302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Keskustakirjasto Oodi

Viestiketju osiossa 'Kulttuuri' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 30.08.2019.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,110
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Olen jälleen hyvinkin tietoinen, ettei tämä ole hedelmällisintä maaperää tällaiselle keskustelulle. Mutta koska aihe on tavallaan kuitenkin melko simppeli, tohdin tämän laittaa tänne.

  Topikin idea siis niinkin yksinkertainen, että minä utelen oletko käynyt keskustakirjasto Oodissa tai todistanut sen olemassaoloa joko kuvista tai paikanpäällä. Jos vastaisit johonkin edellä olevista kysymyksistä kyllä, lisäkysymys olisi, että minkälainen oli kokemuksesi tästä paikasta/ mitä ajatuksia rakennus herättää noin muuten?
   
  Last edited: 30.08.2019
 2. HEG

  HEG THE KARVAMUUMI Staff Member Betatestaaja Moderaattori Admin

  Viestejä:
  3,573
  Saadut kiitokset:
  1,024
  Aktiivisuuspisteet:
  11,096
  Liittynyt:
  16.12.2009
  En ole koskaan käynyt, Pasilan kirjavarastossa kylläkin tekisi mieli käydä ihan vain sen takia että siellähän on Pk-seudun kaikki oikeasti vanhat kirjat ja sieltähän voisi löytyä vaikka mitä helemiä.
  Nyt kun esim. täällä Espoon puolella on uusittu kokonaan tuo Ison Omenan kirjasto, Haukilahden kirjasto sekä Kivenlahden kirjastolle saatiin puoltava päätös sen jatkolle niin monet asiat on huolettanut nykyisten kirjaston toiminnassa;
  1: kirjastojen perustoiminta on tuntunut menevän esim. viimeisen 6-8 vuoden aikana enemmän suuntaan mistä en pidä - tapahtumiin ja tietotekniikkaan eli asioihin jotka eivät minun mielestä kuulu kirjastojen toimintaan, etenkään jos se menee perusasioiden edelle. Ison Omenan kirjastossakin huomaa kuinka perselleen on asiat menneet: a) Oma Lääkärin sekä Kelan (?) vastaanotto samassa puljussa b) kirjoja on entistä vähemmän hyllyssä, suurin osa tilattava esim. Suomen toiseksi suurimmasta kirjastosta eli Sellosta c) Paikkoja missä lukea kirjoja ovat jonkin_laisia pyöreitä sohvia joissa on vähintään 3-4 latauspistoketta kännykälle - mihin vittuun sitä kännykkää tarviit kirjastossa? Lataa se paskanen Apples kotona ennenkuin lähet ulos :basso:
  2: Haukilahden kirjasto rakennettiin samaan taloon päiväkodin kanssa, toivon totisesti että äänieristys on erityisen hyvä näiden kahden instanssin välillä.
  3: Kirjastot alkavat menevät enemmän lastentarhan suuntaan. Lapset viedään kirjastoon koska siellä on xBox360 ja tietsikoita millä voi ampua ektoplasmalasersäteitä avaruusnoitia vastaan ja plää plää piu pum jytymm. Ei lapsia olla enää vuosikymmeniin kasvatettu siihen että sinne mennään opiskelemaan tai tekemään kuolutehtäviä.
  Eli mielestäni kirjastot ovat nykyisellään puun ja kuoren välissä. Juuri yllälistattuja asioita ei välttämättä haluttaisi tehdä mutta on pakko, koska milleniumit eivät enää ymmärrä kirjojen päälle niin tietenkin ihmisiä on jotenkin pakko houkutella niihin.

  Mutta joo tosiaan itse Oodista sen verran olen saanut selvää että vaikka se on arkkitehtuurisesta näkökulmasta hieno, niin siellä on jotain aivan käsittämättömiä aivopieruja tullut käytänöllisten tilojen suhteen esim. merkillisiä koloja minne täytyy ryömiä o_O
   
  Kunstaapeli kiitti tästä.
 3. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,110
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  ^Hyvä kirjoitus. Tai olipa mukava herätä ja nähdä, että täällähän on aisa_viestiä. : )

  Kirjastothan siis toden totta ovat muuttuneet, kirjastokohtaisesti melko paljonkin. Vaikka oma kokemukseni näistä muutoksista monipuolisemmiksi kansalais-, oleskelu- tai viihdekeskuksi ei olekkaan aivan yhtä jyrkkä/konservatiivinen kuin sinulla, niin esimerkiksi mainitsemasi Ison omenan pisteen tuomitsen enemmän tai vähemmän yhtälailla kuin sinäkin. Jos jotakin, niin sitä pidän huolestuttavana kehityksenä, että julkisia palveluja kuten mainittua KELAA tai kirjastoja sijoitetaan puolijulkisiin tiloihin. Kauppakeskus läpikulkupaikkana tällaisiin palveluihin on ongelmallinen. Se on teoriassa kenen tahansa käytettävissä mutta sen avoimuudesta ja käytettävyydestä ei tule ole koskaan täyttä varmuutta käytännön tasolla. Puhutaan siis eettisestä virheestä. Ja esteettisestä (käytännöllisestä): kauppakeskus ei ole niitä miellyttävimpiä ympäristöjä joita ihminen on onnistunut luomaan. Noh, tästähän alkoi rönsyilemään oikein monipuolinen ketjuke, jonka sisällöstä riittäisi jo tässä vaiheessa aloitetta useammankin erisuuntaisen keskustelun sytykkeeksi. Mä palailen myöhemmin. Koitan vielä teroittaa pohdintaani kirjastouudistuksesta, ja tarjoilla kokemustani/ajatustani Oodista.
   
