Basson Keskipäivä

”Opettelin hyödyntämään kaikkee sitä outoo kelaa mitä tulee päähän” – Miro-Benjamin Lindström DNA Spray -runokokoelmasta

11.6. 16:19 Toimitus

Miro-Benjamin Lindström on tehnyt uraa muun muassa dj:nä, muusiikkona, musiikkivloggaajana ja Basson taajuuksilta kuuluvan Shelter Sound Radion juontajana. Nyt itseilmaisu on saanut myös runouden muodon uudessa DNA Spray -kokoelmassa, jossa Lindström suodattaa arkielämän ilmentymiä poeettiseen ajatuksenjuoksuun.

Miro-Benji, Miro An B, Miro2500. Aliasten määrä heijastaa Lindströmin uran monimuotoisuutta. Miro An B, musiikkiprojekti jonka ”voima on sen ainutlaatuisuus ja outous”, kuten Lindström itse aikoinaan Basson Nosteessa kuvasi, julkaisi ensimmäisen EP:n, Living Room, vuonna 2016. Omien julkaisujen rinnalla on dj-ura vienyt Miro-Benjaminia Helsingistä muun muassa Amsterdamiin ja Red Light Radion taajuuksille, josta matkamuistoksi jäi uuden runokokoelman nimi.

Kaikki Lindströmin projektit eivät myös suinkaan ole yksinäisiä sielunmatkoja: muun muassa baleaarisista soundeista ja maailmanmusiikista tunnettu Shelter Sound Radio navigoituu Stennabbin rinnalla, ja tänä vuonna on tulossa ulos myös house EP yhdessä Stusterin kanssa helsinkiläiselle Elossa Recordsille. Tyylillisestikään mikään ei ole pois suljettua: ”Ei oo mitään vaikeuksia tai kynnyksiä tehdä vaikka jotain poppi-projektia jos siltä tuntuu.”

Vaikka Miro An B oli jo syntynyt ja musablogi olemassa, nousi Lindström tunnistettavaksi kasvoksi Miro2500:na youtube-kanavalla, jonka sisältö koostui pääasiassa levyarvioista. Yhtenä ainuista suomalaisista musiikkivloggaajista osui Miro2500 rakoon, johon oli musiikkiuutisia seuraava yleisö sisältöä kaivannutkin. Tubettelu jäi dj-uran ja oman musiikin myötä taka-alalle ja Miro2500 katosi internetin uumeniin, vaikka Lindström pitääkin oven raollaan jonkinlaiseen ilmaisuun verkossa. ”Mä koen, että mulla on asioista sanottavaa”, hän toteaa. ”Ja aina välillä tulee sellanen fiilis, että jostain vois vaikka kirjottaa tai puhua enemmänkin.”

Nyt Lindström puhuu kuitenkin runojen kautta. ”Tota projektia tehdessä opettelin hyödyntämään kaikkee sitä outoo kelaa mitä tulee päähän.” Kaiken perusteella Lindström on löytänyt vilkkaalle ajatusmaailmalle monia erilaisia ilmaisutapoja, eikä pelkää kokeilla uusia sellaisia. Runot ovat hiottua ajatuksenjuoksua – otteita arkisista tilanteista ja niiden ympärille muodostuvia kuvia ja kuvitelmia. Laajat mielenkiinnonkohteet ja uteliaisuus heittevät aiheesta aiheeseen. ”Keskityn johonkin asiaa, oon tosi kiinnostunu siitä, sitten mä pärskäsen sen ulos, otan lasin vettä ja jatkan jostain toisesta aiheesta.”

Alla olevasta haastattelusta voit kuulla lisää DNA Spray -runokokoelmasta, sen nimen löydöstä ja turvaavista ominaisuuksista, sekä hyvällä mielellä avoimesti erilaisten asioiden tekemisestä.

Basso suosittelee