302 Found

302 Found


nginx/1.8.0

Basso.fi -sivun pelisäännöt ja ohjeistus

Viestiketju osiossa 'Basso' , käynnistäjänä villek, 17.02.2012.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
 1. villek

  villek 4. leveliläinen Staff Member Moderaattori Admin

  Viestejä:
  5,705
  Saadut kiitokset:
  57
  Aktiivisuuspisteet:
  61,450
  Liittynyt:
  10.02.2002
  Yleiset ohjeet ja käyttätymissäännöt keskustelufoorumille

  - Basson foorumilla on vahva ja vakiintunut kulttuuri ja ensikertalainen joutuu usein suurennuslasin alle. Tutustu foorumin alueisiin ja henkeen, sekä mieti millaisen panoksen itse tuot keskusteluun.

  - Varmista ennen uuden topicin luomista ettei aiheesta ole jo käynnissä keskustelua, ja että olet lisäämässä sitä aiheeseen sopivalle alueelle. Mieti myös tarvitaanko aiheelle omaa topicia, vai sopiiko se paremmin Hiekkalaatikon ”yleisaiheisiin.”

  - Haku

  - Käytä aihetta vastaavaa otsikkoa.

  - Älä postaa CAPS LOCKILLA. Pelkällä caps lockilla kirjoitetut otsikot kielletty. (Noh, tällä leiskalla ne on joka tapauksessa kirjoitettu capseilla)

  - Älä tappele henkilöä, vaan asiaa vastaan. Jos olet eri mieltä mistä tahansa asiasta toisen käyttäjän kanssa, älä mene henkilökohtaisuuksiin, äläkä vastaa loukkausta toiselle yhtä lapsellisella tavalla. Anna mielummin olla, tai perustele asiasi niin ettei omasta kannastasi jää epäselvää.

  - Nettikeskusteluissa ei voi välttyä tunteiden kuumenemiselta, ja väittelyissä käytetään usein kielenkäyttöä, jota tuskin kuulisi vastaavassa tilanteessa livenä. Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan, mutta vältä loukkauksia kenenkään persoonaa kohtaan. (ks. ylempi)

  - Minkäänlaisten henkilötietojen, tai toisen käyttäjän kuvien levittäminen lupaa kysymättä on yksiselitteisesti kielletty.

  - Hyvänmaun rajat ylittävien kuvien, yleisen goren ja selkeän pornon levittämisen kanssa kannattaa olla varovainen. Jos näkee tarpeelliseksi postata jotain tällaista, niin jättää kuvat linkin taakse selkeän varoituksen kera.

  - Rasismin ja vähemmistöihin kohdistuvan syrjinnän suhteen Bassossa pidetään nollatoleranssi.

  - Minkä tahansa tekijänoikeuslain alaisen materiaalin, levittäminen on kiellettyä.

  - Kauppa-alueella feikkien kaupittelusta rapsahtaa varoituksen kautta bannit. Ns. Homage-tavaran kanssa selkeä ilmoitus, mitä on myymässä.

  - Ei kaupallista mainontaa. Ota yhteys http://www.basso.fi/info/ kautta, jos haluat liikkeelle/tuotteelle mainostilaa.

  - Jos tulee mieleen mitä tahansa yleistä kysyttävää, käytä kysymys- ja vastaustopicia. (http://www.basso.fi/keskustelu/28193/basson-kysymys-ja-vastauspalsta-2)

  Lisäohjeistus foorumilla toimintaan

  - Basso.fi:n keskustelufoorumi ei ole chatti. Vältä siis sisällöttömien viestien spämmäämistä. Koskee erityisesti muita alueita kuin Hiekkalaatikkoa, muttei sinnekään saa mitä ja miten tahansa postata.

  - Älä postaa tarpeettoman suurta määrää kuvia yhteen postaukseen (koskee etenkin yhden ja saman kuvan spämmäämistä n+1 kertaa), sekä vältä lainausta tehdessäsi kuvien kopioimista lainausten sisään - ainakaan useampaan kuin yhteen lainaukseen. Voit muuttaa img-tagit urleiksi, jotta muut käyttäjät voivat halutessaan avata kuvan, mutta eivät joudu scrollaamaan liikaa turhan takia. Koskee myös turhatopicia.

  - Ei kakkosnikkejä. Jos saa bannit, kärsii ne. Kakkosnikkien käytöstä paljastuminen johtaa vain pidennettyyn jäähyyn.

  - Älä trollaa ja heitä bensaa liekkeihin, varsinkin jos tunteet alkaa lämmetä jossain topicissa.

  - Ei cross-postailua samoista aiheista eri alueille.

  - BBCode-tagien käytön kanssa järki käteen. Esim. sivun rakenteen rikkovista liian isoista teksteistä napsahtaa automaattisesti bannit. Samoin liian pitkät merkkijonot, eli älä naputa sadan merkin pituista ”ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ”:tä, vaikka kuinka ahdistaisi.

  - Usko moderaattorin sanaan. Lukotus- ja bannikäytännöt hioutuvat yhteisiksi pelisäännöiksi pikkuhiljaa, mutta jokaisella on oikeus antaa sen pituisia banneja, miltä tuntuu. Käyttäjät joita täytyy rangaista jatkuvasti saavat huomata, että jäähyjen pituus kumuloituu.

  - Moderaattorit raportoi banneista Banni-infoon.

  - Kysyttävää radion juonnoista tai soitetuista kappaleista? Kysy biiseistä tai juonnoista tai Biisin tunnistus threadi vol. 2

  - Kuinka keskustelen julkaisuista

  - Kauppa-alueen säännöt ja ohjeistus

  - Käyttäjä hukassa? Jäsenlista (huomaa myös etsi käyttäjistä -toiminto)
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.