 4. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,110
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Juuh, näin oli tarkoitus. Mutta eipähän vissii tarvi enää vaivautua? Jos foorumi kuitenkin pian häviää jonnekkin.

  Onnea ja menestystä kaikille vaaan. Länkyttämään Spämmääjien ammattiyhdistykselle southboksiin toisista käyttäjistä. Tämän kaltaisten ketjujen hautatuessa siellä johonkin ableistisiiin huuteluihin. EI saatanan saatanan saatana :facepalm:

  Laitoin tän nyt tähän protestiksi kun tuskin kukaan vaivautuu perustaa topikkia edes edessä häämöttävälle foorumin lopulliselle kuolemalle - bittiavaruuteen katoamiselle :D Onhan tuo nyt selvää, ettei tämä tule säilymään jos tätä diskurssia ''kokonaisuudesta'' kuuntelee. Ja jos ei edes bassoradion ohjelmat sovi bassolle, niiin....
   
  Last edited: 06.09.2019
 5. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,110
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Raati kokoontui..

  ja arvostaa Oodissa:

  +keskeistä sijaintia ja saavutettavuutta ja alueen ympäristöä noin muutenkin, jonka viihtyisyydellä on Oodillakin varmaan tekemistä.
  + Hyviä aukioloaikoja. (hienoisena miinuksena tähän, että valitettavasti jotkin raadille tärkeämmät kirjastot ovat supistaneet aukioloaikojaan huomattavasti Oodin avaamisen johdosta.)
  +Monenlaisia mahdollisuuksia tehdä vaikka mitä. En edes viitsi luetella mitä kaikkea kirjastoissa on mahdollista näinä päivinä harrastaa. Mahdollisuuksia on niin monia. Esimerkkinä, vaikkakin ehkä kuivana, heitettäkööt että itse kun en harrasta esim. videopelejä, niin joskus voisi käydä jossain kirjastossa koittamassa miltä ne vaikuttavat näinä päivinä [pelihallejakaan kun mainittavaksi asti ei ole enää olemassa, niin ehkä kirjastossa voisi sitten joskus koittaa])

  Ei koe erityisen mielekkääksi:

  - Rakennuksen yleisiä tiloja. Oodin sisätiloissa on monia jännittäviä, ja jopa lumihiutalemaisen uniikkeja tilaratkaisuja, jotka saattavat hämmästyttää ihastuttaa pientä kulkijaa omalaatuisuudellaan. Joista monien osalta voisi osoittaa jopa kiitosta rohkeudessaan. HEG mainitsikin jo, että välillä saattaa joutua tyyliin jopa ryömimään päästäkseen kulkemaan eteenpäin. Irrationaalisesta rohkeudestaan huolimatta raati koki Oodin paikoittain kauppakeskusmaisen vaibin niin suurena, että tilaratkaisujen osalta ei haluttu jakaa ensisijassa kiitosta. Kuka esim viihtyy niissä käytävillä olevissa kahviloissa? Raati ei ymmärrä, ketkä haluavat syödä tai juoda sellaisessa hälinässä.

  - Saatavilla olevan kirjallisen aineiston monipuolisuutta. Raati ei kuitenkaan niin todetessaan ole vain kriittinen, vaan ymmärtää, että nykyään kirjastot ovat kaikki omanlaisiansa. Joidenkin panostaessa johonkin, ja joidenkin johonkin. Raati ei koe kuitenkaan Oodia paikkana mennä etsimään kiinnostavaa kirjallisuutta, jokseenkin suppean tarjontansa johdosta, ja antaa siitä jonkinlaisen miinuksen.

  Suhtautuu varauksella, mutta ei ota kantaa

  -
  Rakennuksen edustamaan WAU -arkkitehtuuriin.
   
  Last edited: 31.01.2020
 6. HEG

  HEG THE KARVAMUUMI Staff Member Betatestaaja Moderaattori Admin

  Viestejä:
  3,573
  Saadut kiitokset:
  1,024
  Aktiivisuuspisteet:
  11,096
  Liittynyt:
  16.12.2009
  Hyvä arvostelu :jepa: Minkälaista matskua olit metskaamassa?