Bassoradion kuulijat pääsevät ensimmäisten joukossa kuulemaan Marko Hautalan Isä Malakain Silmät.

Kyseessä on täysin uudenlainen Storytel Original -sarja, jossa tarina kuunnellaan kymmenessä osassa Jarmo Mäkisen lukemana.

Tutustu hahmoihin alta ja lunasta ilmainen 30 pv kokeilujakso http://www.storytel.fi/basso

Marko Hautala

ISÄ MALAKAIN SILMÄT

RIIVAUSTARINA

Lainaa silmäsi ja kätesi meille.
Me hoidamme kaiken.
Voit jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pidä hauskaa. Elä hetkessä. Kuuntele vaistojasi. Ota mikä sinulle kuuluu. Menesty.
Me hoidamme kaiken.

Isä Malakai ei aja riivaajia pois ihmisistä – hän kutsuu niitä apuun. Hän on erikoistunut manaamaan demoneita ihmisiin, jotka tarvitsevat inspiraatiota ja itsevarmuutta elämäänsä. Palvelulla on kuitenkin hintansa.

Isä Malakain silmät on moderni kauhutarina, ajan hermolla oleva versio Manaajan, Rosemaryn painajaisen ja jopa Faustin ikiaikaisista teemoista. Psykologisesti tarkkanäköisessä tarinassa arki täytyy voimista, joita ei pitänyt olla olemassa.

Keskeiset henkilöt:

ANTON LAVIO: Päähenkilö. Kolmekymppinen mies, joka kärsii ahdistuneisuushäiriöstä. Anton kokee olevansa älykäs ja lahjakas, mutta erilaiset pelkotilat ovat saaneet hänet keskeyttämään opintonsa ja tyytymään vaatimattomaan työhön ja sulkeutuneeseen elämään. Anton kuitenkin elättelee unelmaa menestyksestä ja suhteesta nuoruudenihastukseensa Siriin.

SIRI: Anton Lavion lukioaikainen ihastus. Sirillä on sekä menestyksekäs ura että päällisin puolin onnellinen perhe-elämä. Pinnan alla hän kärsii merkityksettömyyden tunteesta ja etsii epätoivoisesti sisältöä elämälleen. Humalaisessa tunnepuuskassa hän osoittaa kiinnostusta Antoniin.

NIKI: Antonin nuoruudenystävä, jonka muusikonura lähti jyrkkään kansainväliseen nousukiitoon 2010-luvun alussa, mutta kärsi surkean mahalaskun vuosikymmenen puoliväliin mennessä. Media hylkäsi lempilapsensa ja Niki ajautui päihdekierteeseen. Nyt Niki on kuitenkin löytänyt inspiraationsa uudelleen ja kirjoittanut useita hittejä peräjälkeen. Syy on mystisessä Isä Malakaissa, jonka apua Niki suosittelee Antonille.

DANIEL HOLMA: Antonin ala-asteen aikainen luokkatoveri, jonka kasvot ovat olleet syntymästä saakka epämuodostuneet. Anton kokee edelleen syyllisyyttä siitä, miten hän ja muut lapset kohtelivat Danielia. Aikuisena Daniel Holmasta on tullut arvostettu psykiatri.

ISÄ MALAKAI: Yli 90-vuotias entinen jesuiitta ja aikanaan Pontificio Istituto Biblicon nuorin professori. Kun katolinen kirkko alkoi 1960-luvulla uudistua ja ohjata riivaustapauksia psykologien ja psykiatrien hoitoon, Isä Malakai liittyi konservatiiviseen katolisten pappien manaajaverkostoon. Erään traumaattisen riivaustapauksen yhteydessä Isä Malakain kasvot tärveltyivät ja hän menetti uskonsa. Hän teki sopimuksen voimakkaan demonin kanssa, haki paavilta luvan jättää jesuiitat, ja alkoi valjastaa demoneita maallisen kunnianhimon palvelukseen.