Aamulinja

”Mä oon eeppinen mies tiäksää” – Aamulinjan haastattelussa Jesse Markin

30.1. 14:24 Toimitus

Jesse Markin kävi tiistaina 22. tammikuuta Aamulinjan vieraana. Haastattelussa keskustellaan Jessen uudesta kappaleesta nimeltä Jericho. Markin kertoo miten kappale syntyi ja miten Ekow, sekä The Megaphone State muuttui Jesse Markiniksi. Aamulinja sai ainutlaatuisen tilaisuuden kappaleen ensisoittoon.

Perjantaina julkaistun Jericho kappaleen aihe syntyi löylyjen merkeissä, kun saunassa keskustelun aiheeksi tuli vanha testamentti, sekä Israeliittien yritys palata luvattuun maahansa. ”Mistä ne alotti nii niiden tartti murtaa Jerichon muurit ja sit mä käytin sitä kaikkee vertauskuvana et jokainen ku me yritetään päästä siihen luvattuun maahan mikä paratiisi, mikä päämäärä meillä onkaan, meidän pitää murtaa murtaa ne, alottaa niistä muureista”, Jesse avaa.

“Piti päästä niistä vanhoista traditioista, tai niistä mitkä oli vaan turvallisia, jotka ei kuitenkaan johtanut mihinkään nii, piti päästää irti että voi niinku löytää jotakin uutta”, Jesse kertoo kuvaillessaan uutta musiikkiaan.

Markin myös kertoo että tietynlainen musikaalisuus on ollut aina olemassa, mutta rohkeus lähteä toteuttamaan on tullut iän myötä. Omaan musiikkinsa hän on halunnut tuoda vaikutteita musiikista mitä hän itse kuuntelee.

Tuntuiko musiikillinen muutos luonnolliselta? Mistä Markin haki vaikutteita?

Kuuntele haastattelu alapuolelta.

 

Basso suosittelee