Basso

BASSORADIO UUDISTUU

6.9. 11:51 Toimitus

Bassoradio sai jatkokauden nykyiselle FM-taajuuskokonaisuudelle (Hki, Tre, Tku, Jkl ja Oulu) vuosille 2020-2030. Bassoradiota pyörittävä Oy Basso Media Ltd sai myös kaksi muuta radiotoimilupaa, joiden pohjalle rakennetaan kaksi kokonaan uutta brändiä. Näistä tiedotetaan myöhemmin.

UUSI BASSORADIO

Vuodeksi 2020 Bassoradio uudistuu merkittävästi. Taustalla on tarve yhtenäistää Bassoradion musiikki ja sisältö seuraajille paremmin tunnistettavaksi, vastaamaan Basson kohderyhmän käyttötottumuksia sekä tuomaan entistä vahvemmin videosisällöt sekä tapahtumat osaksi brändiä.

– Bassoradion monipuolinen ohjelmatarjonta on vastannut kysyntään aikana, jolloin sosiaalinen media oli vasta ottamassa ensimmäisiä askeleita. Maailma on tänään kuitenkin hyvin erilainen. DJ-ohjelmat ja miksaukset ovat siirtyneet entistä enemmän suoratoistopalveluihin, ja FM:n rooli alustana ei ole enää niin relevantti kuin se oli kanavaa perustettaessa. Tämä on linjassa kuuntelijapalautteen ja tehtyjen kuuntelijatutkimusten kanssa, ja nyt uuden toimilupakauden kynnyksellä on aika uudistua, sanoo Basson toimitusjohtaja Riikka Reunanen.

Bassoradiolla on ollut reilu 50 eri ohjelmaa, joista syyskuun aikana tehtävän uudistuksen jälkeen jatkaa noin 10. Primetime jatkuu sellaisenaan. Muut uudistukset sijoittuvat loppuvuoteen.

– Bassoradiossa on kasvanut kokonainen sukupolvi tekijöitä, jotka ovat ohjelmiensa kautta jättäneet merkittävän jäljen suomalaiseen kulttuuriin. Ei ole koskaan mukavaa tehdä päätöksiä ohjelmien lopettamisesta, mutta on myös rohkeasti katsottava tulevaisuuteen ja uskallettava uudistua. Sen aika on nyt. Päällimmäinen tunne tällä hetkellä on kuitenkin kiitollisuus deejiitä kohtaan. Ohjelmat loppuvat meillä, mutta olen varma, että ne jatkuvat muualla, jatkaa Reunanen.

Viidessä kaupungissa FM-taajuuksilla soiva Bassoradio on osa vuonna 2004 perustettua Oy Basso Media Ltd:ta. Basso Media on kokonaan suomalaisomistuksessa.

Basso suosittelee