Aamulinja

The Holy julkaisi odotetun debyyttialbuminsa

11.10. 11:36 Toimitus

Kahden vuoden odotus palkittiin, kun The Holy julkaisi debyyttialbuminsa syyskuussa. Yhtyeen Laura ja Eero kävivät Aamulinjan vieraina kertomassa Daughter -albumin syntymisestä. Yhtyeen jäsenet kertovat millä keinoin luodaan oikea tunnelma levylle, sekä kehittyvätkö biisit vielä levytyksen jälkeenkin.

The Holy julkaisi tuoreen debyyttialbuminsa syyskuussa. Albumiin haettu tunnelma on peräisin 90-luvun Suomesta ja pikkukaupungin elämästä. Kyse ei ole kuitenkaan mistä tahansa kaupungista, vaan albumiin on artistin mukaan maalattu Hattulan kunnan mielenmaisemaa. Albumin teemassa keskitytään muun muassa 90-luvun ongelmiin,

“Myöhemmin tajus, että kaikki asiat ja ongelmat ei ole oma henkilökohtainen vika vaan on löytänyt suuremman yhteyden historialla ja politiikalla kaikkiin asioihin, jotka on vaikuttanut tosi henkilökohtaisella tasolla. Tää on semmonen asia mikä voi välittyä kaikille, jotka on asunu Suomessa tässä ajassa ja olla mielenkiintoista myös niillekkin jotka ei ole asunut täällä”, artisti avaa.

Oikeaa sielunmaisemaa on haettu kirjaimellisesti Hattulasta, bändi meni usean viikon biisintekoleirille Hattulan Tyrväntöön. Artistit kertovat leirin olleen antoisa ja oikea tunnelma saatiin luotua levylle. Pitkällä biisintekoleirillä oli kuitenkin myös kääntöpuolensa, “Se oli liiankin eristyksissä kaikesta. Kaikki alko kaivata sivistyksen pariin” Laura kertoo.

Artistien kanssa syvennytään keskustelemaan myös albumin biisien kehityksestä. He kertovat kappaleiden muuttavan muotoa jatkuvasti, “Biisin kehityksessä on rikkaus, että sitä kehittämistä ei lopeta koskaan. Koska sit myös livenä on jossain määrin erilainen sovitus kun levyllä ja se pitää livekeikat mielenkiintoisina” Laura avaa kehitystä.

Bändi lähteekin uuden levyn tiimoilta kolmen viikon kiertueelle, joka kattaa Suomen lisäksi myös Ruotsin ja Saksan.

Kuuntele koko Aamulinjan haastattelu tästä:

Basso suosittelee