Aamulinja

Kumppani vai älypuhelin?

23.5. 17:00 Toimitus

Vaarallinen vieraslaji on vallannut suomalaisten makuuhuoneet — Sultanin tekemän tutkimuksen mukaan jopa 48% suomalaisista olisi mielummin kuukauden ilman seksiä kuin älypuhelinta.

Aamulinja tutustui Sultanin teemaviikon tiimoilta tutkimukseen ja siihen, miksi suomalaisten läheisyys on vähentynyt ja ruutuaika lisääntynyt. RSFU:n seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti kävi Aamulinjan vieraana keskiviikkona 22.5.

Haastattelussa Ruuhilahti kertoo huomanneensa, että tänä päivänä puhelin kulkee koko ajan mukana, ja sitä tulee seuranneeksi myös sen takia säännöllisesti. ”Mehän sanotaan että mä vaan äkkiä käyn katsomassa yhden jutun ja sit on mennytkin tunti”, Ruuhilahti summaa.

”Ikään kuin aika kuluu toisella tapaa ja se on siltä toiselta osapuolelta pois, ja siinä pitäisi tietyllä tapaa harjoittaa tarkkuutta”, hän jatkaa.

Älypuhelin ei kuitenkaan ole pelkästään huono asia. Ruuhilahden mukaan puhelinta voi ja kannattaakin käyttää toisen ihmisen huomioimiseen. ”Kyllä siellä sängyssä voi lähettää sille toiselle sen Whatsapp- tai Messenger-viestin ja ikään kuin yllättää, lähettää hellän viestin tai vaikka seksikkään viestin, sen kun yllättää sen toisen!”

Kuuntele koko kattava haastattelu sekä vinkit läheisyyden parantamiseen alta!

 

Basso suosittelee