestä ruotsalaisesta ystäväjoukosta 2000-luvun aikana. Vuosikymmenen suurimmat tapahtumat, esim. luonnonkatastrofit ja terroriteot, ovat olennainen osa juonta. Eka osa Högre än alla himlar oli mulle jo merkki siitä, että tässä kirjailijassa voisi olla jotain erityistä, mutta palasin asiaan vasta vuotta myöhemmin ja luin nyt keväällä Stjärnor utan svindelin.

  [img width=247 height=320]http://1.bp.blogspot.com/-XZPgcoFkXAA/UUixZMBuiBI/AAAAAAAAAVY/fkasj7r8P-c/s320/WP_000379.jpg[/img]

  Vieläkin tulee kylmät väreet, kun mietin tota. Olenkohan koskaan lukenut vaikuttavampaa rakkaustarinaa? Eikä rakkaus ole ainoa, joka tekee romaanista niin hienon. Boije af Gennäs tuntuu jokaisessa teoksessaan ottavan kantaa vähintään pariin yhteiskunnalliseen epäkohtaan, ja Stjärnor utan svindelissä sekä seksuaalivähemmistöjen oikeudet että luokkaerot saavat melkoisen käsittelyn.

  Blå Koral on nyt kuitenkin se, joka räjäytti potin. Huomaan miettiväni romaanin tapahtumia ihan ihme tilanteissa. Valvoin mökillä yksi yö kai 3 tuntia nukkumaanmenoajan yli, koska oli pakko jatkaa lukemista. Itkin salaa peiton alla (höhö kuulostaapa angstilta), koska sisko nukkui viereisessä sängyssä. Tunnekuohuilta ei vaan voi välttyä tämän romaanin kanssa. WTC-iskut oli Högre än alla himlarin tärkeä osa, nyt keskiössä on Aasian tsunami. Hävettää sanoa, mutta vasta nyt Blå Koralia lukiessani olen huomannut, että en sillon 14-vuotiaana tajunnut koko jutusta ilmeisesti yhtään mitään. Muistan vain, että meillä oli aamunavaus koulussa aiheesta, mutta en murehtinut tilannetta sen enempää silloin tai myöhemmin, typerä kakara kun olin. Boije af Gennäs taas tuo koko katastrofin melkein liian lähelle, niin että välillä mua ihan tosissaan ahdistaa, mutta samalla rakastan kirjailijan tarkkanäköistä tapaa kirjoittaa. Kaikki henkilöt tuntuvat niin todellisilta, että olen tässä muutaman päivän ajan kulkenut suremassa niiden kohtaloita. Tuntuu ihan hölmöltä edes sanoa sitä ääneen. Mutta samalla olen uskomattoman tyytyväinen löydettyäni kirjailijan, joka on mulle se kirjailija. Onneksi on vielä puolet Blå Koralia jäljellä ja ilmeisesti Boije af Gennäsin tuotanto on paljon laajempi kuin tajusin. Ja kaiken ylle kohoaa tietysti yksinkertaisesti Boije af Gennäsin kirjoitustyyli, joka on syy siihen, että juoni ja henkilöt ja kaikki muodostaa niin täydellisen kokonaisuuden. Mä pystyn enemmän kuin minkään muun romaanin kohdalla näkemään edessäni kaikki maisemat ja eläytymään tilanteisiin kokonaisvaltaisesti just siksi, että Boije af Gennäs osaa siirtää kullanarvoiset ajatuksensa paperille niin mahdottoman osuvasti. En viitsi messuta enempää, ettei mene ihan överiksi. Silti: räjähdän, tämä löytö saa mut niin onnelliseksi  :shock:
   
 18. luukkumaakari

  luukkumaakari Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Ostin Helsingin Rautatieaseman pienestä kirjakaupasta matkalukemiseksi Stephen Fryn muistelmat, jotka on vissiin just julkastu suomeksi nimellä Koppava Kloppi. Kerronta on poukkoilevaa ja lähtee välillä risteilemään sinne tänne alkuperäisestä aiheesta, mutta hurmaavalla tavalla. Ihanan henkilökohtaista kerrontaa ja mehukasta kieltä. Eipä Frylta toisaalta muuta olis voinut odottaakaan. Kesälukemiseksi suosittelen lämpimästi, oikein viihdyttävää tekstiä.
   
 19. Teissi

  Teissi 0. leveliläinen

  Viestejä:
  328
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  20.12.2010
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Osaako joku suositella sivustoa, englannin tai suomen kielistä, jossa olisi keskustelua teoksista ja tekijöistä? Oma kaveripiiri ei ole niin kirjallisuudesta kiinnostunut, ja olisi mukavaa lukea muiden mielipiteitä kirjoista ne itse luettuani.  Metafoorien ja piilomerkityksien avausta, ehdotuksia samasta aihepiiristä jne.
   
 20. Oyster-Ossi

  Oyster-Ossi 0. leveliläinen

  Viestejä:
  226
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  10.05.2012
  Vs: Kirjat (food for thought)

  Uus jakso pamahti,Pride & Prejudice
  Thug Notes - Pride & Prejudice
  Tilatkaa ihmeessä kanava jos on utube tili,SUPPORT GANGSTA THANGS MAYN!