Hikinen Iltapäivä

Laulaja Vilma Alina päätyi Youtube kotivideosta levyttäväksi artistiksi: ”Levydiili tuli aika shokkina”

14.2. 12:52 Toimitus

Vilma Alina kävi Hikisessä iltapäivässä kertomassa muun muassa uransa yllätyksellisestä alkamisesta, musiikin kirjoittamisesta, sekä julkisuuden peloista.

Laulaja Vilma Alinan uran alku on jälleen yksi niistä uskomattomista tarinoista ja mahdollisuuksista, mitä nykypäivän media-alustat voi parhaimmillaan tarjota. Vilma oli siis aikanaan ostanut loopperin, jolla artisti teki lopulta erittäin onnistuneen potpurin Anssi Kelan ja Robinin kappaleista. Eikä aikaakaan, kun levy-yhtiöstä lähestyttiin tarjoten levytyssopimusta. ”Se oli ihan täys ylläri mulle ja tuli tavallaan shokkina”, Vilma kertoo. ”Kyllä mä aika kauan mietinkin, että otaks mä sitä diiliä edes, koska mä en ollu yhtään valmistautunu tai varautunu siihen”, Vilma jatkaa. Lopulta pitkän mietinnän ja neuvottelujen kautta Vilma teki sopimuksen.

Samainen kotivideo avasi lopulta myös muitakin mahdollisuuksia ja Vilmaa pyydettiin Robinin kiertuebändin jäseneksi. ”Alun perin mun piti mennä taustalaulajaksi, mutta sit ne kuuli et mä soitan kiippareita, niin sit mä päädyin tekemään sitä”, Vilma naurahtaa. Keikkailu oli Vilma Alinalle erittäin hyvä, sillä niin suuren suosion artisteja kuten Robin ei Suomesta montaa löydy ja täten Vilma itse pääsi kulissien takaa artistin työn arkea. ”Mä luulen et se auttoi tosi paljon ja oli ihan sairaan siisti koulu sitä ajatellen, että joskus itse myös ryhtyy artistiksi”, kertoo Vilma.

Vilma Alinan oma laulu-ura levytyssopimuksen jälkeen ei kuitenkaan lähtenyt ihan vauhdikkaasti, sillä artisti ei ollut siinä vaiheessa vielä kirjoittanut mitään valmista. ”Mulla ei ollu mitään valmista siinä vaiheessa, ei yhtäkään kappaletta, ei mitään, eikä tavallaan hajuakaan siitä, että mitäs nyt seuraavaksi”, Kertoo Vilma. ”Enkä mä ollu kirjottanut silloin pop -kappaleita koskaan”, Vilma jatkaa. Artisti kuitenkin halusi tehdä itse kappaleensa ja sai levy-yhtiön uskomaan, että homma onnistuu.  Lopulta Vilma aktiivisesti kirjoitti ja kirjoitti ja haki omaa juttuaan kunnes lopulta 1,5 vuoden jälkeen tuli ensimmäinen julkaisu.

Ensimmäinen single-julkaisu oli ”Hullut Asuu Kallios”(2014), mutta lopulta kappale ”Juha88″(2016) yhdessä Teflon Brothersin kanssa räjäytti pankin ja kappale soikin hyvin tiiviisti joka puolella. Sen jälkeen Vilma Alina onkin julkaissut jo useamman singlen, josta viimeisimpänä on julkaistu ”Ballerina”(2018) niminen kappale. Vilma Alina tekee hyvin uskottavaa ja toimivaa pop- musiikkia, joten artistista tullaan varmasti kuulemaan vielä paljon. Niin artistina, kuin lauluntekijänäkin.

 

Kuuntele koko haastattelu alta.

Basso suosittelee