Aamulinja

”Mulla on kotona pienmuseo täynnä silikoniruumiita” – The Hole in the Ground -elokuvan maskeeraaja Salla Yli-Luopa

18.4. 14:45 Toimitus

The Hole in the Ground -kauhuelokuvan puvustaja Saija Siekkinen  ja maskeeraaja Salla Yli-Luopa Aamulinjan vieraina.

Night Visions -elokuvafestivaaleilla ensi-iltansa saanut The Hole in the Ground on Lee Croninin kauhuelokuvadebyytti ja ensimmäinen pitkäelokuva. Elokuvassa myös suomalaisilla tekijöillä on ollut osansa. Kati Outinen on avainroolissa elokuvassa, näytellen päähenkilöiden Sarahin (Seána Kerslake) ja Chrisin (James Quinn Markey) karmivaa naapuria. Puvustuksesta ja maskeerauksesta vastaavat mm. Parhaan pukusuunnittelun Jussin voittanut Saija Siekkinen ja esimerkiksi Tuntemattomassa sotilaassa maskeerannut Salla Yli-Luopa.

Saija kertoo haastattelussa pitävänsä etenkin kauhuelokuvien tekemisestä ja siksi kyseinen projekti oli hänelle antoisa. Elokuvaan piti tehdä paljon erikoistehosteita ja omat haasteensa siihen toivat lentokoneella Irlantiin kuljetettavat tekoveret ja irtoraajat. Suurtuotannoissa runsas asujen ja materiaalien käyttö herättää myös kysymyksen siitä, mihin kamppeet oikein joutuvat tuotanntojen valmistuttua?

Saija ja Salla kertovat syvemmin kokemuksistaan Irlantilaisessa elokuvatuotannossa ja miten se eroaa suomalaisesta tekemisestä? Mistä lähdetään liikenteeseen, kun aletaan suunnittelemaan elokuvaan sopivaa maskeerausta ja puvustusta?

Kuuntele kokopitkä haastattelu alta!

Basso suosittelee