Basso.fi

VIIKON LEFFA-ARVOSTELU: Ulvilan murhamysteeri

3.10. 10:35 Basso

Näyttökuva 2014-10-2 kello 10.00.33

Viikon leffa-arvostelussa käsiteltävänä Pekka Lehdon ohjaama dokumentti Ulvilan murhamysteeri, joka kertoo yhdestä kohutuimmasta oikeustapauksesta Suomen historiassa.

Vuonna 2006 neljän lapsen äiti Anneli Auer soitti poliisin hätäkeskukseen ja kertoi, että perheen talossa on ”joku tappaja”, joka on perheen isän kimpussa. Isä sai surmansa ja niin alkoi pitkä tutkintaprosessi, joka jatkuu vieläkin. Lehto kuvausryhmineen on seurannut tapausta intensiivisesti viimeisen kolmen vuoden ajan.

”Tästä työstä pitää ehdottomasti antaa pisteet, koska keissillä on kestoa niin paljon ja sekalaista materiaalia on kertynyt niin jäätävästi, että koko hommasta on hyvin vaikea muodostaa kokonaiskuva. Lehdon dokumentti antaakin juuri kuvan kokonaisuudesta. Se selventää tapahtumien kulkua, niiden eri vaiheita ja antaa äänen jokaiselle osapuolelle”, Ina Mikkola toteaa arviossaan ja lisää:

”Täytyy sanoa, että itselläni oli aika pirstaleinen kuva tästä keissistä, mutta kun katsoi tämän dokumentin, niin johan selkiytyi.”

Mikkola myös toteaa, että jokaisen suomalaisen yleissivistyksen ja myös oikeusprosessin, oikeudentajun tuntemuksen kannalta, olisi tärkeää nähdä tämä dokumentti.

Tähtiä satelee: 4/5.

Mutta mitä mieltä Ina on objektiivisuuden käsitteestä ja elokuvan kuvauksesta?
Kuuntele koko arvostelu Soundcloudista.

Basso suosittelee