302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Basson tarkoitus

Viestiketju osiossa 'Basso' , käynnistäjänä Rttu, 05.03.2011.

 1. Rttu

  Rttu 4. leveliläinen

  Viestejä:
  971
  Saadut kiitokset:
  1
  Aktiivisuuspisteet:
  6,396
  Liittynyt:
  16.06.2004
  Aloitin tämän topicin humalassa, joka Suomen lain mukaan ei lievennä rikkomuksiani. Mutta asiaan:

  Tämä dramaattisesti otsikoitu topikki on tarkoitettu Basso-median tarkoituksen pohdiskeluun. Aloitan topicin tähdentämällä musiikin roolia Basso-median synnylle ja olemassaololle.

  Aloitetaan alusta: Oli vuosi jotain. Syntyi Suomihiphop.com. Ihmiset tanssivat Bomfunk Mc's -yhtyeen tahtiin ja heräilivät laajemmalla tasolla hip-hopin ja myös muun konemusiikin olemassaololle. Tätä ennenkin Suomessa toki jorattiin ja räpättiin, mutta tämä tarina on omani, joten hys hys. Elastinen ja Iso-H synnyttivät Seremoniamestarin hautomasta sotkanmunasta suomi-hip-hopin. Piste.

  Musiikista ja uusista ilmiöistä kiinnostuneet ihmiset kokivat yhteenkuuluvuuuden tunnetta ja Posse lehti syntyi. Kilpailijoitakin oli, mutta Posse säilyi. Posse kertoi Lapin rap-skenestä, Helsingin maalaajista ja pienten paikkakuntien hip-hop-piirien meiningeistä. Tunnelma oli hekumallinen ja kiinnostusta herättävä. Ihmiset heräsivät ymmärtämään, että tämä meidän outo kulttuurimme sai tuulta siipiensä alle joka puolella Suomea.

  Otetaan teleport-matka nykypäivään: Basso-median etusivu käsittelee Punavuorelaisuutta ja antaa palstatilaa puolivillaisille taidekuville. Samaan aikaan Basso-median vaikuttavimmat päätekijät postailevat säännöllisiä blogeja, jossa he painottavat Basson musiikkikeskeisyyttä ja kaikenkattavaa urbaania kulttuuria. Pienen kaupungin hip-hop-ihminen kokee olevansa ulkopuolinen. (Ilmeisesti) Helsinkiläiset toimittajien tutut saavat perustaa hassunhauskoja topikkeja Kuudennella Linjalla tapahtuneiden bileiden jälkimainingeista Koko Hubara (kaikella kunnioituksella) saa kertoa olevansa jonkun suomi-räppärin tuttava. Tämä on Basson pääasiallinen anti.

  Mitä itse siis teen tällä sivustolla? Käyn säännöllisesti täyttämässä tylsän elämäni suvannekohtia "Mille nauroit viimeksi?" -topikin hassuilla kuvilla. Tämän lisäksi etsin epätoivoisesti foorumilta elokuviin, musiikkiin tai taiteeseen liittyvää keskustelua, jota löydän hyvin harvoin. Muutama asiakirjoittaja foorumilta löytyy, (esimerkiksi Yleisessä elokuvatopicissa asioiva Kowalski) mutta pääasiallinen anti on suomihiphop-julkaisujen vuoronperäinen vihaaminen ja kehuminen. Varsinaista keskustelua herää varsin harvoin.

  Tämä kaikille Basso-kävijöille mietittäväksi. Itselläni loppui nyt keskittymiskyky kesken, mutta uskon että tärkein viesti välittyy kirjoituksestani. Toivonkin, että jos kerran nyt on olemassa käyttäjää kuuntelava ja käyttäjäkeskeinen Basso-media, on aika että se on sitä oikeasti. Uskon, että valta-osa meistä kävijöistä näkisi mieluummin yhä enemmän Sir Neniksen blogien kaltaisia kirjoituksia ja reportaaseja MUSIIKISTA ja MUUSTA TAITEESTA ja vähemmän kirjoituksia ja kuvia Helsinkiläisten ystävysten sisäpiiri-meiningeistä. Ei muuta.

