Hikinen Iltapäivä

Näyttelijä Ernest Lawson: ”Helsingissä on joka kaupan kassalla julkkiksia. Se, että mä oon ollu viime lauantaina Putouksessa, niin ei se hirveen montaa ihmistä hetkauta.”

29.1. 10:19 Toimitus

Näyttelijä Ernest Lawson kävi hikikopissa puhumassa muun muassa uudesta Putouksesta ja sen tuomasta julkisuudesta.

Oulunsalosta kymmenisen vuotta Helsinkiin muuttanut näyttelijä Ernest ”Erkku” Lawson oli vielä reilu vuosi sitten suurelle kansalle hyvinkin tuntematon henkilö. Tammikuussa 2017 siihen tuli lopulta pysyvä muutos, kun näyttelijä nähtiin ensi kertaa suositusssa putous -tv-ohjelmassa. Varsinkin Ernestin esittämä sketsihahmo Abdul Tuisku räjäytti pankin ja hokema ”Mie floppaan!” oli yhtäkkiä kuultavissa kaikkialla. Nyt mies on palannut uudelle kaudelle Putous -ohjelmaan ja täysin uudella sketsihahmolla Ansa Kynttilä.

Ansa Kynttilä on vanhempi opettajatar, joka näyttelijän omin sanoin kuvailtuna on ”yliempaattinen ihminen, joka samalla, kun yrittää sanoa kanssakeskustelijoille, että susta on mihin tahansa, niin tulee sanoneeksi, että susta ei oo mihinkään. Hieman ristiriitainen hahmo”. Mistä sitten idea tällaiseen hahmoon syntyi? ”Mua inspiroi se ajatus, että millainen olisi huono opettaja. Millainen olisi Suomen huonoin opettaja?”, Erkku kertoo. Tietysti lisäpotkua asiaan tuo se, että Ernest on itsekin lukenut itsensä opettajan ammattiin ja toiminut opettajan työssä ennen täysin siirtymistä näyttelijän työhön, joten lähestymiskulmaa hahmoon oli ilmeisen helppo löytää. Ketään yksittäistä opettajaa hän ei kuitenkaan ole matkimassa, vaan kerää kaikki ammatin stereotypiat samaan hahmoon.

Näyttelijän työ ei aikanaan kuulunut nuoren Ernestin haaveisiin, sillä mies olisi halunnut olla rokkitähti ja soitti rumpuja useissa bändeissä. Yliopistossa opiskellessaan mies tutustui improvisaatioon ja siitä se ajatus sitten lähti. ” Löysin, että aaa.. Esiintyminen tässä, siis ei rumpusetin takaa, vaan lavan etuosassa on kivaa. Sitä kautta löysin eka improvisaation ja sitten teatterin ylipäätään. ”, Erkku muistelee.

Nyt mies on mukana ehkä Suomen suosituimmassa tv-sarjassa, joka varmasti on tuonut julkisuutta. Miten mies itse on asian huomannut? ”Helsingissä on joka kaupan kassalla julkkiksia. Se, että mä oon ollu viime lauantaina Putouksessa, niin ei se hirveen montaa ihmistä hetkauta.”, Erkku naurahtaa.

Ernest kuitenkin pitää itsensä kiireisenä ja miestä tullaan varmasti näkemään vielä paljon, sillä Putouksen lisäksi mies nähdään improvisaatioryhmä Kolinan riveissä, Vedetään hatusta -tv -sarjan uudessa kaudessa, sekä uudessa Kummeli sarjassa, joka on juuri tekeillä.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Basso suosittelee