H Hetki

Ninnu Koskenalho: ”Suomalaiset suhtautuvat hyönteisruokaan ennakkoluulottomasti”

11.1. 19:32 Toimitus

Bassoradion pop upissa vietetään Akateeminen Vartti-teemaviikkoa. AntroBlogin päätoimittaja Ninnu Koskenalho vieraili H-Hetkessä maistattamassa sirkkoja.

Hyönteisruoka on ollut viime aikoina usein esillä mediassa ja sitä on ehdotettu ratkaisuksi ylikansoitetun maailman proteiinintarpeeseen. Hyönteiset ovat ekologista ruokaa, sillä niitä saa kasvatettua isoja määriä pienellä alueella pienillä resursseilla. Lisäksi hyönteiset ovat ravintorikkaita.
Turun yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat hyönteissyöntiin myönteisesti, peräti 70% tutkimukseen osallistuneista olisi valmis ottamaan hyönteiset osaksi ruokavaliotaan.

Akateeminen Vartti on osa tänään käynnistyneiden Tieteen päivien ohjelmaa. Ninnu Koskenalho on jäsenenä Allegra Lab Helsingissä, joka on mukana Akateemisessa Vartissa. Allegra Lab on tieteen, taiteen ja tutkimuksen rajapinnassa toimiva yhdistys.

Basso suosittelee