  Kaikella rakkaudella pitkäaikaista suosikkisivustoani kohtaan,

  Rttu. (on vanhempiakin nickejä :gna: :gna: :gna: )
   
 2. Anonymous

  Anonymous Rekisteröitymätön

  Liittynyt:
  vANHAT NIKIT MAINITTU!
   
 3. Marcieur

  Marcieur 0. leveliläinen

  Viestejä:
  431
  Saadut kiitokset:
  0
  Aktiivisuuspisteet:
  0
  Liittynyt:
  23.03.2006
  Hear, hear! Odotan vaan kun hel-looks verkostoidut paksusankalasiset tyypit on se kansakunnan kerma ja eliitti :lol: Äsken nopeasti selattu uus basso oli jälleen kerran pienoinen pettymys. Menty kauas urbaanista musiikkilehdestä lähemmäs juurikin jotain taidekahvilapelleilyä lehden muodossa. Miten mä voin rileittaa värikkäisiin legginseihin ja stadin insideläppään. En nyt vielä levyarvostelu-juttuakaan lukenut mutta pikasella vilkasulla siinä oli vaan yks levy?! Vai oliko tää taas jotain punavuori-ironiaa ko. palstan narsismi-läpälle? Ei voi käsittää.
   
 4. pissaliisa

  pissaliisa 4. leveliläinen

  Viestejä:
  6,144
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  6,396
  Liittynyt:
  03.01.2002
  Taso ja 4 elementtiä mainittu.

  Mutta totta turiset, ei nää foorumit oo ikävä kyllä enää sillä tasolla, kuin joskus olivat. Nyt nää on muodostuneet lähinnä huvittavien kuvien postailuks ja satunnaisten läppien heittämiseksi.

  Näin kypsänä seniorina kaipaisin myös vanhan liiton asiakeskustelua, toki sitäkin vielä löytyy, mutta ei samanlaiseen tykitystahtiin kuin joskus muinoin.
   
 5. saelli

  saelli 4. leveliläinen

  Viestejä:
  4,904
  Saadut kiitokset:
  288
  Aktiivisuuspisteet:
  6,846
  Liittynyt:
  22.11.2007
  Joko edellisestä taso-keskustelusta todellakin on jo kuukausi? Joka kuukautisella taso-keskustelulla taso korkeammalle?
   
 6. KesoilinKunkku

  KesoilinKunkku 3. leveliläinen

  Viestejä:
  5,039
  Saadut kiitokset:
  3
  Aktiivisuuspisteet:
  2,746
  Liittynyt:
  28.06.2009
  Maaliskuun parhaana tasona palkitaan:

  [​IMG]
  Kivinen keittiötaso, onnea!

  Huhtikuun äänestys käynnissä, 1.sijalla 3 äänen turvin Photoshopin tasot.

  [​IMG]
   
 7. Kunstaapeli

  Kunstaapeli 2. leveliläinen

  Viestejä:
  1,264
  Saadut kiitokset:
  12
  Aktiivisuuspisteet:
  1,121
  Liittynyt:
  16.07.2019
  Varsinaista tarkoitusta varmaan turha lähtee määrittelee enää tässä vaiheessa, jos puhutaan bassomediasta kokonaisuutena. Ainakaan itse en halua, enkä varmaan voikkaan muiden puolesta puhua.

  Mutta jos tarkastelen basson kokonaisuuden yhtä osa-aluetta, joka ainakin vielä toistaiseksi on tämä foorumi. Niin tällä on merkitystä ja arvoa, jota ei vieläkään täysin korvaa mikään muu alusta (vaikka otsikossa peräänkuulutettu 'tarkoitus' uupuisikin, tai en ainakaan itse lähde sellaista alleviivaa). Sen lisäksi tänne olisi edelleen mahdollista viritellä jonkinlaista musiikkiaiheista keskustelua.

  Yleisen tason (arkipäivän ilmiöt, filosofia, politiikka) keskustelulle tämä ei ole enää hedelmällinen, vaikka joskus saattaa jotain irrota niistäkin, mutta en nää mitään syytä miksi en itsekkin käyttäisi tätä palstaa, kun seuraavan kerran tekee mieli puhua jotain suomiräpistä. Tai räpistä ylipäätään. Sen suhteen on toistaiseksi osaltani hiljaista, mutta vannon aktivoituvani seuraavassa, sellaiselle otollisessa tilanteessa. Mikä se sitten ikinä onkaan.