Basson Aamu

Atomirotan solisti Mikko Sarjanen kuvailee kitaristi Rane Raitsikkaa hypermoottoriksi

2.10. 16:56 Toimitus

Kolmihenkisen Atomirotta -yhtyeen viime vuonna julkaistu debyyttialbumi ”I” sai ilmestyessään loistavan vastaanoton. Levyn hittibiisi ”Aurinkoon” soi radioissa solkenaan. Nyt yhtye julkaisi uuden sinkun nimeltään ”Nenä vie”  ja uuden levyn on määrä tulla ulos ensi vuonna.

Yhtyeen solisti, Notkeana Rottana ennen tunnettu Mikko Sarjanen kuvailee bändin kitaristia Rane Raitsikkaa hypermoottoriksi, jolla on paljon meneillään koko ajan.

”Välil se on, et nyt on jätkät pari tuntii aikaa studiolla, et aika kiire päivä meneillään. Mul on täs nää pari aihiota, et mä tykitän nää sisään. Sit se vetää ne biisit ja sanoo, et hoilataan tähän jotain tavuja, et saadaan se fiilis. No sit se laulaa tidididii… Sinne minne nenä vie”, Sarjanen kuvailee tuoreen sinkun syntymistä.

Tuoreen kappaleen kohdalla Sarjanen pohti, josko saisi siihen jotenkin kuvailtua Ukrainan tilannetta ja muutenkin epävarmoja aikoja. Lopulta hän päätyi kuitenkin siihen, ettei ne ajatukset sopinutkaan laisinkaan kappaleeseen ja hän päättikin ottaa koppia tarkemmin lauseesta ”Sinne minne nenä vie”.

”Alan rakentaa stoorii sen fraasin ympärille. Niin on käynyt todella monta kertaa. Tän levyn kaikki biisit, me ollaan palattu siihen, mitä pääasiassa Rane on vetäny sillee, et sil on melodiapätkä mielessä ja se menee sinne koppii ja laulaa sen jonku jutun. Ja usein on vielä kayny sillee, et sitä ottoakaan ei voi enää uusii, koska siit puuttuis se juttu.”

Yhtyeen jäsenet ovat lähentyneet paljon vimeisen vuoden aikana, mutta miten tämä näkyy käytännössä? Mikä erityinen tapahtuma lähensi heitä? Kuuntele ote haastattelusta:

Atomirotta ei edusta vai yhtä tiettyä genreä. Kuinka paljon he käytännössä miettivät tätä? Minkälaisia paineita on uuden levyn suhteen, kuin ensimminen menestyi niin hyvin? Kuuntele haastattelu kokonaan tästä:

 

 

 

 

Basso suosittelee