Aamulinja

Mariska teki uuden aluevaltauksen lastenrunouteen

3.12. 12:40 Toimitus

Laulaja-lauluntekijä Mariska julkaisi syksyllä lastenrunokirjan Määt ja Muut. Hän kävi Aamulinjassa Linan ja Villen vieraana keskustelemassa kirjan syntyprosessista ja lasten runoudesta.

Vuoden mittaisen kirjoittamisen tuotoksena syntynyt Määt ja Muut lastenrunokirja on Mariskan uusin aluevaltaus. Osa runoista oli entuudestaan valmiina ja eräs laulajan kaveri kevyesti painostikin häntä kirjoittamaan runot kunnolla valmiiksi.

”Mulla oli merkittynä kalenterissa, että joka viikko runo tai kaks. Aika nopeella tempolla ne syntyi, semmosta tajunnanvirtaa”, Mariska paljastaa.

Muusikolla on omat tyylinsä runojen ideointiin; esimerkiksi lyijykynä tai tabletti ei missään nimessä tule kysymykseen.

”Kynä käteen ja klassinen musiikki soimaan, joista mä toteutan vain toista”, Mariska naurahtaa. ”Mun äidinkielen opettaja sanoi taannoin lukiossa, että aivot aktivoituu eri tavalla kun ottaa kynän käteen”

Määt ja Muut on tehty naurattamaan ja liikuttamaan niin lasta kuin aikusempaakin lukijaa. Runokirjassa seikkailevat eläinhahmot ja tekstit virtaavat eteenpäin laululyriikoiden tavoin. Määt ja Muut valittiin Basson kuukauden kirjaksi.

Kuuntele koko Mariskan haastattelu alta.

Basso suosittelee