Aamulinja

”Eurooppalaisen elokuvan ydin on se että ydintä ei ole”, haastattelussa Espoo Cinén toiminnanjohtaja Mickael Suominen

10.5. 15:12 Toimitus

Järjestyksessään 30. Espoo Ciné -elokuvajuhla järjestetään ma 6. – su 12. toukokuuta 2019. Espoo Ciné on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista ja vuosien mittaan Espoo Cinéstä on muodostunut keskeinen uuden eurooppalaisen elokuvan esittäjä Suomessa. Festivaalin toiminnan johtaja Mickael Suominen kävi torstaina aamulinjan vieraana kertomassa millaisia on Eurooppalaiset elokuvat sekä Espoo Cinen punaisesta langasta.

Mickael kertoo, että Espoo Cinén punainen lanka on ja on jo monta vuotta ollut eurooppalaisen elokuvan festivaali, joka on Espoo Cinén vahva ydin. Vahvasti nousussa ovat olleet myös pohjoismaiset elokuvat, sekä vuosikausia tuotu aktiivisesti esille naistekijöitä.

Mickael myös avaa käsitettä eurooppalaisesta elokuvasta ja kertoo Euroopan olevan elokuvien kotimaa. ”Eurooppalainen elokuva on ehkä monimuotoisempaa, kuin oikeastaan elokuva missään muualla”. Euroopassa Mickaelin mukaan on tehty elokuvaa pitkään eikä se ole samalla tavalla kaupallisuuden läpitunkemaa kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa monesti on.

”Eurooppalaisen elokuvan ydin on että ydintä ei ole”

Haastattelussa keskusteltiin myös suoratoistopalveluiden vaikutuksesta. Mickael kertoo että vaikka tarjontaa on paljon ja jos ei kokopäiväisesti seuraa elokuva tarjontaa, elokuvafestivaalit auttavat helmien löytämisessä kuratoidulla ohjelmistolla.

Mickael antaa myös tärppejä vielä tulevaan viikonlopun ohjelmistoon. Muun muassa sunnuntaina 12.5. tullaan kuulemaan mykkäelokuvan säestystä johon mm. Hearingista ja Ruusuista tuttu Ringa Manner tulee säestämään 1920- luvun mykkäelokuva Usherin Talon Häviöön päälle musiikkia.

Kuuntele koko haastettelu alta!

 

Basso suosittelee