302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Diskurssihuomioita ja -kysymyksiä

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kunstaapeli, 05.03.2020.

 1. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Keskustelun sävyn ja sisällön kokonaisvaltainen tarkkailu. Ja muut niihin liittyvät huomiot ja lisäykset. Julkinen/yleinen keskustelu holistisesti.
   
  Last edited: 05.03.2020
 2. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  En ole varma, puhutaanko fasismista ja ns. vihapuheesta aina oikein. Vaikka ne olisivatkin ajankohtaisia. Molemmat ovat vilahtaneet ajankohtaisissa otsikoissa hiljattain.
  Ymmärrän - herkkiä aiheita. Viimeaikoina on kuitenkin ollut jonkinlaista herkkyytä ilmassa. Minkä jäljiltä en, vaikken koskaan olisi uskonut näin sanovani, tiedä; että missä on ongelman ydin. Moraalissa vai moralisoinnissa?
  Tuntuu, kuin joihinkin piireihin suomessa olisi pesiytynyt jonkinlainen parsi, joka toimii kuin jonkinlainen algoritmi, jossa ihmisiä voi julistaa ties miksikä, vaikka vuosikymmenten takaisten läppien pohjalta. Vailla minkäänlaista älyllistä prosessia siinä välissä. Impulssin pohjalta. Sellaista osoittavat ainakin mms. nämä kummelisketsien jakamisesta rasistiksi tuomitsemiset. Kuten myös ne Pirkka-Pekka Peteliusta vastaan (loppuvuodesta 2019) tehdyt kymmenet rikosilmoitukset. Onko tuomitseminen hyvä menetelmä tuollaisissakaan tapauksissa luoda kehitystä? Hyvä Jumala, anna uskoa.

  Kaikki tuo, tässäkohtaa kuvaa, kertoo itselleni siitä, että keskustelukulttuurissa on vakavia puutteita. Ja jos tilanne pääsee kehittymään samaan suuntaan. Tuo on vasta ensimakua.
   
  Last edited: 05.03.2020
 3. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Yksi vuosikymmenen lopun trendikkäistä lauseista oli ''eikö mitään saa enää sanoa?" . Ironiseen, muttaa mahdollisuuksien mukaan itsekriittiseenkin sävyyn todettuna/kysyttynä. Eli siis myös oikeastikkin kyseenalaistettiin erinnäisiä tutuksi käyneitä kommunikaation muotoja. Vaikkakin ns. "internetkulttuurille" tyypillisellä mustavalkoisuuden, putkiaivoisuuden, ja "kultakalan muistin" mieleentuovalla tilannetajuttomuudella se eetteriin päätyikin.
  Se oli ihan jännä sellainen pieni kollektiivinen loppupyristys. Vuosikymmenen päätteeksi, johonka oleellisena osana on kuitenkin kuulunut kuitata kaikki asiallinenkin kritiikki paskoilla ad hominemeilla. Niin, kyllä sä sen toisen suuhun sopivan lauseen tiedät. Mielet pahoitettu?

  Go figure.

  Asiat kiertää kehää. Paitsi internetissä. Kaikista nopeista kierroista huolimatta. se on sittenkin staattinen. Aina spede.
   
  Last edited: 05.03.2020
 4. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Ja ennenkuin kerkesi varmistaa otetta istuimistaan, tai sen mahdollisista mukavista lisäosista..Plumps.

  Yhäkö se on jonkinlainen rohkeuden ja ihailtavuuden askel, pienen ihmisen uljauden osoitus, puhua ulostamisesta ja eritteistä?

  Männävuosina olen päätynyt kiinnittämään, vaiheessa jollei toisessakin, huomiota mms. seuraaviin ilmiöihin.
  a) Joidenkin intohimoon, paloon! Lukea, harrastaa ja jakaa eteenpäin, jo mainittuja, omaa ja muiden ulostamista. (Basso.fi -piirin jäädessä vain yhdeksi väyläksi tuonkaltaisten havaintojen osalta.)
  b) yleisön varauksettomuutta tuota tarvetta kohtaan. Ja paikoittain myös c) hiljaista ihailua, eillei jopa suoranaista glorifiointia kaikkea edellä mainittua kohtaan. "Ooh, paska ja puhe. Ja vielä samasta tyypistä!"

  Oman virtuaalisen sfäärini kenttä on sittemmin jo esiteltyjen kaltaisten tarpeiden jakamisesta tai/ja ihannoinnista tyhjenyt. Mutta "ihan läpäl" tai/ja "ironian kunniakxx" (ja kaupan päälle vaikka kaverinkin puolesta) kyselen, että entä oma huomiosi?
   
 5. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,145
  Saadut kiitokset:
  11
  Aktiivisuuspisteet:
  1,021
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Nyt kun pääsi edellisen kysymyksen myötä ihan ok sopivaan kävelytahtiin topikissa etenemisen osalta, niin kysytään nyt samalla, että vieläkös väki tykkää kuvailla vähän sitä sun tätä lennosta tehdyillä diagnooseilla autismista? Tuntui olevan kovinkin suosittu tapa ainakin vielä muutama vuosi sitten, kuvailla about kaikkea mistä ei pidä tai mitä kokee tarvetta väheksyä. Oli kyse sitten itseironisesta itsediagnoosista "mä nyt vaa oo tällainen lihapulla autisti" tai hurjien, maat alta järisyttävien statementtien jakamisista satunnaisista aiheista ja/tai ihmisistä.

  Ehkä tässä junttipiirissä (basso.fi ja erinnäisinet lieveilmiöidensä synnyttämät muut kanavat) en ole viimeaikoina nähnyt niin paljoa käytettävän. .Mutta eiköhän se pinnan alla kyde ihan entiseen malliin. Ja on tuota edelleen joissakin lähteissä tullut vastaan.

  ps, heitetääs tähän loppuun vielä suht triviaalina, vaikkakin aiheelle täysin relevanttina noppatietona. Että tältäkin foorumilta löytyy admineista
  (valitettavasti) yksi itse itselleen autismin diagnosoinut. Joka ei ole myöskään unohtanut laajentaa itsediagnisotua autismiaan projektioksi, jossa sormia napsauttamalla, kuin taikaiskusta, sama diagnoosi koskettaa kokonaisia yhteisöjäkin vaikka. Noppatieto loppuu tähän, Mutta tarkennetaan nyt tietenkin sen verran, ettei kyse ollut muumista..
   
  Last edited: 28.04.2020