Aamulinja

Mistä utuinen kitarasoundi on tehty? – Kasper vieraana Aamulinjassa

19.12. 11:13 Toimitus

Laulaja-lauluntekijä Kasper kävi tiistaina Linan ja Villen vieraana Aamulinjassa. Haastattelussa keskustellaan Kasperin ehkä jopa hieman nurinkurisesta tavasta aloittaa uusien biisien työstäminen. Keskustelussa pureudutaan myös tarkemmin viikko sitten julkaistun Hei rakas -biisin syntymisprosessiin ja Kasper paljastaakin mielenkiintoisia yksityiskohtia biisin taustalta.

Kasperin uusimman julkaisun Hei rakas -kappaleen syntyprosessi erottuu paljon perinteisestä kaavasta; usein biisien rakentaminen alkaa sanomasta tai tietynlaisen tunnelman luomisesta. Kasper tekee sen kuitenkin täysin päin vastoin, hän rakentaa kappaleensa sointukulkujen ympärille.

“Mulla on jotain tiettyjä sointukulkuja ja sitte haluu et ne on siel levyllä. Et ne tulee sillee vähän tolleen nurinkurisessa järjestyksessä”, Kasper avaa.

Uuden kappaleen taustalta löytyy myös muita erikoisia yksityiskohtia; utuisen kitarasoundin äänityksen taustalla vahingossa syntynyt resonointi on myös hyödynnetty kekseliäästi kappaleessa. “Toivottavasti en nyt pilannu mysteeriä”, artisti naurahtaa.

Oikeaa tunnelmaa on haettu myös studion ulkopuolelta. Kasper kertoo että halusi luoda synkkään kappaleeseen maksimaalisen kontrastin uruilla, joten he lähtivät yhdessä Dj Polarsoulin kanssa poimimaan ääniä käsin Kallion kirkosta.

Kuuntele Kasperin haastattelu kokonaisuudessaan alta:

Basso suosittelee