Aamulinja

Puhelin vie osaltaan seksihaluja

28.5. 13:00 Toimitus

Viime viikolla Bassolla vietettiin teemaviikkoa, jossa läpi käytiin Sultanin ja RSFU:n uutta tutkimusta siitä, kuinka älypuhelin on tullut suomalaisten ja kuksimisen väliin. Perjantaina Aamulinjan kanssa asiasta olivat keskustelemassa RSFU:n toimitusjohtaja Katariina Kurikka sekä toimittaja Ina Mikkola.

Katariina kertoo, että idea tutkimukselle lähti keskustelusta työkavereiden kanssa siitä, kuinka paljon puhelin vaikuttaa seksielämään, läheisyyteen ja parisuhteeseen

”Haluttiin herätellä ihmisiä siihen, että valitse itse mitä ajallasi teet, että puhelin on ihan ok, mutta kunhan se pysyy siinä, että ihminen vie kännykkää eikä kännykkä ihmistä” Katariina kertoo.

Puhelin ei välttämättä ole ainoa läheisyyden karkoittaja. Ina muistuttaa, että vaikka kyselyssä älypuhelimet ovat vaikuttaneet ja jopa neljännes sanoo älypuhelimen vaikuttaneen negatiivisesti seksielämään, on yhteiskunnassa muitakin ilmiöitä, jotka vaikuttavat läheisyyteen ja seksihaluihin.

“Kyllä uskallan väittää että silläkin on vaikutusta, kuinka paineissa jengi on. Esimerkiksi duunissa, jos sä olet ihan super stressaantunut ja vaikka seksi sivussa auttais siinä tilanteessa lievittämään stressioireita, niin voi olla että sulla ei edes ole haluja” Ina kertoo.

 

Kuinka lisätä läheisyyttä? Mitä on pornolukutaito? Kuuntele kattava haastattelu alta!

 

 

 

Basso suosittelee