Basso.fi

Jesse-yhtyeen Stiletti-Ana tulevasta levystä: "Se on niin raju, ettei pysty ite kuuntelee"

29.8. 17:32 Basso

avatars-000060281955-a1nvlp-t500x500

Elektroduo Jesse julkaisi heinäkuussa kahden vuoden tauon jälkeen uuden levyn, Music for Emotions 1. Albumi on kaksiosaisen sarjan ensimmäinen osa.

”Tossa on semmosia lempeitä ja pastellin värisiä tunteita, ja semmosia rakkaudellisia ja pirskahtelevia. Toisella on sit taas sellasta raakaa ja sodomiaa”, Jessen toinen puolisko Kalifornia-Keke kertoo.

”Viha ja inho”, Stiletti-Ana jatkaa Music for Emotions -sarjan seuraavaan osan kuvailua, ja lisää:

”Se on niin raju, ettei pysty ite kuuntelee ainakaan.”

Ainakin aluksi ainoastaan vinyylin muodossa julkaistulla albumillaan Jesse haluaa myös harjoittaa niin sanottua formaattisyrjintää digitaalisten julkaisujen vähäpätöisyyden ja liiallisen määrän vuoksi. Miksi digitaaliset julkaisut ovat niin vähäpätöisiä?

”Mun mielestä se on ainakin aika vähäpätöistä se digitaalinen julkaisu, koska mä voin tehdä vaikka kymmeen semmosta biisiä päivässä ja laittaa ne internettiin, koska siitä ei tule mitään kustannuksia. Mutta silloin kun tekee oikeen levyn, niin pitää vähän miettiä, että se painattaminen maksaa pari tonnia ja kaikki muut”, Stiletti-Ana avautuu.

Jesse tunnetaan myös ulkomusiikillisista aspekteistaan, kuten heidän asujensa omintakeisesta näyttävyydestä ja erikoisista tavoista viestittää asioista. Miksi näin?

”Kun kerta on tänne planeetta maalle syntyny ja tän ajan joutuu täs viettämään, mitä kullekin nyt on siunattu, niin voi tavallaan sikailla ja perseillä hyvällä mielellä. — Joku asia mikä vaan on meidän mielestä hauskaa tai huvittavaa, niin sit sitä kohti me lähetään”, Keke kertoo.

”Se on sellaista oman hedonismin ruokkimista”, Ana lisää.

Entä jos joku kokee heidän huvittelunsa vain halpamaisena hassutteluna?

”Kyl mä jätän sellaiset kommentit ihan omaan arvoonsa, koska ite kuitenkin ite tietää, että se on taiteellisesti erittäin korkeatasoista musiikkia, mitä me tehdään”, Ana toteaa.

”Se on tämä moderni aika, kun ei ole enää mitään siistiä, koska kaikki on niinku jo ohi. Sitten mun mielestä voi esimerkiksi vaivaannuttavuus olla uus siisti. Tai ihan mikä tahansa, koska se että joku menee soittamaan kitaraa nahkatakki päällä, niin siitä on jo nelkyt vuotta. — Mun mielestä sä voit kerrostaa siihen päälle kaikkee tai sit sä repiä ne kerrokset pois tai ihan mitä vaan. Tavallaan pointtina on se, että itte viihtyy siin, niin se on aika nastaa”, Keke selittää ja lisää naurahtaen:
”Esimerkiks valehtelu on hyvä juttu tohon.”

Missä Jesse sitten itse viihtyy ja minkä he itse kokevat siistiksi musiikillisesti?
”Me ollaan sitouduttu tällaiseen eettiseen arvoon, että me aiotaan tehdä hyvää musiikkia”, Keke kertoo.
”Koska urpoille on tehty tarpeeks musaa ja urpoille tullaan tekemään tarpeeks musaa”, Ana tarkentaa.

Entä milloin Jessen tunteiden tulkkaus -sarjan raa’empaa osaa voidaan odottaa?
”Me ei olla vielä mietitty tätä meidän bisnesstrategiaa, että milloin me halutaan laittaa se pihalle”, Ana myöntää, mutta lisää:
”Mut ei ihan siihen joulukrapulaan kannata kuitenkaan julkaista mitään levyy, koska se on huono aika.”

Mitä muuta Jessen pojilla on työn alla?  Kuuntele koko haastattelu Soundcloudista.

 

 

 

 

 

 

Basso suosittelee