Basso.fi

VIIKON LEFFA-ARVOSTELU: Nightmare 2 – Painajainen jatkuu

4.12. 11:38 Basso

Nightmare2_670f

Ina Mikkolan tämän viikon leffa-arvostelussa on joulukuun alussa ensi-iltansa saanut komediallinen nuorisotrilleri Nightmare 2 – Painajainen jatkuu. Kyseessä on kakkososa Salatut Elämät -sarjan poppoon tekemälle ensimmäiselle elokuvalle Nightamare – Painajainen merellä.

Marko Äijön ohjaaman elokuvan tapahtumat sijoittuvat saarelle, jonne Jiri (Mikko Parikka) on perustanut kesäkahvilan, ja minne muut nuoret tulevat viettämään viikonloppuaan. Sitten alkaa tapahtua erikoisia asioita ja koko porukka jää eristyksiin saarelle.

”Se, missä elokuva onnistuu edes jotenkin on trillerin, jännityksen, jopa pienimuotoisen kauhun yhdistäminen komediaan”, Mikkola toteaa. Tosin kokonaisuutena elokuva ei kuitenkaan toimi. Etenkin käsikirjoitus saa kovaa kritiikkiä.

”Todella pahasti ontuvin seikka elokuvassa on sen käsikirjoitus. Se on hajanainen, löysä, paikoin epäuskottava ja sekava, sitä ei ole loppuun mietitty. Se on hiomaton.”

Salatut elämät alkoi sarjana televisiosta vuonna 1999, Mikkolan ollessa yhdeksän vuotias. Silloin hän seurasi sarjaa innolla.

”Jos olisin silloin nähnyt tämän leffan, niin hypoteettisesti sanottuna olisin antanut sille kolmesta jopa viiteen tähteä, mutta nyt vuonna 2014, tähtiä satelee yhden kappaleen verran”, miettii Mikkola ja jatkaa:

”Jos olet kova Salkkari-fani ja pidit edellisestä leffasta, niin varmasti tämä on viihdyttävä kokemus ja suositeltava. Jos Salkkarit kiinnostaa ironisesti, niin silloin leffa on myös ehdottomasti suositeltava. Mutta jos Salkkari-maailma ja teinileffat eivät kiinnosta lainkaan ja haluat säästää elämästäsi 77 minuuttia, niin skippaa.”

Tähtiä  satelee 1/5.

Millainen äänimaailma elokuvassa on? Ja millaisia roolisuorituksia leffassa nähdään? Kuuntele arvostelu kokonaisuudessaan!

Basso suosittelee