Namula-lastenkirja

Rahoitus ensimmäiseen 500kpl värikirjapainokseen.

2000€

Hei! Olemme Antti ja Lasse, pitkäaikaisia hiphop-kulttuurin kasvatteja, kuluttajia ja aktiiveja. Rakastuminen kulttuuriin tapahtui 2000-luvun alussa, jolloin ensin breakdance valloitti sydämet, ja myöhemmin myös muut elementit veivät mukanaan. Nyt varttuneemmalla iällä, mutta yhä hiphopista pikkupoikien lailla innostuneena, haluamme tuoda meille rakasta kulttuuria esille myös lastenkirjallisuudessa.

Kirjoitamme paraikaa uutta ja jännittävää lastenkirjaa ”Namula – Namulan Salaisuus”, joka on ensimmäinen osa tulevaa kuvakirjasarjaamme.

Tarinamme alkaa, kun Ossi ja Essi viedään viikonlopuksi hoitoon oudon, karkkitehtaan siivoojana toimivan Jalimer-sedän luokse. Setä ottaa lapset mukaan tehtaalle, jossa he oudon pastillin syötyään kutistuvat ja löytävät itsensä karkkien maailmasta: Namulasta. Namulan kadut ovat täynnä toinen toistaan makeampia hahmoja; räppääviä pastirolleja, tanssivia vihreitä kuulia sekä seiniä maalaavia liitukarkkeja. Myös Ossi ja Essi ovat saaneet omat hassut karkkihahmonsa, ja kuten kaikki karkit, myös he haluavat olla mahdollisimman makeita, ja lähtevät seikkailuun Namulan ihmeelliseen maailmaan.

Tämä uusi lastentarina on saanut inspiraationsa modernin aikamme kenties suurimmasta kulttuuri-ilmiöstä: Hip-hopista. Hip-hop on ennen kaikkea yhdessä tekemistä; toisten tukemista ja hauskanpitoa, jossa oman persoonallisuutensa esiintuominen on rikkaus. Tarinassa breikataan kaduilla värikkäiden graffitien ympäröimässä kaupungissa, samalla kun räppärit riimittävät taitavimmat juttunsa Dj:n villeimpiin rytmeihin. Inspiraatio ja syntymäpaikka tarinaan on 1970-luvun New Yorkin synkkä ja köyhä kaupunginosa Bronx, joka heräsi eloon ja koko maailman tietoisuuteen koska nuoret synnyttivät siellä jotain ennen näkemätöntä: tanssia, musiikkia ja taidetta palavien raunioiden keskellä. Ossi ja Essi kokevat saman muutoksen tällä matkalla; arjen harmaus ja synkkä tehdas katoavat ja yhtäkkiä maailma onkin täynnä kannustusta ja mahdollisuuksia.
Vaikka karkkimaailma ja hahmot riittävät jo itsessään kuljettamaan seikkailua eteenpäin, on tarinassa myös lukuisia sisällöllisiä merkityksiä.
Yksi tärkeimmistä on tietysti hiphop-kulttuuri itsessään, jonka mielenkiintoista historiaa ja hienoa arvomaailmaa haluamme kunnioittaa. Tarinoiden kertominen ja kulttuurin siirtyminen sukupolvelta toiselle on tärkeää, ja juuri tähän lastenkirja on täydellinen työkalu.

Tulevaisuudessa on tarkoitus käyttää Namulan maailmaa myös alustana erilaisten projektien merkeissä.
Esimerkiksi hiphop-tyylilleen uskollinen soundtrack, ja opettavaiset animaatiot ovat jo työn alla. Näiden avulla niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät vielä konkreettisemmin hiphop taidealojen pariin; niin musiikkiin, tanssiin ja kuvataiteeseen.

Suomalaista kulttuuria tukemassa