H Hetki

Stig Dogg is back!

13.2. 14:54 Toimitus

Stig Dogg kävi H-Hetkessä kertomassa paluustaan ja uudesta albumistaan ”Playlist, Vol. 1”. Samalla paneuduttiin siihen, mitä eroa on artisteilla Stig ja Stig Dogg?

Vuodesta 2006 aina vuoteen 2011 urbaanilla ja ronskilla RnB-musiikilla viihdyttänyt Stig Dogg tekee vahvan paluun. Nyt mies on julkaissut ”Playlist Vol. 1” -nimisen albumin, jossa vierailee kiitettävä määrä kotimaisia artisteja. Fiiteistä kappaleissa vastaa Asa, Tippa-T, Vesta, Pyhimys, Faija Koo, JVG, Kube, Etta, Eevil Stöö ja Guldabossu.

Ihan nuoremmalle yleisölle Stig Dogg ei välttämättä ole kovinkaan tuttua ja jotkut helpommin tunnistaa artistin ilman toista nimeä, Stig. Vaikka kyseessä on fyysisesti sama ihminen, niin eroa näillä kahdella on yhtä selvästi kuin yöllä ja päivällä. Artisti itse kuvaileekin eroa näin: ”Ehkä musiikin kautta on helpoin lähestyä tätä, sillä Stig on enemmän suoraviivaista meininkiä, kasibiittiä kantrivaihteella, kun taas Stig Dogg on vähän sykkivämpää, bassosempaa, soulahtavampaa, räpinpää, träpimpää”.

Syy ja seuraus Stig Doggin jälleensyntymiselle oli, kun Stig teki muutaman kappaleen ensin vain omaksi iloksi, mutta innostus tehdä erilaista musiikkia otti vallan. Ensin oli syntymässä ihan uusi alter ego ”Guldagedju”, mutta lopulta mies päätti herättää Stig Doggin takaisin. Kappaleita syntyikin viime vuoden aikana kolmekymmentäkahdeksan ja mies löysi jälleen innostuksen hieman erilaisen musiikin tekemiseen. Lopulta syntyikin siis ”Playlist Vol. 1” ja koska kappaleita syntyi paljon, niin myöhemmin tänä vuonna on tulossa vielä ainakin Vol.2. Ja hyvä niin, sillä uudestisyntynyt Stig Dogg ja kappaleiden yhdistetty humoristinen, mutta ajankohtainen sanoma, sekä katu-uskottavat biitit kuulostaa erittäin tuoreelta ja tervetulleelta.

Kuntele koko haastattelu alta.

Basso suosittelee