Aamulinja

Uuden sinkun julkaissut Keko Salata: “Olen aina halunnut olla vähän stara.”

10.4. 11:54 Toimitus

Aamulinjassa vieraillut Keko Salata kertoi suhteestaan julkisuuteen ja siitä, millaista on tuottaa kappaleita välillä itselleen muiden sijaan.

Huipputuottajanakin tunnettu Keko Salata, oikealta nimeltään Sakke Aalto, on julkaissut uuden singlen Älä sano. Artisti kertoo, mistä saa ideoita musiikintekoon ja sanoituksiin.

Aiemmilla julkaisuillaan hän on verhoutunut maskin taakse ja pitänyt kasvonsa salassa, mutta uuden kappaleen myötä hän esiintyy ilman naamiota. “En ole ikinä tykännyt olla esillä, mutta nyt on tuntunut vapauttavalta ottaa maski pois”, Keko Salata kertoo. Musiikille omistautunut mies haluaa, että ihmiset keskittyvät olennaiseen: “Olen aina halunnut että puhutaan mun musiikista, eikä musta.”

Älä sano jatkaa tyylillisesti pitkälti edellisen levyn linjaa. Keko Salata julkaisi esikoisalbuminsa Neuroottinen, dramaattinen, charmikas vuonna 2017. “Tykkään jatkaa samalla linjalla, kehittyä ja tuoda aina jotain uutta”, hän pohjustaa valintaansa. Uusi levy on tulossa, mutta Keko Salata ei vielä paljasta milloin.

Kuuntele koko haastattelu ja lisää biisien tekoprosessista alta.

Basso suosittelee