302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Keskustelua siitä, miksei Basso.fi -piirissä ole kahteen vuoteen saanut keskustella Stalinista

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 16.02.2020.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,228
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Jep.

  Tämä saaga alkoi Stalin aiheisen ketjun aloittamisesta vuoden 2018 loppupuoliskolla. Se keräsi hyvin vastauksia, ja jotkut sivustoilla harvemminkin pyörätävät tyypit kävit osallistumassa. Ja yleisesti meininki oli se, että toden totta kyllähän Stalininkin harjoittamista rikoksista tulee puhua, ja ei olla puhuttu tarpeeksi. Kuitenkin, ketju hävisi yllättäen. Tähän väliin ei voi valitettavasti mainita ketään nimeltä, mutta kyllä tuohon rikokseen syylliset tiedossa on. Ja kyllä ne nimet tulevat vielä julki tarpeellisessa yhteydessä ja tavoin.

  Täällä Bassossa aloitettiin heti perään vuonna 2019 yksi Stalin aiheinen ketju. Lähes välittömästi sen luomisesta sinne ilmestyi jokin trolli spämmäämään jotain AP:ta kohtaan kohdistettua vihamielisyyttä.Lopulta ketju jouduttiin poistamaan, kun se menei aivan hölmöksi.
  Kaikki tää yhdessä herättää pienen kysymyksen, onko aihe mukamas jokin tabu? Tai Stalin liian pyhä joillekkin? Ettei siitä tai hänen rikoksistaan mukamas saisi puhua?
  En kiellä, etteikö siellä ensimmäiseksi mainitussa ketjussa olisi ko. olennon toimintoja olisi käsitelty aika kovinkin ottein, muttta mitä helvettiä tää nyt on, että +60v kuoleman jälkeen muka näin herkkä aihe, etteikö voisi kriittisesti puhua.

  Jengo kyl huolella kahvilla näissä piireissä jollain tapaa.
   
  Last edited: 16.02.2020
 2. HEG

  HEG THE KARVAMUUMI Staff Member Betatestaaja Moderaattori Admin

  Viestejä:
  3,584
  Saadut kiitokset:
  1,029
  Aktiivisuuspisteet:
  11,096
  Liittynyt:
  16.12.2009
  Mut olisko ajatus puhua vaikkapa Hitleristä samaan tyyliin yhtä hyvä? Jos ei niin miksi ja toisinpäin?
  Tais olla Ville joka sen poisti, minä en aisa_topikkeja poista koskaan ellei ole painavaa syytä. SAY:llä nyt taas poistetaan kaikki mitä ei ymmärretä :boss:
   
 3. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,228
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Todennäköisesti. En kuitenkaan tähän kohtaan ole itse kokenut tarvetta alkaa ylläpitää minkäänlaisia aiheita liittyen Hitleriin, ja/tai natsien tekosiiin. Aihe pysyy (onneksi) suhteellisen hyvin ylhäällä ilman omia lisäyksiäni, joita ei mainittavaksi asti edes koe omaavani tässä kohtaa zeitgeistia. Eli siitä vaan kehittelemään Hitler aiheista keskustelua, kukin, jos siltä tuntuu.

  Jos suhteelisen tarpeetonta vastakkainasettelua silti, kaikesta huolimatta tulee jatkaa jotenkin;. niin mainittakoot ainakin se, ettei Stalinin harjoittamaa terroria ja rikoksia ole voinut edes käsitellä samassa mittakaavassa kuin natsien. Sen selittää hyvinkin yksinkertainen piirre liittyen historian kirjoittamiseen. Ns. voittajaksi julistetusta osapuolesta on tapana kehkeytyä vähemmän kriittistä tutkimustulosta, keskustelua ja/tai konsensusta. Usein myös tyystin huolimatta siitä, mikä oli rikosten laatu/määrä kullakin taholla.
   
  Last edited: 22.03.2020
 4. Bennythebunny

  Bennythebunny 4. leveliläinen Vuoden bassolainen 2018

  Viestejä:
  2,649
  Saadut kiitokset:
  424
  Aktiivisuuspisteet:
  10,596
  Liittynyt:
  14.01.2008
  Siis mitä ihmettä nyt taas?!
   
 5. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,228
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  ^Tarkenna kysymystä, jos haluat johonkin vastauksen/tarkennuksen. Muussa tapauksessa hämmästelysi jää avoimeksi. Jos taasen kyseessä oli ns. retorinen keino reagoida topikin aloituksessa luodattuihin epäkohtiin, niin en voi muuta kuin kompata. Basso.fi:hin liittyvä "keskustelukultuuri" on realisoinut, heittämällällä, kujaisinta meininkiä mitä julkisilla keskustelupalstoilla on suomalaisten palstojen osalta nähty. Tässäkin aiheketjussa esiintuodut kujaisuudet vain yhtenä esimerkkinä. Ehdotankin Basso.fi:hin liittyvän piirin kautta havainnolistettua kujaista ylläpidollista toimintaa varoittavaksi ennakkotapaukseksi, jota karttaa kaikissa tietoisesti ideaalimpaa suuntaa hakevissa pyrkimyksissä vastedes. Jos vain suinkaan älyllistä elämää keskustelukulttuuriin liittyen halutaan missään enää koskaan nähdä.