Basso.fi

SLÄMÄRI: "Rakastan itseäni ja vihaan ylenpalttista sluibailua" – Jare Brand (video)

30.4. 17:48 Jan Zapasnik

jare

Vuonna 1987 turvavyön käyttö tuli Suomessa pakolliseksi henkilöauton takaistuimella matkustaville, televisiossa alkoi Star Trekin Next Generation -sarja ja Seppo Räty heitti kultaa Rooman MM-kilpailuissa. Samana vuonna syntyi myös Jare Joakim Brand. 

Jare vietti nuoruuttaan Roihuvuoressa. Tuossa helsinkiläisessä kaupunginosassa, joka tuli tunnetuksi vuonna 2001 Avaimen (nyk. Asa) räpätessä sen haasteellisista elinolosuhteista (jotka ovat varsin keskiluokkaiset ja rauhalliset).

Elämään kuului olennaisena osana urheilu. Jare potki palloa Valtissa ja heitti palloa Wolverinessa. Musiikki tuli astetta vakavemmin kuvioihin siinä vaiheessa, kun Jare tapasi Ville Gallen kotibileissä. Eri vaiheiden jälkeen syntyi myöhemmin JVG, ja tämän tarinan me jo tunnemmekin.

Katso JVG:n toisen jäsenen, Ville Gallen slämärivierailu sekä kaikkien aikasempien vierailijoiden videot tästä.

Basson kaverivideosarja päivittää peruskouluista tutun ”slämäri”konseptin 2010-luvulle. Suomalaisille peruskoulun käyneille tämä luokassa kiertänyt ruutuvihko, tuttavallisemmin slämäri, oli eräänlainen esifacebook, jonka sivuilla paljastuivat ihastuksen kohteet, horoskooppi sekä lempiruoka. Vihko on nyt video, ja luokkatoverit kaupunkikulttuurin julkimoita. Katso kaikki Slämärin jaksot täältä.

vallila (kopio)

Basso suosittelee