Vattuhattutäti

Haen tukea materiaalikustannuksiin.

400€

Olen 33-vuotias melkein valmis tekstiilialan artesaani. Koko opiskelujeni ajan olen keskittynyt piirtelemään ja kutomaan kangaspuilla kirkkoveneitä. Tein kätilöille kesällä 10kpl kirkkovenehuiveja ja olen niistä todella ylpeä. Vulvan voima on valtava ja luo vahvoja tunnereaktioita. Valitsin aikoinaan kirkkoveneen mieliaiheekseni tekstiileissä, koska aikomukseni on poistaa tabuja ja luoda positiivista mielikuvaa tälle symbolille. Uskon siihen, että voimme elää tässä maassa tasa-arvoisina siitä huolimatta mitä housuista löytyy. Paljon on vielä työnsarkaa tässä asiassa, mutta olemme jo oikealla tiellä.

Hulppean mielikuvitukseni ansiosta olen tuonut perinteisiä tekniikoita nykypäivään. Tällä hetkellä kudon belfie-ryijyä suomen 100-vuotista ikää juhlistavaan koulumme näyttelyyn Loimaalla. Belfie-ryijy kuvastaa sitä, kuinka nyt 100-vuotiaassa suomessa tuijotamme vain omaa peppuamme. Kutoessa minulla soi täysiä Basso.
Uskon, että vulvan ja erilaisten perinteikkäiden tekstiilien voimalla muutan maailmaa pienissä osissa ja otan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin.

Tarkoitukseni on kutoa kangaspuilla kolme valokuvaryijyä pimpeistä. Nämä kertovat tarinaa jokaisen naisen omalaatuisesta kauneudesta. Ryijyjen salainen tarkoitus on myös harakoida kansaa. Naisen häpyä pidettiin suomalaisessa kansanuskossa taikaesineenä. Naisen vulva katsottiin arvokkaaksi ja taikavoimiltaan väkeväksi ja naisen kykyä synnyttää lapsia pidettiin yliluonnollisena. Paljastamalla häpy joko kirottiin tai suojeltiin kohde. Minä toivottavasti suojelen, en kiroa.

Tarvitsen materiaalikustannuksiin avustusta, koska opiskelijan lompakolla on ihan älyttömän vaikeaa laittaa useita satasia kiinni lankoihin. Tekstiilitaiteen arvostus tarvitsee nostetta.

Suomalaista kulttuuria tukemassa