302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Kauppa-alueen säännöt ja ohjeistus

Viestiketju osiossa 'Myydään musiikkia ja elektroniikkaa' , käynnistäjänä villek, 17.02.2012.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. villek

  villek 4. leveliläinen Staff Member Moderaattori Admin

  Viestejä:
  5,705
  Saadut kiitokset:
  57
  Aktiivisuuspisteet:
  61,450
  Liittynyt:
  10.02.2002
  Peruspelisäännöt kauppa-alueella toimimiseen

  - Luo selkeä ja kuvaava otsikko kaupantekoa koskevista tuotteista. Vältä caps lockin käyttöä. Vältä myös luomasta kerralla useaa eri topicia, kyllä ne myyntiartikkelit mahtuu yhden otsikon alle.

  - Kerro myytävästä tuotteesta perustiedot, kuten kunto, koko, hinta, mahdollinen takuu ja mistä se on noudettavissa, tai millä tavalla haluat hoitaa postituksen. Ilmoita myös haluatko tarjoukset topiciin, privaan vai mailiin.

  - Huutokauppa-systeemillä myydessä pitää ilmoittaa hintapyyntö, millä tavara lähtee ensimmäisenä tarjoavalle, mutta myyjä voi toki oman harkinnan mukaan myydä sen halvemmallakin.

  - Feikkituotteiden myyminen on yksiselitteisesti kiellettyä.

  - Oman topicin nostamisessa raja on korkeintaan joka toinen päivä, ja sekin vain jos topic on valunut toiselle sivulle.

  - Kalliimpien tavaroiden myynnissä (miksei muutenkin) laita kuvaan mukaan lapulle esim. oma nimimerkki ja "basso.fi", jotta vältytään kusettajilta ja turhalta säätämiseltä.

  - Ei huuto.netissä tai muualla myytävien tuotteiden mainostamista. Myyntiartikkelit pitää olla myytävänä suoraan basso.fi-sivuston kautta.

  Ohjeita ongelmatilanteisiin

  Jos epäilet joutuneesi petoksen uhriksi, pysy rauhallisena! Mitä todennäköisimmin kyse on väärinkäsityksistä tai postinkulussa tapahtuneesta viiveestä. Älä hätiköi, vaan pyri ensin ottamaan puhelimitse yhteys myyjään ja selvittämään asia hänen kanssaan. Älä hermostu vaikka et heti myyjää tavoittaisikaan, anna myyjälle ainakin viikko aikaa vastata yhteydenottoihisi.

  Jos kuitenkin olet maksanut, et ole saanut tuotetta, eivätkä yhteydenottosi myyjään ole tuottaneet tulosta, olet saattanut joutua petoksen uhriksi. Toimi silloin seuraavasti:

  - Anna myyjälle Basso.fi:ssä negatiivista palautetta, jotta muut käyttäjät osaavat olla tämän myyjän suhteen varuillaan. Myös ylläpito seuraa negatiivisia palautteita ja poistaa paljon negatiivista palautetta saaneiden käyttöoikeudet. Mikäli asia myöhemmin selviää, korjaa tai tarkenna antamasi palaute.

  - Tee tapahtuneesta rikosilmoitus poliisille. Poliisi lähimmällä poliisiasemallasi osaa auttaa sinua ilmoituksen tekemisessä. Basso.fi:n ylläpito tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa ja luovuttaa palvelusta poliisin tutkinnassaan tarvitsemia tietoja lain määräämällä tavalla.

  Kaikki Basso.fi:ssä tapahtuneet petostapaukset ovat tulleet ilmi. Vaikka verkkokauppahuijarit liikkuvat täällä ilman omaa henkilöllisyyttään, niin kiinni jääminen on varmaa, jos kaupan osapuolet toimivat oikein. Muutama vinkki, miten voit yrittää varmistaa, että kauppa onnistuu oikein:

  - Sovi isommista kaupoista aina puhelimitse.

  - Tilille maksettaessa ota tilinumero ylös

  - Jos käyttäjä on tulokas keskustelupalstallamme suhtaudu erityisellä varauksella kaupankäyntiin.

  - Lue myynti- ja palautetopiccia. (HUOM. myyjät, linkittäkää teistä kirjoitetut kommentit myyntitopicciin)

  - Isommissa kaupoissa suosi postiennakkoa

  Petoksia tapahtuu täällä äärimmäisen harvoin ja fiksulla ostokäytöksellä vielä harvemmin. Oy Basso Media ei ole velvollinen korvaamaan menetettyjä rahoja tai tavaroita.
   
 2. villek

  villek 4. leveliläinen Staff Member Moderaattori Admin

  Viestejä:
  5,705
  Saadut kiitokset:
  57
  Aktiivisuuspisteet:
  61,450
  Liittynyt:
  10.02.2002
  Vs: Kauppa-alueen säännöt ja ohjeistus

  Lisätään vielä tällainen hyvä ehdotus suorana lainauksena:

   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.