Liity Lennoneihin!

Et tarvitse asetta tai uniformua. Kännykkä, läppari ja kamera ovat tämän rauhanmission tärkeimmät työkalut.

Trollit, hakkerit, vihapuhe, ekokatastrofit, disinformaatio, kybersota, ymmärryksen ja kuuntelun puute ovat aikamme rauhanromuttajia aseellisten konfliktien rinnalla.
Rauhanvälittäjiä tarvitaan kaikkialla – sotatantereen lisäksi taklaamaan netin pimeän puolen voimia.

Jos olet energinen idearikas nuori osaaja, joka haluaa tehdä hyvää ja jättää positiivisen jäljen niin omille lähihuudeille kuin koko maapallolle, olet hakemamme tyyppi.

Lennonit on uusi rauhanvälitystoimisto, jonka tarkoituksena on edistää rauhantyötä ja sanomaa moderneja työkaluja käyttäen yhdessä konfliktinratkaisujärjestö CMI:n (Crisis Management Initiative) kanssa. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari perusti järjestön presidenttikautensa jälkeen ehkäisemään ja ratkaisemaan konflikteja epävirallisen vuoropuhelun avulla. CMI on yksi maailman johtavista toimijoista alallaan.

Lennonit on uudenlainen vapaaehtoistoiminnan muoto, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua, kouluttautua ja laajentaa omaa osaamistasi niin median kuin rauhantyön parissa. Olit sitten toimittaja, someguru, video- tai valokuvaaja, älykkö, kirjoittaja, superorganisaattori, koodari, hiljainen mastermind, aktivisti, graafikko, superihminen, leikkaaja, copywriter tai haluasit olla jotakin näistä, Lennonit on paikka Sinulle.

Lähetä hakemus 6.9. mennessä, sillä kaikki starttaa perjantaina 15.9. rauhantyön aloituspippaloissa, ja ensimmäinen työpaja pidetään jo sunnuntaina 17.9. Lennoneiden ensimmäinen toimintakausi kestää marraskuun puoleen väliin saakka.

Lue lisää!

  • Linkkaa itse kuvaamasi video, inspiroiva Tumblr- tai Instagram-tili, netistä pomimasi GIF, meemi tai joku muu visuaalinen tekele, joka kuvaa parhaiten sinua.

Säännöt ja Rekisteriseloste

1. Haun järjestäjä

Haun Lennonit-rauhanvälitystoimistoon järjestää suomalainen konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative (CMI) yhteistyössä Måndag Creative Oy:n ja Basso Media Ltd:n kanssa.

2. Hakuaika ja aikataulu
Hakuaika alkaa maanantaina 28.8.2017 ja päättyy keskiviikkona 6.9.2017. Valittujen hakijoiden ensimmäinen tapaaminen järjestetään perjantaina 15.9.2017 ja seuraava tapaaminen sunnuntaina 17.9.2017. Lennoneiden ensimmäinen toimintakausi kestää marraskuun puoleen väliin saakka.

3. Kuka voi osallistua
Hakemuksen voi lähettää kuka tahansa Suomessa asuva yksityishenkilö, joka kokee täyttävänsä hakukriteerit. Painotamme valinnassa 16-22-vuotiaita, mutta korkeampi ikä ei ole este, mikäli hakukriteerit muutoin täyttyvät. Emme ota vastaan hakemuksia alle 16-vuotiailta henkilöiltä.

4. Miten hakea
Hakeminen tapahtuu täyttämällä vaaditut tiedot osoitteesta www.basso.fi/lennonit löytyvään lomakkeeseen 6.9.2017 mennessä. Hakemuksia ei oteta vastaan muuta kautta.

5. Henkilöiden valinta
Osoitteeseen www.basso.fi/lennonit tulee tieto, kun henkilöiden valinta on suoritettu. Valituille hakijoille ilmoitetaan viimeistään 11.9.2017 mennessä henkilökohtaisesti sähköpostitse tai puhelimitse.

6. Henkilötietojen käsittely ja materiaalien käyttäminen
Annettuja henkilötietoja ei luovuteta eteenpäin kolmansille osapuolille, eikä niitä käytetä kaupalliseen tarkoitukseen. Mikäli hakija lähettää esimerkiksi itse tuottamansa videon, hänellä säilyy siihen täydet käyttö- ja tekijänoikeudet. Teosta ei käytetä tai luovuteta eteenpäin ilman hakijan suostumusta.
Lennoneihin valitut henkilöt antavat luvan käyttää itse ja yhdessä muiden kanssa rauhanvälitystoimistossa tuottamiaan materiaaleja rauhantyöhön tarkoitettuun käyttöön.

7. Vastuut ja sovellettava laki
Hakuun osallistuja vakuuttaa, että kaikki hänen lähettämänsä informaatio on paikkansapitävää ja ajantasaista. Hakija sitoutuu tullessaan valituksi osallistumaan Lennonit rauhanvälitystoimiston toimintaan parhaansa mukaan.
Hakija ymmärtää hakevansa vapaaehtoistyöhön, eikä täten saa osallistumisestaan erillistä rahallista korvausta. Lennonit rauhanvälitystoiminnan haun järjestäjät sitoutuvat tukemaan Lennoneihin valittujen henkilöiden verkostoitumista, koulutusta ja tekemisen tukemista rauhantyöhön ja mediaan liittyen parhaansa mukaan.
Hakemiseen ja näihin sääntöihin sovelletaan Suomen lakia.

8. Rekisteriseloste

http://www.basso.fi/info/