Hikinen Iltapäivä

Näyttelijä Antti Holma roolituksestaan Veljeni vartija elokuvaan: ”Joku oli sanonu silloin, että ei sitä Holmaa tähän”

25.1. 11:04 Toimitus

Antti Holma kävi Hikisessä iltapäivässä kertomassa Cheek- ilmiöstä ja tulevasta ”veljeni vartija” elokuvasta.

Keskiviikkona 31. tammikuuta ensi-iltansa saa Veljeni vartija- elokuva, joka on läpileikkaus räppäri Jare ”Cheek” Tiihosen lapsuudesta tähän päivään. Elokuvan pääosaa, tai tarkemmin sanottuna kahta pääosaa näyttelee Antti Holma. Mies esittää tulevassa Veljeni vartija- elokuvassa Jarea, mutta myös Jaren kaksoisveljeä Jere Tiihosta. Holma oli ollut jo suunnitteluvaiheessa elokuvantekijöiden mielessä, vaikka joku elokuvan työryhmässä oli sanonut, että ”ei sitä Holmaa tähän”, kertoo Holma itse. ”Sit kuitenkin Holmalle jouduttiin soittaa taas”, heittää mies naurahtaen. Holma oli elokuvarooliin kysyttäessä ensin ajatellut, että häntä pyydettäisiin Jere-veljen rooliin, mutta lopulta totaalisena yllätyksenä kyse olikin kaksoisroolista, jota Holma itse kokonaisuudessaan luonnehtii absurdiksi. ”Sehän on niin sanottu mission imbossible ja siksi sen halusin tehdä. Se tuntu niin kaikilla tavoilla älyttömältä tää konsepti”, Holma lataa.

Koko Cheek- ilmiö tuli lopulta Holmalle täysin yllätyksenä. Näyttelijä itse ei ole ollut mikään intohimoinen Cheek fani, eikä täten siis ollut artistin uraa liikaa seurannut. Holma ei siis osannut odottaa koko ilmiön laajuutta, eikä sitä, kuinka suuresta asiasta on kyse. ”Kyllä sit tuli hiki, vaikka aluks olin sillee, et ai. Täähän on hauska, kiva haaste”, Holma sanoo. Näyttelijä oli myös matkan varrella tehnyt havaintoja suomalaisesta ison luokan musiikki maailmasta: ”Jotenkin sitä oli ehkä itsekin kuvitellu, että on jokin kovemman luokan julkkis, kun on ollu televisiossa, niin sitten sen yhtäkkiä tajus, että me ollaan ihan heinähattuja musapuoleen verrattuna”.

Holma asuu nykyisin Lontoossa, vaikka miehen työt ovat pääsääntöisesti Suomessa. Nyt hän on saapunut kotoaan Lontoosta promoamaan uutta elokuvaa. ”Sunnuntaina suhasin sieltä tänne. Se on mulle semmonen Riihimäki, että mä oon käyny siellä vielä kuitenkin, vaikka mä hirveen suurieleisesti lähdin sit niinku helvettiin tästä maasta”, Holma naurahtaa. Tulevan elokuvan ensi-illan jälkeen miehellä ei tällä hetkellä ole uusia projekteja tulossa. Mies miettiikin hieman tulevaisuutta ja Lontoossa olemista: ”Se mitä teen täällä Suomessa, niin sillä ei oo mitään arvoa missään. Se, että oon pienen itä-eurooppalaisen maan tv- julkkis, niin ei sillä hirveesti työllistymisarvoa muualla oo”, pohtii Holma. ”Jos mä käyn sit täällä kahden vuoden välein tekemässä jonkun suurmies- elokuvan ja muuten kirjottelen jotain vittumaisia kirjotuksia Imageen siitä, miten suomalainen tv on paskaa. Sitähän mä oon tähänkin asti tehny.”, mies sivaltaa.

Koko haastattelu kuultavissa alta.

Basso suosittelee