Hikinen Iltapäivä

Artisti Kasmir tuoreen albuminsa sisällöstä: ”Levyn aloitusraita on semi -progebiisi”

22.2. 11:53 Toimitus

Kasmir kävi Hikisessä iltapäivässä kertomassa uudesta albumistaan ”Valmis” ja sen pitkäaikaisesta valmistumisesta.

Kasmirin alkuvuosi on ollut kiireellinen. Artisti on juuri palannut Suomeen keväällä alkavan Vain elämää -ohjelman kuvauksista. Vastikään myös päivänvalon sai miehen uusi ja pitkään kypsytetty albumi ”Valmis”.

Uuden albumin pitkään valmistumisella oli hyvät syynsä. Kappaleet ”Vadelmavene”(2014) ja sitä seurannut ”Vauvoja”(2015) yhdessä laulaja Saaran kanssa olivat niin jättimäisiä hittejä, että ne veivät artistin keikoille pitkäksi aikaa. Kasmir myös itse innostui keikkailusta ja nautti siitä niin paljon, ettei aikaa tai innostusta studioon palaamiselle sillä hetkellä ollut.

Uunituoreen ”Valmis” -albumin kappaleet myös vaihtuivat matkan varrella ja joitakin yksittäisiä kappaleita, sekä jo julkaistuja kappaleita jätettiin pois. ”Esimerkiksi ”Moshaamaan”, sekä ”Nutellaa ja jutellaa” tiputeltiin pois, koska ne ei enää sopineet uuden levyn draaman kaareen”, Kasmir kertoo. Uudessa albumissa onkin hyvin selkeästi huomattavissa tietynlainen ajatus draaman kaaresta kappaleiden kulkeutuessa surusta ja haikeudesta kohti iloa albumin loppuessa kappaleeseen ”Kiitos”.

Selvää kuitenkin oli, että Kasmir julkaisee kokonaisen albumin, eikä tasaisin väliajoin yksittäisiä kappaleita, joka nykyään on hyvin yleistä. ”Kyl mä haluun jatkossakon tehdä levyä ja toivottavasti se on labelillekin ookoo”, Sanoo Kasmir. Artisti haluaakin tarjota ihmisille monipuolisemman kokonaisuuden, eikä ainoastaan loppuun hiottuja yksittäisiä hittisinglejä, joita Kasmirin omasta mielestä hänellä juuri ole.

Uusi albumi myös todistelee sitä, että Kasmir haluaa tehdä muutakin, kuin niitä kirkkaimpia singlejä, sillä esimerkiksi uuden albumin aloitusraidasta ”Omana” artisti on saanut jo paljon hyvää palautetta, jota artisti itse kuvailee näin: ”Suomalaisen pop -musiikin viitekehyksissä se on semi -progebiisi ja ehkä vähiten mikään sinkkubiisi”.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Basso suosittelee